Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
'Temsilci Genç'ler açıklandı
'Temsilci Genç'ler açıklandı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>ASAYÄ°Ş
3 Ocak 2013 Perşembe - 13:10

Devlet dediğin böyle olur!

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında 31 Aralık günü 10 PKK'lının ölü ele geçirildiği ‘nokta operasyonu', teröristlerin kullandığı cep telefonuna tamir sırasında istihbarat birimlerince yerleştirilen dinleme cihazı sayesinde gerçekleştirildi.

Devlet dediğin böyle olur!

Bu telefonla yapılan konuşmalardan bulundukları mağara saptanan teröristler, jandarma ve polisin müşterek ‘yıldırım baskını' ile etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin yılın son günü aralarında PKK'nın sözde Diyarbakır sorumlusu 'Numan' kod adlı Ertem Karabulut ve örgütün bölgede ileri gelenlerinin de bulunduğu 10 PKK'lıyı ölü ele geçirdikleri operasyonun ayrıntıları belli oldu. Diyarbakır'da istihbarat ve güvenlik birimleri yaptığı çalışmada örgütün sözde Diyarbakır sorumlusu Ethem Karabulut'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında bulunduğunu belirledi. Yapılan çalışmada, 10-15 kişi ile dolaşan grubun ihtiyaçlarını karşılamak üzere kentte irtibatlı olduğu kişi belirlendi. Takibe alınan bu kişinin, sürekli kırsal kesime giderek Ethem Karabulut ve yanındakilerle görüşüp, onların ihtiyaç duyduğu malzemeleri temin ettiği izlendi.

TAMİRE GETİRİLEN CEP TELEFONU

İstihbarat birimlerinin sürekli izlediği bu kişi, PKK'lılardan birinin bozulan telefonunu Diyarbakır'a getirip tamire verdi. Bu sırada istihbarat birimleri devreye girerek, bir fırsatını bulup, tamire gelen telefona takip ve dinleme cihazı yerleştirdi.

Tamir edilen telefonu alan kişi, götürüp PKK'lılara teslim etti ve güvenlik güçleri bu telefonla yapılan tüm görüşmeleri dinlemeye, PKK'lı grubu kolayca takip etmeye başladı.

MAĞARA BELİRLENDİ NOKTA OPERASYONU YAPILDI

İstihbarat birimlerinin 31 Aralık günü de PKK'lıların kırsal kesimde bir mağarada bulunduğunun belirlenmesi üzerine operasyon içi düğmeye basıldı. Hava destekli polis ve jandarma özel harekat timlerinin katıldığı nokta operasyonunda, mağarada sıkıştırılan PKK'lıları 'teslim ol' çağrısı yapıldı. PKK'lıları sağ yalamak için güvenlik güçleri sabırlı davranırken, önce mağaradan çıkan bir PKK'lı güvenlik güçlerine el bombası atmak isterken, vuruldu. Ardından çıkan başka PKK'lı da ateş açmaya başlayınca, o da çatışmada öldürüldü.

Daha sonra diğer PKK'lılar çıkan çatışmada öldürülürken, örgütün sözde Diyarbakır sorumlusu Ethem Karabulut, mağaranın diğer çıkışından çıkıp kaçmak istedi. Ancak güvenlik güçleri aldığı önlem sayesinde Karabulut'u da çıkan çatışmada öldürdü.

Yetkililer öldürülen PKK'lılar arasında Karabulut'un yanı sıra üst düzey sorumlularının da bulunduğunu belirtti. Öldürülenlerden birinin de bölgenin lojistiğini sağlayan PKK'lı olduğu ve kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

PKK'lı Ethem Karabulut'un Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü bombalı araçla yapılan saldırı, Lice İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın şehit olduğu mayınlı saldırı, Gaziantep'te 9 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının da aralarında bulunduğu birçok eylemin talimatını veren kişi olduğu belirtildi.

 

Kaynak: DHA

 
Vatandaş protestoya hazırlanıyor!
 
Bir pislik daha geberdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu gerginlik BDP'nin eseri
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi kampüsünde önceki ...
7 askeri şehit eden hainlere 412 yıl
Erzurum'da terör örgütü mensuplarının yargılandığı karar duruşmasında, ...
Uyuşturucu satıcılarına darbe
Gaziantep polisinin uyuşturucu tacirlerine yönelik yaptığı 4 ayrı operasyonda, ...
 
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan narkotik köpeği Irmak, ...
Önce genç kızı sonra kendini vurdu
Erzurum'da cinnet getiren bir genç, sevdiği kızı silahla vurduktan sonra intihar etmek istedi.
Muskacıya suç üstü
Erzurum’da 750 TL karşılığında muska yazarak hastaları iyileştirdiğini ...
 
Uyuşturucu satıcılarına darbe
Erzurum’da polisin düzenlediği operasyonlar sonucu 104 kilo esrar maddesi ...
Şehit Kılıç davası başladı
Doğubayazıt Savcısı Hakan Kılıç’a yönelik hain saldırıda bulunup sonra ...
217 bin paket sigara yakalandı
Köprüköy İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince son 10 gün içerisinde yapılan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva