Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
23 Kasım 2019 Cumartesi - 09:54

Diş Hekimliği’nde beyaz önlük giyme sevinci

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine bu yıl başlayan 1. sınıf öğrencileri, törenle beyaz önlüklerini giydi.

Diş Hekimliği’nde beyaz önlük giyme sevinci

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine bu yıl başlayan 1. sınıf öğrencileri, törenle beyaz önlüklerini giydi.

22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü münasebetiyle düzenlenen beyaz önlük giyme törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Abdulvahit Erdem, Erzurum Diş Hekimleri Odası Başkanı Timur Eminoğlu ile fakültede görevli akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Kendinizi Sürekli Yenilemeniz Gerekiyor”

Beyaz önlük giyme töreninin önemini vurgulayarak konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, öğrencilerin çok zorlu bir süreçten geçerek, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandıklarını belirtti. Öğrencilerin, Türkiye’nin önemli üniversitelerinden birinde öğrenim gördüklerini ifade eden Çomaklı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Fakültenizin ve tabii ki üniversitenizin ayrıcalıklarını eğitim süreciniz boyunca ve hatta mezuniyetinizden sonra da göreceksiniz. Diş hekimliği, stresli bir meslektir. Size tavsiyem hem fiziki hem de akademik anlamda donanımlı olan fakültenizde kendinizi sürekli yenilemenizdir. İçinde bulunduğumuz çağın ve yeni üniversite anlayışına uygun olarak dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz üniversitemizin bir gereği olarak literatürü ve teknolojiyi yakından takip etmeniz, Diş Hekimliğinde gerekli teknolojik ürünleri üretebilmeniz, bunu amaç edinmeniz gerekiyor.”

“Bu Kutsal Yolculuğunuzda Hepinize Başarılar Diliyorum”

Diş hekimliğinin yeniliğe açık bir meslek olduğunu aktaran Prof. Dr. Çomaklı: “Bugün giyeceğiniz önlük size bazı sorumluluklar yükleyecek, çevrenize, arkadaşlarınıza, hocalarınıza, ailelerinize, hastalarınıza karşı daha fazla sorumluluk sahibi olacaksınız. Bugünden itibaren birer hekim adayısınız. Bir meslek sahibi olmanın yanında insani birtakım meziyetlerle de donanmak gerekiyor. Hele diş hekimliği, tıp hekimliği gibi insana dokunan mesleklerde insani meziyetler çok daha öne çıkıyor. Bu nedenle bir diş hekiminin iyi kalpli, dürüst, güvenilir, temiz, ahlaklı bir insan olmak gibi bir mecburiyeti var. Beyaz önlük giyme töreninin arkasında yatan asıl gerçek budur. Allah, sizlere bu güzel mesleğin mensubu olma fırsatını vermiş, bu sebeple bunu layıkıyla yerine getirmeniz gerekiyor. Mesleğinize adım atışınızın aydınlık göstergesi olan önlüklerinizi giydiğiniz bu tören vesilesi ile hepinize bu kutsal yolculuğunuzda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Vicdani ve Ahlaki Sorumluluklarınızı Asla Unutmayınız”

Öğrencilerin üniversiteye hazırlık döneminde zorlu bir süreçten geçtiklerine dikkat çeken Erzurum Valisi Okay Memiş, üniversite sınavına girerek Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandıklarını ve emeklerinin karşılığını bu şekilde aldıklarını ifade etti. Erzurum’da bulunmanın ve böylesine önemli bir üniversitenin mensubu olmanın farkını ilerleyen zamanlarda göreceklerini belirten Vali Memiş: “Giyeceğiniz beyaz önlüğün rengi soğukkanlılığı, masumiyeti ve istikrarı temsil etmektedir. Huzur ve güven vermektedir. İnsani ve manevi yükümlülüğü bulunan diş hekimliği mesleğinin ilk adımı olan beyaz önlük giyme törenin yüksek anlam ve öneminin bilinerek bilgi, beceri, vicdani ve ahlaki sorumluluklarınızı asla unutmadan meslek yaşamınızı sürdürmenizi temenni ederim” şeklinde konuştu.

“Önemli Olan Beyaz Önlüğünüzün Temsil Ettiği Maneviyattır”

Diş Hekimliği 1. Sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak olmanın kendisini oldukça memnun ettiğini aktaran Erzurum Büyükşehir Başkanı Mehmet Sekmen, 5 yıllık eğitim sürecinin sonunda hekim olarak mezun olacak öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bir hastayı iyileştirdiğinize, acısını dindirdiğinizde, derdine derman olduğunuzda kendinizin de iyileştiğini fark edecek, hasta ile beraber siz de o mutluluğu hissedeceksiniz. İşte o zaman mesleğinizin kutsal bir meslek olduğunu idrak edeceksiniz. Bu mesleği yaparken giydiğiniz beyaz önlükler yalnızca fiziki temizliği değil aynı zamanda saflığı, vicdani temizliği de temsil eder. Beyaz önlükleriniz, çalışırken elbette ki kirlenecektir. Önemli olan beyaz önlüğünüzün temsil ettiği maneviyatınızın kirlenmemesidir.”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Abdulvahit Erdem ise beyaz önlük giyme töreni hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Erdem; beyaz önlüğü giyenlerin artık tertemiz, güvenilir, saygı duyulması gereken ve hastasına saygı duyan hekimler olarak toplumda kabul gördüğünü söyledi. Bunun gerçekten önemini kavrayıp ona göre hareket edilmesi gerektiğini aktaran Erdem, öğrencilerin giyindiği önlükler gibi pırıl pırıl bembeyaz insanlar olmalarını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Program, Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin önlüklerini giymeleri ile son buldu.

 
9 ilde FETÖ operasyonu: 8 tutuklama
 
'İnlerine girdik, Onlar kaçtı, biz kovaladık'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Aybüke öğretmene vefa yaklaşımı
Batman Kozluk'ta 9 Haziran 2017’de PKK'lı teröristlerce şehit edilen müzik ...
Pasinler’de eğitim gündemi
Pasinler ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” düzenlenen etkinliklerle kutlandı
TED Erzurum Kolejinin temeli atıldı
Türk Eğitim Derneği (TED) 42’nci okul temel atma töreni Erzurum’da düzenlendi.
 
ATAUNİ ADEM’i ağırladı
Atatürk Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu (ADEM) ...
GSİM’den okuma bayramı etkinliği
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yakutiye Gençlik Merkezi tarafından ...
Başkan Orhan’dan eğitime destek
Aziziye Belediyesi eğitime olan yatırımlarına ve desteklerine ara vermeden devam ediyor.
 
Atatürk Üniversitesi projesine destek
“Göz Hareketlerinin Takibi ile Öğretim Tekniklerinin İyileştirilmesi“ ...
Bakan Selçuk öğretmenlere seslendi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden meslektaşlarına ...
Aşkale’de bilim fuarı açıldı
Aşkale Teknik Anadolu Lisesi ile Ortabahçe Orta okulunun birlikte organize ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva