Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Aralık 2017 Perşembe - 09:46

Doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Durak Kardaşlar, yaklaşan sınavlar öncesinde salon doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı

Sınav zamanlarının yaklaşması ile birlikte kütüphane salonlarının yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını kayda geçen İlk Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Duran Kardaşlar,  öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için oturdukları semtlerde ki kütüphanelere yönlendirildiğini belirtti. 1 Aralık’tan itibaren mesai saatlerinin de uzatıldığını duyuran Kardaşlar, “Pazar günü de dâhil olmak üzere haftanın 7 günü, 14 saat boyunca burada kesintisiz bir şekilde hizmet vermekteyiz” dedi.

BEAH’ta ki kütüphaneye inanılmaz bir talep olduğunu vurgulayan Kardaşlar, adeta kitap yetiştirmekte zorlandıklarını kaydetti.  Kütüphanenin şuanda nerdeyse bir ilçe kütüphanesine denk olduğunu ifade eden Kardaşlar, gezici kütüphane ile de 15 günlük turlarla yaklaşık 25 köy okuluna hizmet götürdüklerini dile getirdi.

SALONLAR YÜZDE 100 DOLU

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Kaddaşlar, “Kütüphanemizde bulunan yaklaşık 5 tane salonumuz artık sınav zamanlarının yaklaşması ile birlikte yüzde 100’lük bir doluluk oranına sahip. Şuan yer sıkıntımız vardır ancak, Kazım Karabekir Yukarı Sanayi bölgemizde veya oraya yakın bir semtte ikamet eden öğrencilerimizi orada ki kütüphanemize yönlendirmekteyiz. Burada çok fazla bir yoğunluk oluştuğu için, orada ki, kütüphane salonlarımızda öğrencilerimiz için son derece uygundur. Bir mağduriyet yaşanmaması için zaten öğrencilerimize, ders çalışmak isteyen arkadaşlarımıza gerekli açıklamaları, gerekli duyuruları yapmaktayız” diye konuştu.

MESAİ SAATLERİ UZATILDI

Önceden sabah 07:00, akşam 19:00 saatlerinde hizmet verdiklerini belirten Kardaşlar, bu sürenin sabah 09:00, akşam 21:00 olarak düzenlendiğini kaydederek, “Yazın tatil dönemlerinde yüzde 20 ise doluluk oranı kış mevsiminde bu oran yüzde 100 olarak gerçekleşiyor. Birde şunu eklemek gerekirse, 1 Aralık’tan itibaren mesai saatlerimizi sabah 09:00, akşam 21:00 olarak düzenledik. Akşam saat 21.00’a kadar bu yoğunluğumuz devam etmektedir. Haftanın 7 günü, Pazar günü de dâhil olmak üzere 14 saat boyunca burada kesintisiz bir şekilde hizmet vermekteyiz” ifadelerine yer verdi.

BEAH KÜTÜPHANESİNE YOĞUN TALEP

BEAH’ta açılan kütüphaneye çok yoğun bir talebin olduğunu dile getiren Kardaşlar, “Bilindiği üzere bizim kütüphanemiz 80 bin kapasiteli bir kütüphanedir. Daha da çok kitap istiyoruz elbette ama, buna ek olarak yine yaklaşık Bin tane kitap alımımız gerçekleşti. Bunları da okuyucularımız hizmetine sunacağız.  Yine anı şekilde Bölge eğitim ve Araştırmasında açtığımız kütüphanemiz güzel bir yoğunluk yaşıyoruz. Açıkçası talep beklenenin çok üzerinde gerçekleşti. Biz orta kitap yetiştiremiyoruz dersek yeridir. Orada da yaklaşık 3 Bin kitabımız var, geçen hafta yine 500 kitap daha götürdük. Hastaların, hasta yakınlarının, hastane çalışanlarının son derece fazla talebi var, bu durumdan da son derece memnunuz.  BEAH kütüphanesi şuanda neredeyse bir ilçe kütüphanesine denk bir duruma gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

GEZİCİ KÜTÜPHANE İLE 25 KÖY OKULUNA HİZMET

Gezici kütüphane ile 15 günlük turlarla 25 köy okuluna hizmet götürdüklerine değinen Kardaşlar, “Bunların yanı sıra bizim birde gezici kütüphanemiz var. Gezici kütüphanemiz ile 15 günlük turlarla yaklaşık 25 köy okulumuza hizmet götürdük.  Aracımız son teknoloji ile donatılmış olduğu için, köy okullarında öğrenim gören öğrencilerimizde bundan son derece güzel bir şekilde istifade edebilmektedirler” dedi.

 
Sis kazalara yol açtı
 
Her misafire 1 kitap
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Beyazıt'tan Erzurum'a Kültür turu
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde belediye tarafından düzenlenen kültür gezileri ...
Palandöken Kayak Merkezi yılbaşına hazır
Avrupa’nın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Palandöken Kayak ...
Erzurum adaylık sürecinde
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından 2026 Olimpik Kış Oyunları ...
 
Türkü Paşa'ya vefa gecesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, vefatının 6. yıldönümünde Türkü Paşa Sanatçı ...
Erzurum ilgi odağı oldu
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de düzenlenen Travel Turkey fuarında kış turizmi ...
Sağıroğlu’na bir ödül daha
Erzurum'un Kültür Elçisi ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü gönüllü fotoğrafçısı ...
 
Solakzade'ye vefa
Erzurum’da bin 500’lü yıllardan itibaren devam eden "Binbir Hatim" geleneği ...
Türk Edebiyatında Erzurum yaklaşımı: Ayraç
Erzurum’dan neşet eden Ayraç Dergisi, kitap tahlili ve eleştirileri noktasında ...
Yazarlar Aşkale’de gençler ile buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı; Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğünün projelendirdiği ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva