Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GÜNDEM
24 Eylül 2019 Salı - 10:17

Doğu Anadolu’dan destek yağıyor

Diyarbakır’da evlatları için HDP önünde tepkilerini dile getirip nöbet tutan annelere Bingöl’den destek geldi.

Doğu Anadolu’dan destek yağıyor

Diyarbakır’da evlatları için HDP önünde tepkilerini dile getirip nöbet tutan annelere Bingöl’den destek geldi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere, Bingöl’den destek geldi. Bingöl Sivil İnisiyatif Platformu tarafından Genç Caddesi saat kulesi önünde ‘Annelere destek teröre lanet’ basın açıklaması gerçekleştirildi. Türk bayraklarının açıldığı, vatandaşların "Kahrolsun PKK" sloganı attığı destek açıklamasına çok sayıda kişi katıldı.

Platformu adına konuşan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği (BİŞHAK) Naim Tan, "Anneler için evlatları kutsaldır. Hiç bir anne evladını göz göre göre dağa götürülüp terörist yapılmasına ve öldürülmesine razı olmaz, olmamalıdır. Üstelik bu evlatlar birilerinin istikbali için, birilerinin saltanat sürmesi için ölüme götürülüyorsa hiç bir anne, hatta insan olan hiç kimse bu duruma sessiz kalamaz, rıza gösteremez. Diyarbakır'daki bu annelerin eylemi bir insanlık nöbetidir. Duruşları kutsaldır, mübarektir. Bu mübarek duruşa siyasi anlam, ideolojik anlam yüklemek isteyen haindir, alçaktır” dedi.

“HDP’NİN KAPATILMASINI TALEP EDİYORUZ”

HDP’nin kapatılmasını talep ettiklerini belirten Tan, “HDP’li yöneticilerinin çocukları Türkiye’nin, Avrupa’nın en güzel okullarında okuyorlar, lüks ve şatafat içinde bir hayat sürdürüyorlar. Bu HDP’liler çocukların hayatı üzerinde siyaset yapıyorlar. Ne kadar çocuk ölürse o kadar siyasetteki yerleri garanti oluyor. Bunların hizmet siyaseti gibi bir derdi yok, Kürt halkı gibi bir dertleri yok. Bunlar PKK’nın maşası, PKK’nın piyonu, kürtlerin düşmanıdırlar. Bu direniş HDP’nin PKK’nın kimyasını bozmuştur. Bu direniş sayesinde PKK terör örgütüne katılım olmayacak, aileler çocuklarının dağa gönderilmesine izin vermeyecektir. Bu durumda inşallah PKK’nın bitmesine vesile olacaktır. Biz bir kez daha Bingöl’den tüm yetkililere sesleniyoruz, artık gençlerimizin ölmemesi için, çocuklarımızın zorla kaçırılmaması için HDP’nin kapatılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BİTLİS’TEN DİYARBAKIR’DAKİ ANNELERE DESTEK

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle 3 Eylül'de sorumlu tuttukları HDP'nin il binası önünde oturma eylemi yapan annelere Bitlis’ten destek verildi.

Bitlis’teki bazı sivil toplum kuruluşları (STK), Ulu Cami Meydanı’nda Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan ailelere destek amaçlı basın açıklaması yaptı. Hurinaz Omay da 25 yıl önce dağa giden oğlunun fotoğrafını alarak Diyarbakır annelerine destek vermek için basın açıklamasına katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan basın açıklamasını Ensar Vakfı Başkanı Yılmaz Uluç okudu. Uluç, “Bitlis STK’lar olarak buradan hep birlikte sesleniyoruz. Diyarbakır’da toplanan annelerin haklı mücadelesine destek veriyor, dağa götürülen çocukların bir an önce annelerine kavuşmalarını diliyoruz. Teröre karşı anne vicdanının harekete geçmesi, terör örgütünün kara propagandasını boşa çıkarmıştır. Bu noktadan sonra devlet millet kaynaşmasını en üst düzeyde sağlayarak, terör örgütlerine alan açılmasının önüne geçilmelidir. Buradan hep birlikte sesleniyoruz. Annelerin seslerini bastıramayacaksınız. PKK hiçbir zaman Kürt halkının temsilcisi olmamıştır ve olmayacaktır. Kandırılarak bir şekilde dağa gitmiş gençlerimize sesleniyoruz, artık annelerimizin yüreğindeki ateşi söndürmek için geri gelin ve devletimize teslim olun. Kimsenin maşası olmayın. Türk-Kürt kardeşliği üzerine hesap yapan, araya nifak sokmaya çalışan terör örgütlerine fırsat vermeyeceğiz. Bizler Bitlis’teki STK’lar olarak terörün her türlüsünü lanetliyor, Hatice Akar annemizin Diyarbakır’da başlattığı eylemi Bitlis’ten destekliyor ve selamlıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sessizce dağıldı.

 
Palandöken’de çevre seferberliği
 
Erzurumlu sanatçıdan Diyarbakır Annelerine destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır Annelerine ESTP desteği
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı A. Mustafa Güvenli, çocukları ...
‘Erzurum gazi şehir’
Erzurum Valisi Okay Memiş’in himayelerinde Şehit Aileleri ile Kahraman ...
Gaziler Gününü yamaç paraşütüyle kutladı
Oltu 25 Mart sporcusu yamaç paraşütçüsü Bayram Yücel 19 Eylül Gaziler ...
 
Vali Memiş’ten Gaziler Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Polat yılın ahisi seçildi
Ahilik Haftası Erzurum’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören sonunda ...
Sekmen: ‘Ahilik doğruluktur’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Geçmişten günümüze ulaşmış ...
 
Karaca: ‘Ahilik helal ve temiz kazanç düsturudur’
Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet ...
‘Ahilik milli değerimizdir’
Erzurum Valisi Okay Memiş Ahilik Haftasını yayımladığı bir mesajla kutladı.
HDP önünde eylem yapan aile sayısı 34'e yükseldi
Anneler eylem için direnirken, Hacire Akar ile başlayan çember her geçen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva