Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
10 Haziran 2019 Pazartesi - 16:14

Doğu, Göl Turizmiyle gündemde

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan doğa harikası Nemrut Krater Gölü, kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra piknikçilerin de akınına uğruyor.

Doğu, Göl Turizmiyle gündemde

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan doğa harikası Nemrut Krater Gölü, kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra piknikçilerin de akınına uğruyor.

2 bin 800 rakımda sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri ile keşfedilmeyi bekleyen Nemrut Kalderası, el değmemiş doğal güzellikleriyle ilgi çekiyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü, seyrine doyumsuz manzarasıyla her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bazı bölgelerinde yaklaşık 3 metre kar bulunan Nemrut Krater Dağı'na gelen ziyaretçiler, yaz ortasında karın keyfini çıkarıyor, muhteşem doğayı fotoğraflama imkanı buluyor.

"BATI’DAKİ TÜM İNSANLARI BU GÜZELLİKLERİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ”

Havaların ısınmasıyla birlikte karla kaplı yolların açılmasıyla birlikte bayram tatilini de fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Nemrut’a akın ederek burada piknik yaptı. Gaziantep'ten gelen öğretmen Mehmet Ataşbaş, kadim bir coğrafyada yaşadıklarını ve Anadolu'yu gezmekle bitirilemeyeceğini söyledi. Batı’dan Doğu'ya tarih kokan bir coğrafyada olduklarını belirten Ataşbaş, “Şanlıurfa Halfeti'den gezmeye başladık. Daha sonra Balıklı Göl ve Diyarbakır surlarını gezerek geldik. Bölgede Nemrut Dağı’nı da es geçmeyelim dedik. Adıyaman Nemrut Dağı’nı görmüştüm, ancak Nemrut Krater Gölü bizim için bir özlemdi. 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek istedik. Bu fırsatı ailemle değerlendirip bölgeye geldik. Burada müthiş bir manzarayla karşılaştık. İnsanların ön yargılarını parçalamak atomu parçalamaktan daha zor. Bu bölgedeki tarihi güzellikleri insanlar gözlemleyerek ya da duyarak değil yaşayarak öğrensin. Bölgeye ön yargılar maalesef halen var. Bu ön yargıları parçalamanın en güzel yolu da bölgeyi yaşayarak, havayı teneffüs ederek ve güzelliklerini içinize çekmekle olur. Buraları gezmeden ölmeyin. Vatanın her tarafı kutsal. Onun için lütfen insanlar ön yargılarını dağıtsınlar. Batı’daki tüm insanları bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz” dedi.

“DÖRT MEVSİM BİR ARADA”

Eylem Ataşbaş ise Doğu taraflarını daha önce görüp gezdiğini, ancak Nemrut Krater Gölü'ne ilk kez geldiğini söyledi. Ataşbaş, "Mardin, Midyat ve Ahlat şahane, çok beğendim. Doğa güzellikleri çok farklı. Burada dört mevsim bir arada. Kışın kar göremeyenler yaz mevsiminde gelip burada kar görebilirler. Yüzmek isteyenler için güzel bir alternatif. Doğa yürüyüşü yapmak için harika yerler var. Herkesin buralara gelip görmesi gerekiyor. Buralar gizli kalmış cennet" diye konuştu.

“HARİKA BİR DOĞA VAR”

Çanakkale'den gelen Filiz Önal da, bu kadar güzel bir alan beklemediğini aktararak, "Harika bir doğa var. Ülkemi çok seven ve çokta gezen bir insanım. Her yer çok güzel, fakat burası daha da farklı güzel. Hem dağ hem deniz hem de yeşilimiz var. İnsanlarımızda çok uyumlu, çok candan. Nemrut Gölü'nü sadece bir kusuru var, yolları kötü gelip gitmekte biraz zorlandık. Ancak içi çok güzel. Özellikle yukarıdan aşağı bakmak, kuş bakışı çok güzeldi" ifadelerini kullandı.

“BURASI HAKİKATEN BİR CENNET”

Erbil Önal da çocuklarının Van'da çalıştığını ve onları ziyaret etmek için geldiklerini söyledi. Önal, "Bu tarafa gelmişken buraya da gelmek istedik. Türkiye 7 bölgeye ayrılmış, her bölge ayrı güzelliklere sahiptir. Daha önce doğuya geldim, ama burayı ilk defa görüyorum. Burası hakikaten bir cennet. Yukarı çıktığımızda fotoğraf çekmekten makinelerde film bırakmadık. Farklı bir güzelliğe sahip. Gölün güzelliği ayrı bir güzel. Bölgenin yolları çok güzel. Buranın yolu da kış şartlarının verdiği zarar var. Tahmin ediyorum ki yolları da kısa zamanda yapılacaktır" dedi.

 
Dağ başında 360 derece dönen ev
 
Sporda ATAUNİ farkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ başında 360 derece dönen ev
Erzincan’da iş adamı Yavuz Peker, tüm araziyi gören tepenin üzerine yaptırdığı ...
Ejder pistinde son dönemeç
Palandöken Kayak Merkezinin muhtelif yerlerinde durup bölgeyi inceleyen ...
Oltu Günlüce, Gür’ü dualarla uğurladı
Oltu’nun Günlüce Mahallesi halkından işadamı Mürsel Gür, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 
Erzurum mahallelerinde atlı karınca coşkusu
Erzurum’da Seyyar Atlı Karınca’yla mahalle mahalle dolaşan seyyar satıcı, ...
Erzurum’da çocukların “Arafalık” mutluluğu
Erzurum'da çocukların bayram öncesi "arafalık" adı verilen fındık, fıstık, ...
Trenlerdeki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı
Erzincan’da Ramazan Bayramı öncesinde trenlerdeki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.
 
Büyükşehir geleneği sürdürecek
Erzurum’da bir gelenek halini alan “ücretsiz ulaşım”, bu bayramın da yine vazgeçilmezi olacak.
Dağ Mahallesi’nde kentsel dönüşüm
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kentsel dönüşüm projelerimizde ...
Sokak ve cephe sağlıklaştırma seferberliği
Büyükşehir Belediyesi’nin sokak ve cephe sağlıklaştırma seferberliği devam ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva