Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>GÜNDEM
2 Nisan 2020 Perşembe - 16:39

Doğu’da kamu korona mücadelesine yoğunlaştı

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kamu korona virüsle mücadeleye yoğunlaştı. Erzurum ve Erzincan’da cezaevleri dezenfekte edilirken, Ağrı’da ana cadde ve bulvara girişler polis kontrolünde ve denetim altında yapılmaya başlandı.

Doğu’da kamu korona mücadelesine yoğunlaştı

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kamu korona virüsle mücadeleye yoğunlaştı. Erzurum ve Erzincan’da cezaevleri dezenfekte edilirken, Ağrı’da ana cadde ve bulvara girişler polis kontrolünde ve denetim altında yapılmaya başlandı.

AĞRI’NIN İŞLEK CADDELERDE ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Ağrı'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında işlek caddelere giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılıyor.

Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ve diğer caddelerin giriş çıkışlarına bariyerler kurulurken vatandaşların ateşleri sağlık ekiplerince ölçüldükten sonra caddelere alınıyor.

Öte yandan Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığının korona virüs tedbirleri kapsamında aldığı kararların uygulanmasında aksaklık yaşanmaması için sıkı çalışmalarını sürdürerek aralıksız bir şekilde halkı anonslarla sosyal mesafe kuralına uymaları ve evde kalmaları yönünde uyarıyor. Ancak alınan tedbirler ve yapılan uyarılara rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat çekiyor.

ERZİNCAN CEZA İNFAZ KURUMUNDA KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ

Erzincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Korona virüs (Covid-19) tedbirleri artırıldı.

850’e yakın hükümlünün kaldığı Erzincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, giriş ve çıkışlarda dezenfektanın yanı sıra ateş ölçerle kontrol sağlandıktan sonra içeri alım sağlanıyor. Korona virüs salgını açısından tüm tedbirlerin Adliye ve Ceza İnfaz Kurumunda alındığını kaydeden Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, “Cezaevlerinde hassas bir çalışma yapılmakta bu çalışmalarda büyük bir azimle devam etmektedir. Erzincan Adliyesi olarak Korona virüse karşı yoğun bir mücadele vermekteyiz. Bu mücadelemizin adliye kısmında öncelikle yasada yasal düzenlemeler gereği esnek çalışma prensibi uygulamaktayız. Duruşmalarımız mümkün olduğunca ertelenme yönünde. Zorunlu ve önemli işler haricindeki diğer işlere, bu geçiş süreci sonuna kadar ara verilmesi şeklinde tedbirler uygulanmakta. Cezaevleri bizim en hassas olduğunuz noktalardan birisidir. Hükümlülerimizin aileleri rahat olsunlar buradaki mahkum kardeşlerimiz bizim korumamız altında onların sağlık açısından hiçbir riske girmemesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz, bu konuda rahat olun” dedi.

Erzincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan cezaevi araçları, ambulanslar, yemekhaneler, görüş yerleri ise yetkililer tarafından 7-24 dezenfektan ediliyor.

ELAZIĞ’DA YOĞUNLUK YAŞANAN BANKA VE ATM ÖNLERİNE ÖZEL TEDBİR

Korona virüs salgınına karşı Elazığ'da banka ve ATM önlerinde yaşanan yoğunluğun önüne geçilerek sosyal mesafenin korunması amacıyla vatandaşların duracakları noktalar daire şeklinde boyanarak düzenlendi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler arttırılarak devam ediyor. Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın başkanlık yaptığı İl Pandemi Kurulu kararıyla kent genelinde meydan, Pazar, kapalı çarşı, oturma yerleri, mesire alanları ve yoğunluk yaşanan caddelerde daha önce polis bariyerleri ile tedbirler alındı. Alınan bir çok tedbirle birlikte sokakta polisin uyarısına rağmen banka ve ATM önlerinde oluşan yoğunluğun çözümü için önce polis bariyerleri yerleştirildi. Bariyerlere rağmen zaman zaman yoğunluk oluşması nedeniyle yeni tedbirler alındı. Tedbirler kapsamında bugün itibariyle merkez ve ilçelerde bulunan tüm banka, ATM ve benzeri yerlerin önlerine vatandaşların duracakları yerler daire şeklinde boyanarak düzenlendi. Bu düzenleme ile birlikte hem kalabalık oluşmasına engel olunurken, hem de sosyal mesafenin korunması sağlandı.

Öte yandan, polislerinde aktif olarak bölgede görev yapmayı sürdürdüğü bildirildi.

FÜ'DE "YAPAY ZEKA TABANLI SOLUNUM CİHAZI’ GELİŞTİRİLDİ

Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) dünyada ilk defa canlılar üzerinde testleri yapılan ’Yapay Zeka Tabanlı Solunum Cihazı’ geliştirildi.

FÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Güler ve ekibi 2011 yılında Teknogirişim sermayesi desteği projesi kapsamında aldığı 70 bin lira hibe desteği ile dünyada ilk defa canlılar üzerinde testleri yapılan 'Yapay Zeka Tabanlı Solunum Cihazı’ geliştirdi. Yaklaşık 9 yıldır cihazın tüm AR-GE çalışmalarını tamamlayan Güler, bilgilendirme yaptı. Güler cihazın, bir kaç ay içerisinde seri üretiminin yapılabileceğini söyledi. Cihazın yapay zeka sayesinde bir çok hasta ile ilgilenebilecek bir pozisyonda olduğu, doktorun ve hemşirenin ulaşamadığı anlarda bile tedaviyi devam ettirebileceği belirtildi.

“BİZ BU İŞİ, YAPAY ZEKA TABANLI BU GERÇEKLEŞTİRDİK”

Geliştirdikleri solunum cihazı hakkında bilgi veren Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Güler, “2005 yılında Yüksek Lisans çalışmalarımızı başlatma amacıyla çalıştığımız bir konu olan mekanik ventilatör olan tasarımı daha sonrasında doktora çalışmalarımızda da devam etti. Şuan gördüğümüz cihazımız doktora tezimizin bir kapsamını oluşturmaktadır. 2011 yılında Tekno girişim sermayesi desteği projesi kapsamında hibe alarak 70 bin lira gibi bütçeyle cihazı tasarladık. Cihazımız şu an yoğun bakımlarda kullanılan ve üretimi yapılan diğer cihazlardan tamamıyla farklı bir boyutta. Biz bu işi, yapay zeka tabanlı gerçekleştirdik. Cihazın her bir noktası ayrı ayrı yapay zeka ile kontrolü gerçekleştirildi. Hasta, karar verebilme durumuna sahip. Hastanın durumuna göre parametreleri değiştirip tedavisini değiştirebiliyor, yönlendirebiliyor. Acil bir durum olduğu esnada da cihazımız alarm çalarak hemşireleri hastanın başına getiriyor. Bu cihazın, ülkemizde eğer salgın ciddi bir boyuta ulaşırsa artısı şu olacaktır, ventilatörler her bir hastaya tek başına müdahale edebilecek. Her bir hemşire şuanda iki hasta ile ilgilenirken belki o durumda 5-6 hasta ile ilgilenebilecek. Bu da her bir hastaya yeterli vakti sağlayamayabilir, o nedenle bu gerçekleştirdiğimiz cihaz daha iyi sonuçlar verebilir çünkü doktorun, hemşirenin ulaşamadığı anlarda bile yine tedaviyi devam ettirebilir” dedi.

HAKKARİ’DEKİ PARKLARA ‘GİRİŞ YASAK’ PANKARTI ASILDI

Hakkari Valiliğinin talimatları doğrultusunda korona virüs tedbirleri kapsamında parklara girişin yasak olduğuna dair pankartlar asıldı.

Korona virüs salgınına yönelik tedbirlerin en üst seviyeye çıkartıldığı Hakkari’de, ‘evde kalın’ anonsları da yapılmaya devam ediyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık’ın talimatları doğrultusunda kentin değişik noktalarında bulunan aile ve çocuk oyun parkları da koruma altına alındı. Girişlerin yasaklandığı parklarda önlem alan Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, parkların girişine oturmanın ve dolaşmanın yasak olduğuna dair pankartlar astırdı.

Zabıta Müdürü Adil Demir ve beraberindeki zabıta ekipleri, Kent Park başta olmak üzere kentin değişik mahallelerinde bulunan parkların ön kısmına “İçişleri Bakanlığı korona virüs hastalığı nedeniyle parklara giriş yasaklanmıştır” pankartları astırdı.

2 korona virüs vakasının göründüğü Hakkari’de tedbiri elde bırakmayan yetkililer, bu vaka sayısının artmaması için denetimlerini sürdürüyor.

BAŞKAN DÜNDAR'DAN 'BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM' KAMPANYASINA DESTEK

Hakkari'nin Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destekler devam ediyor. Başkan Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na bir aylık maaşını bağışlayarak destekte bulundu.

KARS EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı tüm motorize ekipler, ana yollar ve bağlantılı yollarda sürekli olarak megafon marifetiyle halka evde kalmaları yönünde uyarılar yapıyor.

Emniyet Müdürlüğü’nce, haber merkezi üzerinden KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) ile bütün şehri izlenerek yoğunluk görülen yerlere ekip sevk edilerek gerekli uyarı ve önlemler alınıyor.

Kentte 155 kanalı ile 65 yaş üzeri vatandaşların ihtiyaç ve talepleri polis ekiplerince ivedi olarak ihtiyaçlarını karşılanıyor.

Vatandaşların; banka şubeleri, bankamatikler, mobil iletişim mağazaları, PTT önünde ihtiyacı bulunduğu yerlerde yaya devriye olarak görevlendirilen ekipler, vatandaşları sosyal mesafe konusunda ve evde kalmaları konusunda ikaz ederek bilgilendiriyor.

Ayrıca; Sabit uygulama noktalarında kente araçla gelen vatandaşlara gerekli uyarılar ve kontroller yapılıyor.

VALİ ÖKSÜZ’DEN MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASINA DESTEK

Kars Valisi Türker Öksüz, ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na destek verdi.

Vali Öksüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca başlatılan ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da yoğun ilgi gördü. Vali Türker Öksüz’de kampanya katılarak 1 aylık maaşını bağışladı.

Kampanyaya 1 aylık maaşını bağışlayan Vali Türker Öksüz, “Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na ben de bir maaşımla katılıyorum. İyiliğin ve cömertliğin temsilcisi aziz milletimizle bu günleri birlik ve beraberliğimizle atlatacağız” dedi.

ARDAHAN’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN GÜNDE 500 MASKE ÜRETİLİYOR

Ardahan'da sağlık çalışanları için koruyucu maske üretimine başlandı.

Ardahan Gençlik ve Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 81 ilde 81 gençlik merkezinde başlatılan sağlık çalışanları için korumalı maske üretimine Ardahan Gençlik Merkezi de destek veriyor.

Bu kapsamda, gençlik liderlerinin katılımıyla üretilen maskeler, sağlık çalışanlarının kullanması için hazır durumda. Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Akar, yaptığı açıklamada, tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle gençlik merkezinde koruyucu maske üretimi yapıldığını bildirdi.

Sağlık çalışanlarının virüsten korunmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Akar, "Maske yapımına başlandı. Şu an maskelerimiz hazır durumda ve talep edildiği an itibariyle bütün sağlık çalışanlarımıza teslim edilebilir. Burada çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının özverili mücadelesine katkıda bulunmak istediklerini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Ferman Güler ise, ''Gençlik merkezimizde üretilen maskeleri Türkiye'deki sağlık çalışanlarına gönderilmek üzere İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edilecek. Günde yaklaşık olarak 500 adet maske üretebiliyoruz. Amacımız büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza yardımda bulunmak.'' şeklinde konuştu.

MALATYA’DA 14 GÜN KURALINA UYMAYAN 19 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Korona virüsün yaygınlaşmasını önlemek amacıyla il dışından gelenlerin 14 gün evde kalıp dışarı çıkmamaları yönündeki kuralı ihlal ettikleri gerekçesiyle Malatya’da 19 kişiye ceza kesildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Çin’in Vuhan kentinde başlayan korona virüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm Dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır. Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun 29 Mart 2020 tarih ve 2020/20 nolu kararı uyarınca, İlimize diğer illerden ikamet amaçlı gelen vatandaşlarımıza, zaruri haller haricinde 14 gün evde kalmaları gerektiği, bu zorunluluğa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı hususu kendilerine anlatılmış olup bu durum vatandaşlarımıza yazılı olarak tebliğ edilmişti” denildi.

Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda, Doğanşehir İlçesinde 1, Arapgir İlçesinde 1, Doğanyol İlçesinde 1, Hekimhan İlçesinde 1, Battalgazi ilçesinde 15 olmak üzere toplam 19 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi uyarınca kişi başı 3 bin 150 TL idari para cezası uygulandı.

Söz konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK’nın 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılacağı kaydedildi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU YAŞLILARIN YOLDAŞI

Korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü vatandaşların evden dışarı çıkmalarının yasak olması nedeniyle bu vatandaşların ihtiyaçları vefa sosyal destek grubu tarafından karşılanıyor.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde de sosyal destek grubu tarafından 1 Nisan tarihine kadar, telefon ederek yardım isteyen 216 yaşlının ihtiyacının karşılandı. Kentteki 104 vatandaşın ilaç ve tıbba malzeme, 56 vatandaşın temizlik ve gıda malzemeleri alımı, 43 vatandaşın maaş ve diğer parasal işlemleri ve 13 vatandaşın da seyahat talepleri yerine getirildi.

Ayrıca vatandaşlara 300 yardım kolisi dağıtılırken, yardımların sürdüğü öğrenildi.

TUNCELİ’DE KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ, ARAÇLAR İÇİN TEK,ÇİFT PLAKA UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Tunceli’de korona virüs salgınına karşı tedbirler arttırıldı, tüm araçlar için tek çift plakasına göre trafiğe çıkma kararı verildiği bildirildi.

Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında toplanan Pandemi Kurulu'nun Korona virüsü tedbirleri kapsamında kent genelinde uygulamaya konulacak yeni kararları paylaşıldı.

Valilikten yapılan açıklamada; “İlimiz ve ilçelerinde salgının yayılma tehlikesinin önlenmesi amacıyla araç cinslerine ve kullanım şekline bakılmaksızın hususi ve ticari araçlardan, plakasının son rakamı tek rakamla bitenlerin tek günlerde, çift rakamla bitenlerin ise çift günlerde trafiğe çıkmasına 30 Nisan 2020 tarihine kadar karar verilmiştir. 02.04.2020 tarihi Perşembe saat 00:01’den 02.04.2020 tarihi Perşembe saat 24:00’e kadar plakasının son rakamı çift olan araçlar, 03.04.2020 tarihi Cuma saat 00:01’den 03.04.2020 tarihi Cuma saat 24:00’e kadar plakasının son rakamı tek olan araçlar trafiğe çıkabilecektir. Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarında kamu hizmetlerinde görevli personel veya görev verilen araçlar, gıda ve temizlik gibi temel tüketim maddeleri tedarikçileri, ilimizden transit geçecek araçlar ve acil tedavi için sağlık kuruluşlarına müracaat edecek araçlar kısıtlama dışındadır. İlçelerden il merkezine gelen araçların tedarik, üretim zinciri ve sağlık dışında çok zorunlu haller olmadıkça il merkezine gelmelerine 30 Nisan 2020 tarihine kadar müsaade edilmeyecektir. Zorunlu hallerde Kaymakamlıklarımızdan Seyahat İzin Belgesi alınması şartıyla ilçelerden çıkış yapılabilecektir" denildi.

Açıklamanın devamında," Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda, Tunceli Ceza İnfaz Kurumunda görevli personelin görev zamanı dışında dış dünyadan izole bir şekilde ikametlerinin sağlanması için Tunceli DSİ Şube Müdürlüğü Misafirhanesinin cezaevi personeline tahsis edilmesine ve izolasyonun etkin bir şekilde uygulanabilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına 30 Nisan 2020 tarihine kadar karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan çocukların toplu alış veriş alanlarına götürülmesinin yasaklandığı, ayrıca şehir dışından Tunceli'ye gelen herkesin 14 gün karantinaya alınacağı duyuruldu.

DAKA’DAN KORONA VİRÜSLE MÜCADELEYE 7 MİLYON TL DESTEK

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, DAKA olarak 4 ilde yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele için geliştirilecek projelere 7 milyon lira destek sunacaklarını bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinden oluşan TRB2 Bölgesinde faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Korona Virüsüyle Mücadele ve Dayanıklılık Programını ilan etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Halil İbrahim Güray, korona virüs salgın riskinin bölgemizde yayılımının en aza indirilmesi, salgınla mücadeleye katkı sağlayan ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projeleri desteklemek amacıyla COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programını ilan ettiklerini söyledi. Güray, “7 milyon TL toplam bütçeye sahip program kapsamında 4 ilden sunulacak, korona virüs salgını ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelere 200 bin ile 1,5 milyon TL arasında destek verilecek ve desteklenecek projeler 1 ile 3 ay arasında uygulanacak. Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, serbest bölge işleticileri, teknoloji transfer ofisi şirketleri, teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri ile kar amacı güden diğer gerçek ve tüzel kişilerin başvuru yapabileceği programa başvurular 30 Nisan 2020 saat 17.00’ye kadar devam edecek. Programla ilgili detaylı bilgi ve belgelere www.daka.org.tr adresinden ulaşılabilirken, programla ilgili sorular pybdestek@daka.org.tr adresine iletilebilecek. DAKA tarafından açıklanan program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda kalkınma ajansları aracılığıyla korona virüs ile mücadelede uygulanacak aşamalı bir planın birinci aşaması kapsamında hayata geçiriliyor. Korona Virüsüyle Mücadele ve Dayanıklılık Programı ile kalkınma ajanslarınca tüm Türkiye’de salgın riskinin ülkemizde yayılımını en aza indirmeye yönelik acil çözüm sunan projeler desteklenecek. Programın 3 temel önceliğini virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması, halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları, salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılması oluşturuyor. Korona Virüsüyle Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında yenilikçi uygulama geliştirilen projeler desteklenirken, programdan kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte sivil toplum örgütleri ile firmalar yararlanabilecek. Türkiye genelindeki 26 ajansın hepsinin dahil olduğu süreçte haftanın her günü elektronik olarak başvuru yapılabilecek. Toplam bütçe büyüklüğü yaklaşık 220 milyon lira olarak belirlenen, 1 ay süreyle askıda kalacak programa yapılan başvurular ilgili ajanslar tarafından 3 gün içinde sonuçlandırılacak. Planın bir diğer aşaması ise salgın sonrası iyileştirme çalışması olacak. Bu kapsamda, tüm kalkınma ajansları korona virüs salgınının bölgelerindeki sosyoekonomik etkilerinin iyileştirilmesine dönük çalışmalara şimdiden başlayacak. Salgından en çok etkilenen sektörler ve toplum kesimleri için yapılabilecekler bölgesel düzeyde tespit edilip raporlanacak. Bu raporlar ulusal düzeyde yapılacak çalışmalara da girdi teşkil edecek” dedi.

 
Erzurum cezaevinde korona virüs önlemi
 
Tatvan'da 3 köy ve 9 binada karantina
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de hijyenden taviz yok
Aşkale Belediyesi ekipleri 2 gündür yağan karla karışık yağmur nedeniyle ...
Ailelerin evlat nöbeti 213’üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Muhtardan virüse karşı ilginç önlem
Elazığ’da bir köy muhtarı, korona virüsüne karşı önlem olarak, yolu traktörüyle ...
 
Özal, Erdoğan ve Türkeş'e vefa
Daha önce var olan Recep Tayyip Erdoğan ve Turgut Özal Bulvarları ile ...
29 TL’ye geldi, 200 TL’ye geri döndü
Türkiye’de virüs salgını başlamadan önce tren ile 29 TL’ye Erzurum’a gelen ...
‘Bunu başımıza kim bela etti?’
Erzurumlu 72 yaşındaki bir vatandaşın korona virüs isyanı sosyal medya ...
 
Doğu'dan örnek iş adamı
Hakkarili iş adamı Av. Zeydin Kaya, bütün dünyayı etkisi altına alan korona ...
75 yaşındaki anadan örnek yaklaşım
Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki yaşlı kadın, biriktirdiği ...
58 dönümlük arsasını hibe etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu “Biz Bize Yeteriz ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva