Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
15 Ağustos 2018 Çarşamba - 11:52

Doğu’da Üniversiteler buluşması

12 Üniversite rektörü Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen program kapsamında Ağrı'da bir araya geldi.

Doğu’da Üniversiteler buluşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ocak 2017 tarihinde atanan üniversite rektörleriyle konuk misafir olarak toplantıya katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen program kapsamında Ağrı'da bir araya geldi.

YÜKSEK KATILIM

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın misafir olarak katıldığı toplantıya; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim Zeybek, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile il protokolü katıldı.

REKTÖR ÇOMAKLI: “TECRÜBEMİZİ, BİLGİ VE TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Toplantıda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da bir konuşma yaptı. Atatürk Üniversitesi olarak topluma ve toprağa sıkı sıkıya bağlı bir anlayışla, aynı zamanda ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalar yapacak merkezleri harekete geçirerek geçmişin tecrübesini, bilgi ve teknolojisiyle dönüştürdüklerini belirten Rektör Çomaklı, kısa zamanda toplumun sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlarına değinecek araştırmaların altına imza attıklarını ifade etti.

“Yeni YÖK Vizyonu ile Hedeflerimize En Kısa Zamanda Ulaşacağız”

En çok önem verdikleri konuların başında; öğrencilerin aldığı teorik eğitimi uygulayacakları alanlar bulmak olduğuna işaret eden Prof. Dr. Çomaklı, bu anlamda “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi”ni başlattıklarını ve önemli veriler elde ettiklerini hatırlattı. Yeni Nesil kavramının, teknoloji alanında mevcut teknolojilerin yerini alacak olan yeni yaklaşımı, tasarımı ve performansı ifade ettiğini belirten Çomaklı: “Dünyada yüksek öğretim alanında uzun süredir başlamış olan bir büyük dönüşüm hareketliliği var. 21’inci yüzyılda üniversiteler köklü bir değişime uğradı. Bilim temelli, tek disiplinli kurumlar olmaktan çıkarak, global bilgi merkezi olma yolunda ilerlediklerini göz ardı etmemek gerekiyor. Üniversiteler günümüzde artık hedef kitlelerini genişletiyor ve bunlara yönelik farklı çalışmalar yapıyor. Bu bağlamda bizde, küresel işbirliklerimizi Asya’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Afrika’ya kadar çeşitlendirmeye ve akademik, bilimsel ve sosyal etkinliklerimizi artırmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne hedeflerimizin başında, öğrenci odaklı çalışmalar yaparak bir geçiş sağlamak bununla birlikte teknolojik yenilikleri akademiyle harmanlamak ve elde edilen bilgileri toplumla paylaşmak geliyor. Yeni YÖK vizyonu ve üniversitemizin başlattığı Tasarım ve Dönüşüm Projesi sayesinde bu hedefe en kısa zamanda ulaşacağımıza eminim” şeklinde konuştu.

“BU TOPLANTILAR BİLGİ BİRİKİMİNİN PAYLAŞILMASINA VESİLE OLUYOR”

Bu ve benzeri toplantıların, üniversiteler arasındaki işbirliğini daha işlevsel hale getirdiğini, ilişkilerin güçlenmesi ve üniversiteler arasındaki iletişimin sağlanmasına önemli ölçüde katkı sağladığını dile getiren Rektör Çomaklı, üniversiteler arasında sıcak diyalogların kurulmasına, karşılıklı bilgi birikiminin ve tecrübelerin paylaşılmasına, sorunların ortak akıl ile çözülmesine vesile olması nedeniyle oldukça önemli olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

ÜNİVERSİTELER ARASINDAKİ İŞBİRLİKLERİ GELİŞİYOR

Üniversiteler arasındaki işbirliklerini geliştirmek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut: “Rektörlük görevine birlikte atandığımız çok saygıdeğer rektör arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapmak üzere yılda iki kere bir araya gelme kararı almıştık. İlkini, Afrin Operasyonunu desteklemek adına 18-19 Şubat 2018 tarihinde Kilis 7 Aralık Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz toplantının ikincisini üniversitemizde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyor sizleri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitemizde ve ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Toplantı, üniversite yerleşkesi, şehir ve Doğubayazıt gezisinin ardından sona buldu.

 
Sporda ATAUNİ farkı
 
AK Parti’de Büyük Kongre heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ Senatosu’ndan Trump’a tepki
Atatürk Üniversitesi Senatosu yayımladığı bildiriyle, ABD’nin Türkiye’ye ...
Milli Eğitim çalışanları bağışta yarıştı
Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Kızılay'a kan bağışında bulundu.
ATAUNİ 24 patent üretti
Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun ...
 
Erbaş: “İslam’ın en çok önem verdiği şey, güzel ahlak”
Kursu öğrencilerini kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İslam’ın ...
Azizoğlu eğitim yatırımlarını inceledi
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, şehir merkezinde devam eden okul inşaatlarını ...
Sudan’dan ATAUNİ’ye eğitim köprüsü
Erzurum’a gelen Sudan Peace Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abdalla ...
 
AK Gençlik YKS tercih standı kurdu
AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları ...
ATAUNİ’de DAG gündemi
Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Teleskobu için ön teslim toplantısı İtalya’nın ...
Azizoğlu: ‘Erzurum tarih şehridir’
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ‘Türkçe Yaz Okulu’ projesine katılan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva