Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
15 Ekim 2018 Pazartesi - 13:02

Doğu’ya turizmde pozitif ayrımcılık

Erzurum’da kış turizm sezonunun başlamasına sayılı günler kalırken, Bakan Ersoy yeni bir müjde vererek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz turizm açısından pozitif ayrımcılığı hak ediyorlar. Hem tanıtım hem planlamada bu gölgelere öncelik vereceğiz. " dedi.

Doğu’ya turizmde pozitif ayrımcılık

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz turizm açısından pozitif ayrımcılığı hak ediyorlar. Hem tanıtım hem planlamada bu gölgelere öncelik vereceğiz. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ahmed-i Hani Havalimanı'nda AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Valisi Süleyman Elban, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Bakan Ersoy beraberindeki heyetle helikopterle Dogubayazıt ilçesine giderek bir restoranda kahvaltı yaptı. Bakan Ersoy daha sonra ilçede bulunan tarihi İshak Pasa Sarayı'nı ziyaret etti. Folklör gösterisinin ardından sarayda birçok yeri gezen ve tarihi yapıyı inceleyen Bakan Ersoy saray hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sarayın içerisinde bulunan tarihi camiye de giden Bakan Ersoy avluda üniversite öğrencileri tarafından kendisine verilen Türk bayrağını öperek teslim aldı. Saraydaki ziyaretlerini tamamlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ahmed-i Hani Türbesinin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ağrı’da son yıllarda çatışma ortamının olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, amaçlarının Ağrı’yı tekrar turizme kazandırmak olduğunu belirtti. Bakan Ersoy, "Güvenlik güçleri çok başarılı operasyonlarla sıkıntıları bertaraf ettiler. Huzur ve güven ortamı Ağrı’ya tekrardan geri geldi. Burada ticaretin ve onun paydaşı olan turizmin tekrardan canlanması gerekiyor. Bu kapsamda ön inceleme için geldik. Burası ile ilgili birkaç aylık bir çalışma yapacağız. Ağrı ile ilgili geniş bir eylem planı gerçekleştireceğiz. Burada kamulaştırma ile ilgili bir alan vardı onunla ilgili kararımızı da verdik. Burada çıkan ve sergilenemeyen birçok eser var bunun için burada bir müze yapacağız. Burayı turizm açısından tekrar bir cazibe merkezi haline getireceğiz. 2020’de Ağrı Dağı tekrar tırmanışa açıldığı zaman birbirlerini tamamlamış olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz turizm açısından pozitif ayrımcılığı hak ediyorlar. Hem tanıtım hem planlamada bu gölgelere öncelik vereceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Önemli olan Ağrı ve Doğubayazıt’ın hak ettiği ticari ve turizm ortamın tekrar geri getirilmesidir. İshak Paşa Sarayı’na ilk defa geldim ve çok etkileyici buldum" şeklinde konuştu.

Bakan Ersoy Ahmed-i Hani Ahmed-i Hani Türbe ziyaretinin ardından Doğubayazıt ilçesine bağlı Ağrı Dağı manzaralı Karabulak köyüne gitti. Burada koyun otlatan çobanlarla sohbet eden Bakan Ersoy, çobanların ısmarladığı peynir ve ekmeği yedi. Bakan Ersoy Ağrı Dağı manzaralı hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Program Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yapılan toplantı ile devam etti.

 
Kurum: “Dimdik ayaktayız”
 
"Arkadaşlarımızın intikamını çok acı alacaksınız"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksek Öğretimde küresel ezberleri bozan reform
Türkiye’de 2002’de 76 olan üniversite sayısı 200’ü aştı. Erzurum’un yüksek ...
Afgan Öğrencilerden vefa ziyareti
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören Afganistanlı öğrencilerden oluşan ...
“Yeni Akademik Yıl Hayırlı Olsun”
Türkiye yükseköğretimine önemli katkılar sağlayan iki güzide üniversitenin ...
 
YÖK'ten kayıt müjdesi
YÖK kayıt yaptıramayan adayların kayıt tarihinin bitiş tarihinden itibaren ...
6. Uluslararası EPOK Kongresi başladı
Kars Kafkas Üniversitesi, 6. Uluslararası Eğitim Programları ve Ortaöğretim ...
TTurks Roket Takımı ATAUNİ’nin gururu oldu
Ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Atatürk ...
 
ATAUNİ’den sportif başarı
Atatürk Üniversitesinin, son üç yılda üniversiteler arası müsabakalarda ...
ATAUNİ’de Araştırma Metodolojisi Ofisi açıldı
Atatürk Üniversitesi rektörlük binası giriş katında dizayn edilen Araştırma ...
“ATAUNİ Diş Hekimliği, bölgeye hizmet veriyor”
Şehre ve bölgeye hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesi. akademik alandaki ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva