Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>POLEMÄ°K
12 Mayıs 2014 Pazartesi - 15:37

Dışı seni içi beni yakan Erzurum

TÜİK İstatistikleri Erzurum'un çelişkili bir halini daha ortaya koydu. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir hadisini her fırsatta dile getiren Erzurumlu iş başa düştüğünde arazi oluyor!

Dışı seni içi beni yakan Erzurum

TÜİK İstatistiklerle Aile 2013’ü paylaştı. Koruyucu aile sayısı bazında Erzurum’un ülke payı yüzde 0.84, Doğu Anadolu Bölgesi payı ise yüzde 20.32 oldu. Erzurum koruyucu aile sayısında 81 il içinde 34’üncü sırada yer buldu.

25 KORUYUCU AİLE VAR

Erzurum’da mevcut koruyucu aile sayısının 25, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısının 27, Gönül elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile başvuru sayısının 8, koruyucu aile sayısının 18, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısının ise 20 olduğu kaydedildi. Erzurum koruyucu aile sayısı bakımından Doğu Anadolu’da 2, Türkiye’de ise 34’üncü sırada yer aldı.

DOĞU’DA 123 KORUYUCU AİLE VAR

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde toplam 123 koruyucu aile bulunduğu bildirildi. Bölgede en fazla sayıda koruyucu Ailenin Malatya’da bulunduğu belirtildi. 26 koruyucu ailenin bulunduğu bu ili 25 aile ile Erzurum ve Muş, 11 aileyle Bingöl, 10 aileyle Erzincan, 8 aileyle Elazığ, 6 aileyle Van, 5 aileyle Hakkari, 4 aileyle Ağrı, 3 aileyle Bitlis izledi. Ardahan, Bayburt, Iğdır, Kars ve Tunceli’de ise koruyucu aile bulunmadığı açıklandı.

TÜRKİYE İLLERİ SIRALAMASI VE ERZURUM

Türkiye’de Koruyucu aile sayısının en yüksek olduğu il İzmir oldu. Bu ili İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa, Hatay, Kahramanmaraş, Balikesir, Samsun, Adana, Mersin, Denizli, Gaziantep,Kocaeli, Antalya, Konya, Isparta, Sakarya, Afyon, Eskişehir, Manisa, Sivas, Edirne, Çorum, Giresun, Aydın, Osmaniye, Kastamonu, Kırıkkale, Tekirdağ, Amasya, Malatya, Çankırı ve Erzurum izledi.

ERZURUMLU AİLE YAŞAM BİÇİMİNE ÖNEM VERİYOR

İllere göre Çevresindeki Kişilerin Aile Yaşam Biçimine Verilen Önem Düzeyi, 2013 sonuçlarına göre Erzurum’da  katılımcıların yüzde 59.4’ü çevresindeki kişilerin aile yaşam biçimini çok önemli, yüzde 3.6’sı orta derecede önemli, yüzde 37.1’i ise önemsiz olarak değerlendirdi. Çevresindeki kişilerin aile yaşam biçimlerinin kendileri için önemli olduğunu belirtenlerin oranı illere göre incelendiğinde; bu oranın en yüksek olduğu il yüzde 71,6 ile Bitlis oldu.

İSTATİSTİKLERLE AİLE, 2013

Hanehalklarının yüzde 8,6’sını tek kişilik, yüzde 13,5’ini ise geniş aileler oluşturdu. Hanehalklarının 2011 yılındaki yapısı incelendiğinde; toplam hanehalkı sayısının 19 658 387, tek kişilik hane oranının yüzde 7,9, tek ebeveynli hane oranının ise yüzde 7,8 olduğu görüldü. Hanehalklarının 2012 yılındaki yapısında ise; toplam hanehalkı sayısı 20 220 578’e, tek kişilik hanelerin oranı yüzde 8,6’ya, tek ebeveynli hanelerin oranı ise yüzde 8,1’e yükseldi. Hanehalklarının yüzde 54’ünü çocuklu çiftlerden oluşan haneler, yüzde 15,8’ini çocuksuz çiftlerden oluşan haneler ve yüzde 13,5’ini üç kuşağı içeren geniş haneler oluşturdu.

TEK EBEVEYNLİ HANELERDE EBEVEYNİ ANNE OLAN HANE ORANI YÜZDE 84,9 OLDU

Tek ebeveynli hanelerdeki ebeveynlerin cinsiyete göre dağılımı incelendiğinde; 2011 yılında tek ebeveyni anne olan hanelerin oranı yüzde 85,7 iken bu oran 2012 yılında yüzde 84,9 oldu. Tek ebeveyni baba olan hanelerin oranı ise 2011 yılında yüzde 14,3 iken 2012 yılında yüzde 15,1’e yükseldi.

BOŞANMALARIN YÜZDE 40,3’Ü EVLİLİĞİN İLK BEŞ YILI İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ

Ülkemizde 2013 yılında meydana gelen boşanmaların yüzde 40,3’ü evliliğin ilk 5 yılında, yüzde 21,5’i ise evliliğin 6-10 yılı içinde gerçekleşti.

İKİ YETİŞKİN VE İKİ ÇOCUKLU HANEHALKLARININ YÜZDE 15,2'Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA

Tek kişilik hanehalklarının yüzde 13,4’ü, tek ebeveynli ve en az bir çocuğu olan hanehalklarının ise yüzde 30,4'ü 2012 yılında yoksulluk sınırının altında yaşadı. Bağımlı çocuğu olan hanelerin yoksulluk oranının, bağımlı çocuğu olmayan hanelerin yoksulluk oranının 3,5 kat fazla olduğu görüldü. Tek başına yaşayıp 65 ve daha yukarı yaşta olan kişilerin yoksulluk oranı ise 2008 yılında yüzde 10,5 iken 2012 yılında yüzde 20,5’e yükseldi.

EN FAZLA KORUYUCU AİLE İZMİR İLİNDE

Türkiye genelinde mevcut koruyucu aile sayısı 2 973’tür. İllere göre koruyucu aile sayısı incelendiğinde en fazla koruyucu ailenin 299 koruyucu aile ile İzmir’de olduğu görüldü. İzmir’i 292 koruyucu aile ile İstanbul, 168 koruyucu aile ile Ankara, 142 koruyucu aile ile Kayseri ve 107 koruyucu aile ile Bursa takip etti.

HANEHALKLARI EN FAZLA BARINMA VE KİRALAMAYA HARCAMA YAPTI

Tüketim amacına göre hanehalkı nihai harcamaları incelendiğinde; 2012 yılında en fazla harcamanın yüzde 25,8 ile barınma ve kiralamaya, yüzde 23,8 ile gıda, alkollü/alkolsüz içki, sigara ve tütüne ve yüzde 21,1 oranında ulaşım ve iletişime yapıldığı görüldü. Hanehalkı harcamalarının en azı ise; yüzde 1,8 ile sağlık hizmetlerine, yüzde 2,3 ile eğitim hizmetlerine ve yüzde 3,2 eğlence ve kültür hizmetlerine yapıldı.

TOPLUMDA İTİBARLI OLMAYI SAĞLAYAN EN ÖNEMLİ NEDEN DÜZGÜN AİLE YAŞAMI

Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nın 2013 yılı sonuçlarına göre; toplumda itibarlı olmayı sağlayan nedenler arasında düzgün aile yaşamını birinci derecede önemli olarak belirtenlerin oranı yüzde 45,6 iken ahlaklı yaşamı birinci derecede önemli olarak belirtenlerin oranı yüzde 27,9 oldu. Toplumda itibarlı olmayı sağlayan nedenler arasında parayı birinci derecede önemli olarak belirtenlerin oranı ise yüzde 9,5 oldu.

GENÇLERİN YÜZDE 50,1’İ ÇEVRESİNDEKİLERİN AİLE YAŞAM BİÇİMLERİNE ÖNEM VERMEKTE

Yetişkinlerin yüzde 52,1’i çevresindeki insanların aile yaşam biçimlerinin kendileri için önemli olduğunu belirtirken bu oranın gençlerde yüzde 50,1, yaşlılarda ise yüzde 44 olduğu görüldü.

Çevresindeki kişilerin aile yaşam biçimlerinin kendileri için önemli olduğunu belirtenlerin oranı illere göre incelendiğinde; bu oranın en yüksek olduğu il yüzde 71,6 ile Bitlis oldu. Bitlis ilini yüzde 71,5 ile Hakkari, yüzde 68,9 ile Tokat izledi. Çevresindeki kişilerin aile yaşam biçimlerinin kendileri için önemli olduğunu belirtenlerin oranının en düşük olduğu il ise yüzde 13,3 ile Şırnak oldu. Şırnak ilini yüzde 24,2 ile Balıkesir, yüzde 26,8 ile Manisa izledi.

AKRABALIK İLİŞKİLERİNDEN MEMNUNİYETİN YAŞLILARDA DAHA YÜKSEK OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Akraba ilişkilerinden duyulan memnuniyet düzeyi yaş gruplarına göre incelendiğinde; 2013 yılında gençlerin yüzde 83,4’ünün akraba ilişkilerinden memnun olduğu görüldü. Yaş grupları büyüdükçe akraba ilişkilerinden duyulan memnuniyet oranının arttığı, yetişkinlerde bu oranın yüzde 84,9 yaşlılarda ise yüzde 90,5 olduğu gözlendi. Tüm yaş gruplarında kadınların akraba ilişkilerinden duydukları memnuniyet oranının erkeklerin memnuniyet oranından daha fazla olduğu görüldü.

Akraba ilişkilerinden duyulan memnuniyet düzeyi illere göre incelendiğinde; memnuniyet oranının en yüksek olduğu il yüzde 96 ile Sinop oldu. Sinop ilini yüzde 95,1 ile Uşak, yüzde 94,5 ile Artvin izledi. Akraba ilişkilerinden duyulan memnuniyet oranının en düşük olduğu il ise yüzde 77,6 ile Antalya oldu. Antalya’yı yüzde 79,4 ile Kayseri ve Kocaeli, yüzde 81,4 ile Adana ve Adıyaman illeri izledi.

 
Vakıflar gerçeğini ortaya koyan haber!
 
Şükür adım atabildiniz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nazlı'ya göre olay farklı
Bugün Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, AK Parti'nin seçimin mağlubu olduğunu ...
Üniversite hocasından seçmene ağır hakaretler
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin mesajı, tepkiye neden oldu.
AK Parti'nin gerçek oyu yüzde 43 mü?
Rotahaber'in iddiasına göre partilerin oy oranları kamuoyuna açıklandığından ...
 
Askeri Vesayeti özleyenler var!
DADAŞTV Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Şener birçoğunun aklında olanı açığa çıkardı!
Bu da yerel meclis kavgası
AK Parti’nin İlçe Belediye Meclis Üyeleri partide ciddi rahatsızlıklara yol açmış gözüküyor.
Akit'e Hakan tepkisi
Yeni Akit, Van'da ölen 1,5 yaşındaki Muharrem'in cesedinin çuvalla taşınması ...
 
Ala'ya ağabey önerisi
Milli Türk Talebe Birliği Derneği Başkanı ve Eski Demokrat Parti Erzurum ...
Bu yüzden mi silindiler!
Takvim Gazetesi Cemaate yakın 400 ismin silindiğini açıklayınca Dadaş ...
Kavgaya AK Pencereden farklı bakış!
Cemaat’in desteğiyle oluşturulan TUSKON’a bağlı DASİDEF’in eski başkanı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva