Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Nisan 2019 Pazartesi - 15:44

EDT’den Van çıkarması

Erzurum Devlet Tiyatrosu, ‘Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nde ‘Bir flamingonun renkli ve çiçekli hayatı’ adlı oyunu sahneledi.

EDT’den Van çıkarması

Erzurum Devlet Tiyatrosu, ‘Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nde ‘Bir flamingonun renkli ve çiçekli hayatı’ adlı oyunu sahneledi.

Van’da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce bu sene 17’ncisi düzenlenen ‘Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nin startı verildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen “Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği”, valilik önünden Van Devlet Tiyatrosuna kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle start aldı. Kortej yürüyüşü sırasında masal kahramanlarının kostümlerini giyen animatörler, müzik eşliğinde çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Van Devlet Tiyatrosu salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden şenlikte konuşan Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, bu festivallerin önemine değinerek, “Geçen hafta Diyarbakır’da düzenlemiş olduğumuz yerli oyunlar festivalimiz vardı. Onun devamında da çocuklarımıza dönük uçurtma şenliğinin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Buna yaklaşık 3 bin çocuğumuz katıldı. Şu anda Ankara’da devam etmekte olan ‘Küçük Hanımlar Küçük Beyler’ festivalimiz var. Orda da on gün süresince hem Türkiye’deki devlet tiyatrolarında oynanan oyunları hem de dünya tiyatrosundaki çocuk oyunlarını Ankara’ya davet ettik. Yaklaşık 205 temsil yapacaklar” dedi.

Van’da çocuk şenliğinin 17’nci yılına ulaşmasının önemli olduğuna değinen Kurt, “Memleketimizin her bölgesi çok güzel, çok kıymetlidir. Biz hem yerli yazarlarımıza sahip çıkacağız hem de oynadığımız oyunları ülkemizin en batısından en doğusuna, güneyine, kuzeyine kadar götüreceğiz. Van, bu anlamda çok şanslı illerimizden birisi. Çünkü devlet tiyatromuz her akşam burada perde açıyor. Çeşitli oyunlar görüyor, turneler geliyor, çocuk oyunlarımız oluyor. Ben birkaç defa bu festivalin açılışında bulunuyorum ve şunu memnuniyetle görüyorum. Hem sezon içindeki oyunlarımıza hem festivalimize çok büyük katkı var. Bunda valiliğimizin, ilçe kaymakamlığımızın, milli eğitim müdürlüğümüzün, kültür ve turizm il müdürlüğümüzün ve seyircilerimizin büyük katkısı var. Bu da çok önemli bir şey” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarında çocuklara tavsiyelerde de bulunan Kurt, “Hem yerli yazarlarımızın eserlerini iyi bileceğiz hem de dünyanın kabul ettiği büyük yazarların eserlerini bileceğiz. Eğer hem kendi edebiyatımızı hem değerli yazarların eserlerini bilip hem de dünyanın önemli yazarlarının eserlerini takip edersek, dünya ile yarışmamız çok daha kolay olur. Bu nedenle kültür ve sanat alanında, edebiyat alanında kendinizi ne kadar geliştirebilirseniz; dünya çocuklarıyla o kadar iyi yarışabilirsiniz. Çünkü bizim hiçbir dünya çocuğundan eksik kalır yanımız yok. Bu nedenle çok çalışmamız, kendimizi donatmamız gerekiyor. Bu çalışmaların kıymetini bilip, sadece burada izlediğinizle kalmayın. Her zaman kültür ve sanatın içinde olun. Edebiyatımızı iyi hatmedin, tarihimizi iyi bilin. Çünkü bizim dünyadan hiç aşağı kalır yanımız yok. Bu nedenle buradaki hem festival hem oyunlar çok değerlidir. Belki sizler de bir gün tiyatro bölümlerini bitirip, bu sahnede tekrar oyuncu olarak çıkabilirsiniz. Ben bu anlamda verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyor, şenliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Şenliğe katılan çocuklar ise, çok mutlu olduklarını ifade ederek, yetkililere teşekkür ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından çocukların müzik dinletisi ve Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Bir flamingonun renkli ve çiçekli hayatı’ adlı oyunu sahnelendi.

Programa Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Devlet Tiyatroları Sanatçı Temsilcisi Alper Tazebaş, İş-Kur Müdürü Salih Serçe ve çocuklar katıldı.

İçerisinde tiyatro oyunlarının, gezilerin ve atölye çalışmalarının olduğu şenlik, 7 Mayıs’ta Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan ‘Anne Keçi ve Yedi Yavrusu’ oyunu ile sona erecek.

 
40 yıl sonra kep atarak yemin ettiler
 
TÜBİTAK’ta Erzurum damgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demircan’dan Rölyef Sergisi
Oltu’da emekli öğretmen Neşet Demircan atölyesine açtığı Rölyef Heykel ...
3. Ulusal Palandöken Ödülleri sahiplerini buldu
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ulusal Palandöken ödülleri düzenlenen törenle ...
Erzurumlu Alperen Gazi Derviş Sofudede’ye vefa
Sofudede İlim ve Kültür Derneği tarafından, Adana’nın merkez Karaisalı ...
 
'Turbo' tartışmasına Rize de eklendi
Erzurumlu iki esnafın sütlaç üzerine kadayıf konularak fındıklı olarak ...
Atatürk Üniversitesinde Dualı Gömlekler sergisi
Osmanlı padişahlarının savaşta galip gelmek ve kötülüklerden korunmak ...
‘Bindallı’ geleneği yarınlara taşınacak
Yakutiye Belediyesi, geleneksel bindallının yaşatılması ve geleceğe taşınması ...
 
Fransa ve İtalya Büyükelçilerine tarih daveti
Yıldırım, "1915 ve 1920 yılları arasında Ulu Cami’de ve Kars çevresinde ...
İspirli işletmeciden övgü toplayan yaklaşım
Erzurum'un İspir ilçesindeki bir kahvehanede, en az 1 saat kitap okuyan ...
Ceylan: ‘Çocuklar, İstikbalimizin yegane teminatı’
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva