Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Mart 2018 Salı - 13:06

ETSO Meclisi Teşvik beklentilerini paylaştı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından "Teşvik ve Destekler" konulu toplantı düzenlendi

ETSO Meclisi Teşvik beklentilerini paylaştı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen, "Teşvik ve Destekler" konulu toplantıda, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile 2. Organize Sanayi Bölgesi (2. OSB) yetkilileri, kurumlarının sağladığı teşvik ve destekler hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya, TKDK İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, KOSGEB İl Müdürü Umut Tan, kamu kurumlarının temsilcileri, iş adamları ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Saim Özakalın, bölgede sanayinin gelişmesi, üretimin artması, işletmelerin hayatiyetini sürdürmesi için doğru ve objektif teşvik uygulamalarına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Hazırlanan teşvik ve hibeler Ankara merkezli olarak değil, bizzat yöredeki yatırımcıların, işadamlarının ve STK temsilcilerinin kısaca bölgedeki aktörlerin kanaatleri dikkate alınarak hazırlanması ve uygulamaya konulması gerekir” dedi.

ÖZAKALIN: “TEŞVİKLER ÖZEL SEKTÖRE GÜÇ KATMALI”

Teşvik ve hibeler hazırlanırken, bölgenin coğrafi ve ekonomik yapısı, kaynak ve potansiyelleri iyi analiz edilerek ana başlıkların ona göre belirlenmesi ve ısrarla desteklenmesi gerektiğini kaydeden Özakalın, “En önemli unsurlardan birisi de teşviklerin tek bir merkezden sağlanmasıdır. Ayrıca, bürokratik işlemler mümkün olduğunca azaltılmalı, mevcut işletmeler de teşvik ve desteklerden yararlandırılmalıdır. Bu anlamda, kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel idarelere, belediyelere, il özel idarelerine bütçe ayrılmamalı, bunlara verilecek kaynak, özel sektöre ve KOBİ’lere aktarılmalıdır. Kısaca teşvikler tam manasıyla özel sektöre güç katacak şekilde kurgulanmalıdır” diye konuştu.

“GERÇEK AKTÖRLERİN TALEPLERİ DİKKATE ALINSIN”

Türkiye’de cari açığı kapatmanın yolunun sanayi ve üretimden geçtiğinin tartışılmaz bir gerçek olduğunun altını çizen Özakalın şunları söyledi; “Bu durum, bütün kesimlerin hem fikir olduğu gerçek Teşvik ve destekler söz konusu olduğunda; sahadaki gerçek aktörlerin talepleri, tavsiyeleri, öngörüleri, beklentileri mutlaka dikkate alınmalı. Teşviklerin, sahadaki gerçek aktörlerle yapılacak istişareler neticesinde hayata geçirilmesi, üretimin artması, sanayimizin güçlenmesi ve bölgeler arası kalkınmışlık farkının azaltılması açısından çok önemli İş dünyasının fertleri olarak bizler de, her platformda fikirlerimizi, düşüncelerimizi dile getirerek, daha objektif, somut ve uygulanabilir teşvik ve desteklerin hayata geçirilmesine katkıda bulunmalıyız.”

“2. OSB’DE YILSONUNDA BACALAR TÜTECEK”

Konuşmasında ayrıca, 2. OSB ‘deki çalışmalara değinen ETSO Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Özakalın, bölgede kesin tahsis yapılan 30 firmadan 20’sinin ruhsat aldığını hatırlatarak, diğer firmaları ruhsat çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yıl sonunda 50 hektarlık 1. Etaptaki işletmelerin üretime geçmesinin planlandığını kaydeden Özakalın, toplam 216 hektarlık alanın 166 hektarlık ikinci etabının ihalesinin de önümüzdeki ay yapılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra, 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın moderatölüğünde teşvik bilgilendirme sunumları yapıldı. Karakaya’nın, 2. OSB’deki çalışmaların son durumu hakkındaki sunumunun ardından, KUDAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ozan Gündüz, TKDK İletişim Uzmanı Samet Dalmış ve KOSGEB Uzmanı Adem Gültürk, kurumlarının iş dünyasına ve girişimcilere sağladığı teşvik ve destekler hakkında bilgi verdi, kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdılar

 
Elvan: ‘Erzurum’un büyük önemi var’
 
Mucitpark ilgi topluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un yatırım payı yüzde 12 oldu
Erzurum’un bölge toplamında teşvikli yatırım payı artışını sürdürüyor
Erzurum Teşvikli yatırımda 400 eşiğinde
Ekonomi Bakanlığı 2018 şubat dönemi teşvikli yatırım iller dağılım sonuçlarını paylaştı.
Cellat öngörülerini paylaştı
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkan Abdurrezzak Cellat, seçilmesi halinde ...
 
Cellat projelerini paylaştı
1 Nisan’da yapılacak olan Erzurum Ticaret Borsası seçimleri için başkan ...
Elvan Kalkınma öngörülerini paylaştı
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erzurum’da 11. Kalkınma Planı Bölge Toplantısına katıldı
DATAE’den besiciye destek
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü çiftçilerin damızlık hayvan ...
 
43 üründe millileşme harekatı
İthalata bağımlılığı azaltacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan ...
Sekmen ATO’da Erzurum mutfağını tanıttı
Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ...
Sekmen’den tasarruf vurgusu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva