Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
23 Aralık 2017 Cumartesi - 14:54

Ekonomide Kadın istihdamı gündemi

Erzurum Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Atatürk Üniversitesinde, "Kadın İstihdamının Önündeki Engeller ve Çözüm Önerileri, Erzurum Örneği" konulu çalıştay düzenlendi.

Ekonomide Kadın istihdamı gündemi

Erzurum Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Atatürk Üniversitesinde, "Kadın İstihdamının Önündeki Engeller ve Çözüm Önerileri, Erzurum Örneği" konulu çalıştay düzenlendi.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün hizmet modelleri içerisinde önemli bir yere sahip olan kadın hizmetleri konusunda, kadın istihdamın artırılmasının ve bu alanda farkındalık oluşturulmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.
Ekonomik ve sosyolojik nedenlerle ortaya çıkan sorunların aşılmasının, koruyucu ve önleyici hizmetleri etkinleştirmekle mümkün olacağını belirten İlbaş, ‘’Bu bağlamda kadın istihdamının artırılması önleyici hizmet olarakta nitelendirilebilmektedir. Kadın çalıştayının Erzurum’da her kesimden sahada çalışan kadınları, akademisyenleri, STK temsilcilerini, kamu kurum temsilcilerini bir araya getirmesi, kurumlar arası iletişim ve birlikte iş yapabilme kültürü adına önemli bir ayrıcalıktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın, kadınların çalışma hayatını kolaylaştıracak hizmetler konusundaki yaklaşımı ve kadın istihdamının artırılmasındaki duyarlılığı, kadınların işgücüne katılım oranını olumlu yönde etkilemektedir.
Son yıllarda kadın istihdamı ve kadının çalışma şartlarının iyileştirilmesinde önemli bir ivme kaydedilmiştir. Çeşitli kurumlar tarafından yapılan araştırmalar ve çalışmalarda bu gerçeği doğrulamaktadır. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) İş Dünyasında Kadın Raporuna göre, Türkiye, 2007-2015 yılları arasında düzenli ücretli işlerde 2 milyon 160 bin kadına net iş sağlayarak "kadın istihdamını en fazla artıran ülkeler" sıralamasında 63 ülke içinde yüzde 77'lik artışla ilk sırada yer almıştır. Rapora göre, Türkiye ekonomisi 2007-2015 yılları arasında düzenli ücretli sınıfında 5 milyon 325 bin kişi için iş oluşturdu ve bu işlerin yaklaşık yüzde 40'ında kadınlar çalıştı. Öte yandan TBMM'deki kadın milletvekili oranı 1935 yılında yüzde 4.5, 1995'te ise yüzde 2.4 iken, bugün bu oran yüzde 15’e yükselmiştir. Bunun somut örneği bugün aramızda bulunan sayın vekilimizdir. Erzurum’da da kadın istihdamı önemli oranda artmaktadır. TÜİK verilerine göre Erzincan, Erzurum, Bayburt illerini içerisine alan TRA 1 bölgesinde yüksek öğrenim gören kadınların iş gücüne katılım oranı 2016 yılında yüzde 69.9 olmuştur. Yine aynı dönemde lise mezunlarının iş gücüne katılım oranı yüzde 20,6 olarak tespit edilmiştir’’ dedi.
ÇALIŞTAY İL VE BÖLGE BAZINDAKİ ÇALIŞMALAR YOL GÖSTERİCİ OLACAK
Kadın istihdamının artması konusundaki çözüm önerilerine değinen İlbaş, ‘’Kadın istihdamı konusunda en iyi çözümlerden biri ise kadınların ev ekonomisine kazandırılmasıdır. Bu noktada sivil tolum kuruluşlarına da önemli görevler düşmektedir. Herhangi bir alanda eğitim almayan ve mesleği olmayan kadınların ev ekonomisine kazandırılması kadın istihdamı açısından son derece önemlidir. Çalıştıyamızda sorunun çözüme ilişkin önemli fikir ve verilerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Kadın istihdamının artırılması noktasında kurumlar arasındaki sinerjinin gelişmesini ve sosyal sermayenin artmasını sağlayan kadın çalıştayının il ve bölge bazında bir çok çalışmaya yol gösterici olacağına inanıyor, çalıştaya katılan ve emeği geçen akademisyenlerimize, kurum ve STK temsilcilerimize teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise çalıştayın önemine değinerek, kadın girişimciliği ve istihdamının Erzurum'daki sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler ile ele aldıklarını ifade etti.
Büyümenin toprak genişliği ile ölçülmediğini belirten Taşkesenlioğlu, "Artık büyümeyi sadece toprak genişliği olarak değil, ekonomik sosyal ve siyasal anlamda da gerçekleştiriyor olmak lazım ancak o zaman bir toplumun 22. yüzyılda pekişmesinden ve arzu ettiğimiz gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasından bahsedebiliriz. Kadın elinin değdiği her şey güzeldir. Türkiye'de kadınlar tarafından yönetilen şirket sayısı 500 bin. Amacımız Erzurum'un gelişmesi ve kadınların hem istihdam olanaklarını hem de girişimci sayısını artırmak. 2002 yılında Dünya Bankasının her sene yayımladığı 'iş yapma kolaylığı' raporunda Türkiye dünyada 148 ülke içinde 88. sıradaydı ama AK Parti hükümetinden sonra Türkiye şu anda 60. sırada. Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ öncülüğünde kurulan ekiple de Türkiye'de iş yapma kolaylığı endeksinde devletimiz önümüzdeki 5 sene içinde 20. sıraya girmeyi hedefliyor." Diye konuştu.
Çalıştayda, 3 çalışma grubu oluşturularak, kadın istihdamının önündeki engeller ve bu sorunların çözümüne ilişkin öneriler üzerinde duruldu.

 
Türkü Paşa'ya vefa gecesi
 
Korucular Başkanından Aydın’a teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öz: 'Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağız.'
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Birleşmiş Milletler Genel ...
Aydın muhtarlarla istişare etti
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, mahalle muhtarlarıyla öğle ...
Esenyurt'a dadaş aday
AK Parti'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Murat Alatepe oldu.
 
Deligöz: 'Trump'un açıklaması yok hükmünde'
Paris’te ilk olarak Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’yı ziyaret eden ...
Aşkale Ülkü Ocakları’nda görev değişimi
Aşkale Ülkü Ocakları Başkanlığında bayrak değişimi yaşandı. Mevcut başkan ...
Milletvekili Aydemir’den Pasinler’e müjde var
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vakıf kavramının Erzurum ...
 
Aydemir: ‘Erzurum, hainlere geçit vermeyen şehirdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum, vatan hainlerine ...
Orhan'dan AK Gençlere övgü
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Gerek parlamentoda, gerek ...
''Verilen bilgilerin doğru olmadığı anlaşıldı''
Kılıçdaroğlu’nun ‘belge’ açıklamalarını hatırlatan Yıldırım, “Verilen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva