Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
9 Temmuz 2011 Cumartesi - 04:45

Emniyet’ten ‘Kim O’ uygulaması

Van'da kapı kapı dolaşıp, "Kim o?" diye soranlara, "Ben hırsızım" yanıtını veren polis, vatandaşların çoğunun bu cevaba rağmen kapılarını açtığını görünce şaşkınlık yaşadı.

Emniyet’ten ‘Kim O’ uygulaması

Van'da kapı kapı dolaşıp, "Kim o?" diye soranlara, "Ben hırsızım" yanıtını veren polis, vatandaşların çoğunun bu cevaba rağmen kapılarını açtığını görünce şaşkınlık yaşadı.
Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri, evlerden hırsızlık olaylarına karşı vatandaşı bilgilendirmek ve güvenlik önlemlerini artırabilmek amacıyla çeşitli yöntemlere başvuruyor. Ekipler son olarak vatandaşların, apartman veya daire kapılarının zilini her çalana açıp açmadıklarını denetlemek için sokağa çıktı. TDP Büro Amirliğinde görevli 9 polis, sorumluluk alanlarındaki mahallelerde apartmanları ziyaret ederek kapı zillerine teker teker bastıktan sonra ayrıldı.
Uygulama sırasında çoğu ev sakini, zili çalanın polis olduğunu bilmeden kapılarını açtı. Apartman zilleri çalınan vatandaşlardan bazıları herhangi bir şey sormadan kapıyı açarken, bazıları "Kim o?" sorusunu yöneltti. Ancak bunların da çoğu, "Tüpçü, sucu, elektrikçi, bakkal" diyen polise ikinci bir soru yöneltmeden kapılarını araladı.
"HIRSIZIM, KAPIYI AÇAR MISINIZ?"
Ekipler, Ali Paşa Mahallesi bir sitede yaptığı uygulamada ilginç ve bir o kadar da düşündürücü bir durum ile karşılaştı. Apartmandaki vatandaşların yüzde 80'inin kapıyı açtığını gören ekip, son olarak zilini çaldıkları evden gelen, "Kim o?" sorusuna "Hırsızım, kapıyı açar mısınız?" diye cevap verdi. Bu cevap karşısında polisten yardım isteneceğini düşünen ekip, kapının açılmasıyla şaşkınlık yaşadı. Bunun üzerine kapıyı açan aile ile görüşen ekipler, önce çocuklarla sonra da evin hanımıyla karşılaştı.
İsmi açıklanmayan ev hanımı, "Çocukları bu konuda çok uyarıyoruz ancak bizi dinlemeyip kapıyı açıyorlar. Evet çocuklar bu konuda dikkatsiz davranıyor ama bundan sonra daha dikkatli oluruz" diye kendini savunurken, polisler kendisinin ve komşularının güvenliği için çeşitli uyarılarda bulundu. Polislerin, "Kapıyı neden açtınız?" sorusuna karşılık çocuklar ise, "Siz neden hırsızız dediniz?" cevabını verdi. TDP ekipleri, aynı apartmanda, "Kim o?" sorusuna verilen, 'Hırsızım' cevabına rağmen başka ev
sahiplerinin de kapıyı açması karşısında oldukça şaşırdı.
Ekipler, kent merkezinde bulunan tüm evlerin kapılarını çalarak ev sahiplerinin her zilde yakınlarının geldiğini düşünmemeleri gerektiği anlatarak, "Bizim yerimizde kötü niyetli kişiler de olabilir. Bu nedenle tanımadan, emin olmadan kapınızı kimseye açmayın. Allah korusun, sizlere gelebilecek en küçük bir zararda en çok bizler üzülürüz. Kendi can ve mal güvenliğiniz konusunda bizlere de yardımcı olun" şeklinde uyarılarda bulundu.
"VATANDAŞIN YÜZDE 80'İ KAPIYI AÇIYOR"

TDP Büro Amiri Gökhan Emiroğlu, amaçlarının vatandaşları bu tür olaylara karşı uyarmak olduğunu belirterek, "Kentin tüm mahalle ve sokaklarında bu uygulamayı yapıyoruz. Amacımız tüm evlerin kapılarını çalıp vatandaşları bilgilendirmek. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, kapıyı açmadan evvel karşı tarafın kim olduğunu öğrenmeleridir. Zili çalan kişinin kimliğinden emin olunduktan sonra kapı açılmalıdır. Ama maalesef insanlarımızın yüzde 80'i, 'Kim o?' diye sormadan kapıyı açıyor" dedi

 
Orman'da Temur dönemi
 
KCK davasında 2 tahliye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu illeri, Huzur illeri
Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kars’ın Türkiye’nin en huzurlu illerinden birisi olduğunu belirtti.
Masajla hayata döndürüldü
Hastaneye götürülürken kalbi duran sürücü, yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü.
Kars yolunda ambulans kazası
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir ambulansın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi öldü.
 
Gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum’un Aşkale yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren ...
Park kavgası hastanede bitti
Erzurum’da gece saatlerinde iki aile arasında kamyonet parkı nedeniyle ...
Başsavcıya duygulu uğurlama
Tekirdağ Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Erzurum Oltu Cumhuriyet ...
 
Çapa yaparken vuruldu
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde tarlada çapa yapan yaşlı bir kadın, bölgede ...
Televizyondan bulduğu arkadaş dolandırdı
Erzurumlu 60 yaşındaki bir şahıs, televizyondan alt yazıyla arkadaş aradığını ...
Şanal Antalya’da görev yapacak
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) yeni atamalar yapıldı. Eski ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva