Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
3 Mayıs 2018 Perşembe - 13:32

Engelli vatandaşlara seyyar sandık gidecek

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi bu seçimde ilk kez hayata geçirilecek Engelliler için seyyar sandık uygulaması hakkında Erzurum’daki engelli seçmen için bilgilendirme açıklaması yayımladı.

Engelli vatandaşlara seyyar sandık gidecek

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi bu seçimde ilk kez hayata geçirilecek Engelliler için seyyar sandık uygulaması hakkında Erzurum’daki engelli seçmen için bilgilendirme açıklaması yayımladı.

Açıklama hakkında bilgi veren Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, “Engelliler için seyyar sandık uygulaması bu seçimde ilk kez hayata geçirilecektir. Bu kapsamda, Engellilerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından engelli beyan formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurulması gerekecek. Başvurusu kabul edilen engelli seçmenler, sandıkların kendilerine getirilmesi suretiyle bulundukları yerde oy kullanabilecek. Meclis Koordinatörü Keleşoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), okullarda kurulacak sandıklara gidemeyecek durumda olanlar için seyyar sandık hizmeti sunacak. Hastalığı veya engel durumu nedeniyle okullara gidemeyecek olan vatandaşlar, YSK tarafından erişime açılan seyyar sandık kurulu talep formunu doldurarak sağlık raporlarıyla birlikte seçim kurulu başkanlığına başvuruda bulunabilecek. Sağlık raporu bulunmayan engelli seçmenler ise engellilik beyan formu ile okulların giriş katlarında oy kullanma talebini iletebilecek. Hastalığı ve engellilik durumu bulunan vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu'nun yayımladığı seyyar sandık kurulu talep formu ile sandığın evine gelmesini talep edebilecek. Bunun için “Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “Hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporunu ibraz edecek olan vatandaşlar, 24 Haziran'da oy kullanma işlemini bulundukları lokasyonda gerçekleştirebilecek. Bu rapora sahip olmayan vatandaşlar ise engellilik beyan formu aracılığıyla oylarını sandık alanlarının giriş katlarında kullanabilecek” dedi.

Seyyar sandık talebinin nasıl oluşturulduğu hakkında bilgi veren Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, “Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde uygulanacak seyyar sandık kurullarına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. YSK'nin seyyar sandık kurullarının oluşturulması ve oluşturulacak sandıklardaki oy kullanımı, cumhurbaşkanlığı adaylığı kabul edilenlerden birini teklif edecek seçmenlerin kimlik tespiti için kullanılacak belgelere ilişkin karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, seyyar sandık kurulu seçmen listelerinde, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerden sadece il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenler kaydedilebilecek. Karara göre, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinde bulunan "seyyar sandık kurulu talep formu" ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurulacak. Başvurular, 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 08.00 ile 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17.00 arasında yapılacak. Başvuruda, seyyar sandık kurulu talep formu ile birlikte engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu veya hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu ibaresinin yer aldığı sağlık raporunun ibrazı gerekli olacak. Köyler ve beldelerde kayıtlı seçmenler ile "6360 sayılı 14 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 27 İlçe Kurulması ile bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu" kapsamındaki köy veya beldeden mahalleye dönüşen yerlerdeki seçmenler, seyyar sandık kurulu seçmen listesine kaydolmak için talepte bulunamayacak. Karara göre, bir sandıkta oy kullanacak azami seçmen sayısı 20 olarak belirlendi. Konu hakkında bilgilendirmeye devam eden Yeşilyurt, seçmen kütüğünde engellilik kaydı bulunmayan (görme ve ortopedik) engelli seçmenler "Engellilik Beyan Formu" nu doldurarak yerleşim yeri adresinin bağlı olduğu ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna iletilmek üzere bağlı bulunduğu muhtarlığa veya doğrudan Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne bizzat veya bir yakını tarafından iletebilirler. Seçmen Kütüğüne engelli olarak kayıtlı seçmenler oylarını aileleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kullanabilirler. Meclis Başkanı Yeşilyurt, Seyyar Sandık Uygulaması hakkında Erzurum’daki Engelli STK Başkanlarını da konu hakkında bilgilendirip, konunun engelliler tarafından bilinmesi ve iyi bir şekilde anlaşılması için Engelliler Meclisi olarak çaba sarf ettik” dedi.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yöneticileri ve Meclis Üyeleri,”Yatağa bağımlı ve evlerinden çıkmakta zorluk çeken Engelli vatandaşlarımız için Seyyar Sandık Uygulaması ile kolaylık sağlayan, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve uygulamada emeği geçen tüm yetkilere teşekkür ederiz” dediler.

 
Atatürk Üniversitesinde Yeşil Kampüs projesi
 
Fosil mi, kaya mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşadamı Algur aday adayı
Genç, Dinamik, Çalışkan...
Altınok öngörülerini paylaştı
AK Parti’den aday adayı olmak üzere görevinden istifa eden eski Emniyet ...
Kılavuz’dan Doğu ve Güneydoğu Anadolu çıkartması
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz 25-29 Nisan tarihlerinde Doğu ...
 
Serkan Kasil AK Parti’den aday adayı oldu
Erzurumlu işadamı Serkan Kasil, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimler ...
Aydemir: ‘Ufkumuz Rabia, yolumuz vahdettir’
Milletvekili Aydemir, ‘Berat Gecesinin manasında millet olarak müşterek ...
Karataş’tan Berat Kandili mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
Öz: ‘Berat Gecemiz hayırlara vesile olsun’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
‘Cumhurbaşkanımıza vefasızlık, millete vefasızlıktır’
Aydemir, AK Davanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milli iradeye ...
MHP Kadın Kolları’ndan kermes
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı Kadın kolları tarafından kermes düzenlendi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva