KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>SPOR
20 Nisan 2011 Çarşamba - 03:33

Enyüce(ye fairplay ödülü

Emniyet Amiri ve Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Enyüce’ye TMOK 2010 Fair Play ödülü verildi. En yüce, adı kış sporlarıyla anılan ama 2009 yılına kadar bir buz pisti bulunmayan Erzurum'da, - 30 dereceyi bulan soğuğu avantaja çevirerek açık alan basketbol sahasını buz pateni tesisine dönüştürdüğü ve sokak çocuklarından bu hokeyi takımı oluşturduğu için ödüle layık görüldü.

Enyüce(ye fairplay ödülü

Emniyet Amiri ve Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Enyüce’ye TMOK 2010 Fair Play ödülü verildi. En yüce, adı kış sporlarıyla anılan ama 2009 yılına kadar bir buz pisti bulunmayan Erzurum'da, - 30 dereceyi bulan soğuğu avantaja çevirerek açık alan basketbol sahasını buz pateni tesisine dönüştürdüğü ve sokak çocuklarından bu hokeyi takımı oluşturduğu için ödüle layık görüldü.
FAİR PLAY ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin '2010 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni kazananlar belli oldu. 'Sportif Davranış', 'Sportif Kariyer' ve 'Sportif Tanıtım' dallarında verilen ödüller Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.
TMOK Yönetim Kurulu Üyeleri; Oktar Tertemiz, Bilal Porsun ve Murat Özbay'ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, Yönetim Kurulu Üyesi ve Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay kazananları gerekçeleriyle açıkladı. TMOK 2010 Türkiye Fair Play Ödül Töreni, Mayıs ayında Olimpiyatevi'nde yapılacak.
ÖDÜLLER
Goblin - Alaturca (Yelken Ekibi / İstanbul): Aydın Yurdum, Ali Doğaner, Adnan Yurdum, Cüneyt Uygur, Doğan Ünsal, Buğra Hadimoğlu, Emre Doğruyol, Bora Özdoğan, Eray Küçük, Kaan İş
29 Ekim - 1 Kasım 2010 tarihleri arasında Asya – Pasifik bölgesinin en önemli yat yarışlarından biri olan 'China Cup International Regatta'da 30 tekne arasında üçüncü oldular. Ancak, ekip kendilerini kesin bir ikincilik, belki de birincilikten eden dürüst bir davranışta bulundu. Start esnasında dört tekne hatalı çıkış sonrası gerekli ceza dönüşünü yapmadıkları belirtilerek diskalifiye edilmişti.
Sıralama dışı kalan bu dört tekneden üçü protesto komitesine itirazda bulunarak hatalı çıkış sonrası ceza dönüşlerini yaptıklarını, bunu ispatlayabilmeleri açısından söz konusu dönüşlerini gören Goblin - Alaturca ekibinin şahitliğini talep ettiler. Protesto komitesinin açtığı duruşmaya katılan skipper Aydın Yurdum ekip arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirme sonrası verdiği ifadeyle kendilerini ikincilik hatta birincilikten etme pahasına en yakın rakipleri olan bu üç teknenin yarışta kalmasını sağlamıştır.
ŞEREF DİPLOMASI
Salim Ateş (İlköğretim Okulu Müdürü / Salihli - Manisa): Manisa'ya bağlı Salihli ilçesinin Alpaslan İlköğretim Okulu Kız Voleybol Takımı 2010 Türkiye şampiyonu oldu. Takımın yarı finali geçmesinin ardından final maçını oynamak üzere Karaman'a gitmesi gerekiyordu ama okulun hiç parası yoktu. Okul Müdürü Salim Ateş bankadan kendisi adına 2. 000. - TL bireysel kredi alarak takımı final maçına götürdü.
Finalde rakibini yenen Alpaslan İlköğretim Okulu Kız Voleybol Takımı şampiyonluğa ulaştı. Salihli Belediyesi ve Ticaret Odası daha sonra şampiyon oyuncuları çeyrek altınla ödüllendirdiler. Öğrenciler bu altınları bozdurup müdürlerinin banka borcunu kapatmak istediyseler de Salim Ateş bunu kabul etmedi.
KUTLAMA MEKTUBU
Yakup Mercan (Öğrenci / Gaziantep): Gaziantep'e 'Gazi' unvanının veriliş yıldönümünde yapılan altın ödüllü 1500 metre koşusunda birinci sıradaki atlet varış çizgisinden hemen önce düşünce, ardından gelen ikinci sıradaki atlet Yakup Mercan rakibini yerden kaldırarak onun yarış çizgisini geçmesini ve birinci olmasını sağladı.
SPORTİF KARİYER DALI
BÜYÜK ÖDÜL
Davutpaşa Lisesi (İstanbul): İstanbul'un Fatih ilçesinde 1985 yılından beri eğitim vermekte olan Davutpaşa Lisesi bir spor salonu olmadan ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara imza attı.
Okulun voleybol takımı son üç yıldır üst üste Türkiye şampiyonluğunu kazanırken geçen yıl Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen 2010 Dünya Okullar Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Okulun öğrencileri ayrıca kickboks ve karatede Türkiye ikinciliğini kazanırken, erkek futbol takımı da Türkiye dördüncülüğünü elde etti.
ŞEREF DİPLOMASI
Serhat Enyüce (Emniyet Amiri - Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi / Erzurum): Adı kış sporlarıyla anılan ama 2009 yılına kadar bir buz pisti bulunmayan Erzurum'da, - 30 dereceyi bulan soğuğu avantaja çevirerek açık alan basketbol sahasını buz pateni tesisine dönüştürdü ve sokak çocuklarından bu hokeyi takımı oluşturdu.
 
Çok pahalı olan buz hokeyi malzemelerini yurt dışından hibe şeklinde getirtti. Sekiz adet aktif spor kulübünün var olduğu Erzurum'da hala resmi bir buz hokeyi takımı bulunmamaktadır.
KUTLAMA MEKTUBU
Suat Çetinkaya (Polis Memuru - İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi / Kastamonu): Kastamonu Üniversitesi BESYO işbirliğinde; 'Kastamonu Çocukları Projesi'ni geliştirdi ve uygulamaya geçirdi.
'Çocuk ve Gençlerde Fiziksel Aktivite ve Sağlık Prejesi'nin sahibi… Madde bağımlısı çocukların spor yaparak bağımlılıktan kurtulmaları konusunda çalışmalar yaptı. Sokak çocukları ve suç işlemiş çocukların ıslahı ve topluma kazandırılması adına spor projesi çalışmalarını hayata geçirdi. Suat Çetinkaya ayrıca, 'Osman Solakoğlu Basketbolda Topluma Hizmet' ödülünün de sahibidir.
SPORTİF TANITIM DALI
BÜYÜK ÖDÜL
Türkiye Basketbol Milli Takımı (Türkiye Basketbol Federasyonu / İstanbul): Ülkemizde düzenlenen 2010 Basketbol Dünya Şampiyonası'nda dünya ikincisi olarak ulusça özlemini çektiğimiz, hayalini kurduğumuz, görmek ve yaşamak istediğimiz muhteşem bir başarıyı elde eden her biri altın 12 Dev Adam, onların cesur ve azimli hocaları ile çok başarılı değerli Basketbol Federasyonu yönetiminin sporu sevdirme ve ülke takımına katkılarından dolayı…
ŞEREF DİPLOMASI
Derya Dağaşan (Ulusal Kürek Hakemi - Kartal SSK Narkozitör Anastezi Hemşiresi / İstanbul):
Fenerbahçe ve milli takımda uzun yıllar kürek çekti. Yurt içinde ve dışında 10 madalya sahibi... Kürek sporunun tanıtımı, sporcu sağlığı ve fair play konularında yoğun çaba harcıyor, konferanslar veriyor, çeşitli yayın organlarında bu konularda yazılar yazarak toplumun bilinçlenmesini sağlıyor.
KUTLAMA MEKTUBU
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin (Öğretim Üyesi - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Burdur):
Spor ahlakında Fair Play'in yerleşmesi hususunda çaba harcıyor ve yurt çapında seminerler, konferanslar veriyor. Bu konuda özellikle amatör sporcuları eğitiyor. 'Spor Ahlakı ve Sorunları' adlı kitap yazdı. Başlıca konferans ve seminerlerin konu başlıkları şöyle: 'Şiddeti Önlemede Spor', 'Amatör Sporda Şiddet', Spor Ahlakında Şike Olgusu', 'Sağlıklı Yaşamda Sporun Yeri'

 
Bakanlık anketinden çarpıcı sonuç
 
Tarım Kredide Erzurum damgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye'de sportif başarı
Aziziye ilçesi 500 kişilik kapalı spor salonuna kavuşuyor. İlçede geçtiğimiz ...
2 ilçeye spor salonu
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2011 yılı projeleri arasında ...
Sarançta heyecan dorukta
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği tarafından ...
 
Akbulut Karatede gururumuz
Erzurum’un karatedeki önlenemez yükselişi devam ediyor. Erzurumlu karateciler ...
Potada DSİ farkı
Kuzeydoğu Bölge Gençler Basketbol Şampiyonası’nın finalinde Erzurum DSİ ...
Amatör Ligde gol ziyafeti
25 Mart Beldespor, sezonun dördüncü maçında ilk kez kendi evinde çıktığı ...
 
Şampiyon göze geldi
Türkiye Bayanlar Bölgesel Futbol Ligi 4. Grupta mücadele eden Hakkarigücü ...
Büyükşehir artık 3'üncü ligde
Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta (BAL) mücadele eden Erzurum Büyükşehir ...
Palandöken'e hayran kaldılar
İnegöl Özel Safvet ilköğretim okulu kayak kulübü 10 haftalık uludağ kayak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva