Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
Erdoğan: ‘Nereden nereye?’
Erdoğan: ‘Nereden nereye?’
Özhaseki: '110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz'
Özhaseki: '110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz'
Bayraktar: Gelecek Nükleer Enerjide
Bayraktar: Gelecek Nükleer Enerjide
Güler: Türkiye, etkin ve saygın bir ülke konumundadır
Güler: Türkiye, etkin ve saygın bir ülke konumundadır
HABERLER>GÜNDEM
15 Mayıs 2018 Salı - 10:03

Erbaş: “Kudüs barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır”

Erbaş, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve 55 Filistinli'nin öldürülmesine tepki göstererek, “İnsanlığı ve uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bir anlayış Kudüs’ü, işgalci bir topluluğa teslim etme adına tam bir vahşet uygulamaktadır” dedi

Erbaş: “Kudüs barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerince açılan ateşle 55 Filistinli'nin öldürülmesine tepki göstererek, “İnsanlığı ve uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bir anlayış Kudüs’ü, işgalci bir topluluğa teslim etme adına tam bir vahşet uygulamaktadır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı açıklamada, “Bugün insanlığın kadim şehri, selam yurdu ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs, barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır. İnsanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bir anlayış Kudüs’ü işgalci bir topluluğa teslim etme adına tam bir vahşet uygulamaktadır. Mübarek Ramazan-ı şerifin arefesinde Gazze’de elinde ve yüreğinde iman ve cesaretinden başka bir şey olmayan onlarca masum insan, bütün dünyanın gözü önünde hunharca katledilmiştir. Barış, güvenlik ve umuda kastedenler de sebep oldukları kaosun içinde boğulmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.

Erbaş, “Elbette hiçbir zorbalık Filistin’in, Gazze’nin ve Mescid-i Aksa’nın özgür geleceğine engel olamayacaktır. Allah’ın çevresini mübarek kıldığı bir şehri hiçbir zalim güç kirletemeyecektir. Bütün zalimler kendi yaktıkları ateşin kurbanı olmuştur ve tarih nice zalim ve zorbanın helak oluşuna şahittir. Bugün Kudüs’te huzur, barış, güvenlik ve umuda kastedenler de sebep oldukları kaosun içinde boğulmaya mahkûmdur. Önemli olan zulmün ve haksızlığın karşısında kimin hangi tavrı takındığıdır. Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır. Peygamberler diyarına kast edilirken, Müslümanların harîm-i ismeti ihlal edilirken herkesin durduğu yer vicdanının resmidir. Dolayısıyla Kudüs’ün izzeti çiğnenirken, insanların yaşama, inanç ve düşünce özgürlüğüne insafsızca müdahale edilirken, vahiyle kutsanan şehirde ezanlar susturulurken duyarsız kalanlar; insanlık vicdanında mahkum, tarihin ve geleceğin önünde mahcup, âlemlerin Rabbinin huzurunda rezil ve rüsvay olacaklardır."

“YEGANE ÇÖZÜM, ÜMMETİN BİR ARAYA GELEREK ZULME VE İŞGALE ENGEL OLMASIDIR”

Filistin ve Kudüs için yegane çözümün 'ümmetin bir araya gelip zulme ve işgale engel olması' olduğunu ifade eden Erbaş, “Filistin ve Kudüs’ü işgal edenlerin, dünyayı savaş ve kargaşaya sürükleyenlerin insaf, vicdan, hukuk, insan hakları gibi değerlerin hiçbirini umursamadığı artık kesinleşmiştir. Bu noktada yegâne çözüm, ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır. Zira bugün Kudüs’te masum insanları katleden zalimler, ümmetin dağınıklığından cesaret almaktadırlar. Dolayısıyla yeryüzündeki bütün Müslümanlar olarak ümmet bilinciyle iman kardeşliğimizi pekiştirelim. Zorlukları hep beraber aşmanın çarelerini arayalım. Beraberliğimizi zedeleyen ve gücümüzü zayıflatan fitnelere fırsat vermeyelim. Coğrafyamızı kan ve gözyaşı diyarına çeviren zalimlere engel olalım” dedi.

“KUDÜS İLELEBET FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR”

Erbaş, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu vurgulayarak, “Sonuç olarak açıkça ifade etmeliyim ki Kudüs, ilelebet Filistin’in başkentidir ve öyle kalacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve aziz milletimiz her zaman mazlum Filistin halkının yanındadır ve onlara her türlü desteği vermeye devam edecektir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açıklamasını Filistin için şöyle dua ederek sonlandırdı:

“Bu vesileyle, Gazze’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı Ramazan ikliminde kalplerimizi ve dualarımızı Filistin için de birleştirmemizi istirham ediyor, yüce Rabbimden inayetini bizlerden esirgememesini niyaz ediyorum.”

 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu soykırımı lanetliyorum
 
Milletvekili Aydemir: ‘Zalimleri lanetliyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen Diplomasi akademisinde konuştu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Palandöken’de Ramazan ayı gündemi
Ramazan ayı öncesinde Palandöken Belediyesi olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını ...
Erzurum’u Ramazan Ayı heyecanı kuşattı
Rahmet, Bereket ve Mağfiret iklimi, içinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesini ...
 
Bulutlar’dan toplumsal duyarlılık vurgusu
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,10-16 Mayıs tarihleri arasında ...
Azizoğlu’ndan Engelliler Haftası mesajı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, ...
‘Bir Bilenle Bilge Nesil’
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “Bir Bilenle Bilge Nesil‘’ adı altında ...
 
Rektör Çömaklı Azerbaycan'da Düzenlenen "Haydar Aliyev: Çok Kültürlülük ve Hoşgörü İdeolojisi" Konulu Konferansa Katıldı
Rektör Çomaklı: “Haydar Aliyev’in Doğumunun 95. Yılı Anısına “Haydar ...
Bozdağ: "Bunlar 21. yüzyılın Ebu Cehilleridir"
Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, ...
Vakıflar Haftası başladı
Her yıl 7-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası bu yılda ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva