Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
31 Mayıs 2019 Cuma - 12:22

Erbaş: “Zenginin de yardım etmeye ihtiyacı var”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Muhtacın yardım almaya ihtiyacı olduğu gibi, imkanı olanın, zenginin de yardım etmeye ihtiyacı var. Çünkü yardımlaşmak hepimize iyi gelecek. Hepimize iyilik getirecektir” dedi.

Erbaş: “Zenginin de yardım etmeye ihtiyacı var”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Muhtacın yardım almaya ihtiyacı olduğu gibi, imkanı olanın, zenginin de yardım etmeye ihtiyacı var. Çünkü yardımlaşmak hepimize iyi gelecek. Hepimize iyilik getirecektir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Basın Mensupları İftar Programı düzenlendi. Programa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

Oruçların açılmasının ardından programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kutlu bir iklimin son günlerindeyiz. İnşallah önümüzdeki cumayı cumartesiye bağlayan gece Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesini idrak edeceğiz” dedi.

Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ramazanı en iyi tarif eden ifade onun bir mektep oluşudur. Ramazan ayı, bir mekteptir, bir okuldur. Dolayısıyla Ramazan ayı kendimizle, Rabbimizle, toplumla, tabiatla ilişkilerimizi, gaye, kulluk ve sorumluluk ekseninde yeniden ele alarak gözden geçirdiğimiz, on bir ayın sultanı mübarek bir aydır” dedi.

Erbaş, “Ramazan mektebi bizi Kur’an ile eğitir. Kuran ile aydınlanan benlikler her türlü bencillikten kurtulur. Kur’an ile buluşan zihinler her türlü yanlıştan uzaklaşır, arınır. Kur’an ile yaşanan hayatlar huzura kavuşur. Son günlerine yaklaştığımız Ramazan mektebinin bizlere öğrettiği değerlerden ve getirdiği güzelliklerden hakkıyla istifade ederek bu alanda milletimize rehberlik etmenin gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Erbaş, genel olarak lüzumsuz tartışmalardan uzak, sükunet ve sekinet ile bir Ramazan yaşanıyor olmasından duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

“RAMAZAN AYINI ÖZELLİKLE İRŞAT İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ”

Erbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her Ramazan ayını özellikle irşat için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Zihinlerin daha dingin, kalplerin daha hassas olduğu bir dönemi yaşadık. Bilgi-hikmet, ilim-irfan ile daha çok hemhal olduğumuz bir irşat dönemi olsun istedik, bunun için gayret ettik. Elhamdülillah millet olarak bunda da muvaffak olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Bunun için camilerimiz başta olmak üzere yazılı ve görsel medya organlarında sahih bilgi ile toplumu aydınlatma konusunda daha yoğun ve etkin çalışmalar yapıyoruz. Bu manada 81 ilimize Başkanlığımız üst düzey yetkililerinden oluşan özel irşat ekipleri gönderdik. Camilerimizde, cami dışı alanlarda, medya organlarında irşat programları gerçekleştirmeye çalıştık. Kamu kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, okullarımızla irşada yönelik etkinlikler yaptık."

Erbaş, her konuda doğru bilgi ve haber yapma mükellefiyetinin herkes için vazgeçilmez bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Ancak, özellikle milletimizin en sağlam ortak zemini ve kardeşlik harcı olan İslam söz konusu olunca medyanın hem işlevi hem de hassasiyetleri daha önemli hale gelmektedir. Bunun için biz medya mensuplarımızı oldukça önemsiyoruz ve onlarla sürekli irtibat ve diyalog içinde olmak istiyoruz. Buradan bütün medya mensuplarımıza, Başkanlığımızın faaliyetleri ve yüce dinimiz İslam ile ilgili her konuda her zaman bize ulaşabileceklerini ve bilgi alabileceklerini özellikle vurgulamak istiyorum. Açıkça ifade etmeliyim ki; bu konuda bizi en fazla üzen şey, milletimizin, İslam’ın değerleriyle asırlarca insanlığa rehberlik ettiği bu coğrafyada, zaman zaman maalesef hakikatin, bir taraftan cehalete diğer yandan popülizme kurban edilmesidir. Gündelik tartışmalara, dünyevi menfaatlere, kişisel beklentilere alet edilmesidir” ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalışmalarını da anlatan Erbaş, “Bu Ramazan ayında infak, zekat, paylaşma ve yardımlaşma konularını yoğun olarak ele aldık ve bu alandaki çalışma ve hizmetlerimizi daha da yoğunlaştırdık. Zira paylaştıkça bereket artacaktır. İyilikleri çoğalttığımızda kötülükler azalacaktır. Bugün dünyanın en büyük sorunu, bir tarafta milyonlarca insan açlık, yoksunluk ve yoksulluğun pençesinde kıvranırken, diğer yanda devasa servetler içinde, duyarsız, şımarık ve azgın toplulukların varlığı söz konusudur. İnfak, zekat gibi ibadetlere dair çalışmalarımız artarak devam edecektir. Gösterdikleri ilgi ve hassasiyet için aziz milletimize teşekkür ediyorum” dedi.

22 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YARDIM

Erbaş, bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı ile hizmetler yaptıklarını vurgulayarak, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin, Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin’ temasıyla yurt içinde 81 il 725 ilçede, yurt dışında ise 98 ülke ve 323 bölgede hizmet ve faaliyet gerçekleştirdik. Ramazan sonuna kadar bu çalışmalarımız devam edecektir. Dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine 100 bini aşkın gıda paketi ulaştırdık. 200 bin kişiye iftar verdik. Yurt içinde 40 bin adet alışveriş kartı dağıttık. Yurt içinde 5 bin, yurt dışında 11 bin çocuğa bayramlık kıyafet yardımı yaptık. Toplamda 22 milyon liranın üzerinde yardım yapmış olduk” şeklinde konuştu.

Erbaş, şöyle devam etti:

“Bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Milletimizin yardım elini, büyük bir sorumluluk, hassasiyet ve şeffaflıkla, yurt içi ve yurt dışında ihtiyacı olan kardeşlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Buna ihtiyacımız var. Muhtacın yardım almaya ihtiyacı olduğu gibi, imkanı olanın, zenginin de yardım etmeye ihtiyacı var. Çünkü yardımlaşmak hepimize iyi gelecek. Hepimize iyilik getirecektir.”

"İSTANBUL’DA ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI KILINACAK"

Erbaş, “1 Haziran Cumartesi akşamı İstanbul Yenikapı’da 300 binin üzerinde vatandaşımızla açık havada teravih namazı kılarak, bu yılın Ramazan ayını taçlandırmış olacağız. İstanbul’un fethinin 566. yıl dönümü münasebetiyle Yenikapı’da İstanbullu kardeşlerimizle birlikte Enderun usulü teravih namazı kılacağız. Buradan bu faaliyetimizi de duyurmuş olayım” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Avukatlık ve noterliğe yeni düzenleme
 
Turistik Doğu Ekspresi'ne mehterli karşılama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski karayolu büyükbaş hayvanlara kaldı
Artvinliler'in yarım asırlık hayali olan Cankurtaran Tüneli'nin geçtiğimiz ...
Karasu Nehri’ne atılan çöpler doğayı tehdit ediyor
Erzurum’dan da geçen Karasu Nehri’ne atılan çöp ve atık maddeler, çevre ...
Batı’dan Doğu’ya Masalsı yolculuk
Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'ne ...
 
Büyükşehir iftarında coşku yaşadılar
Erzurum Büyükşehir Belediyesince Oltu’da İftar yemeği düzenlendi.
Meteorolojiden Erzurum için şiddetli fırtına uyarısı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli ...
ASDEP personeli vatandaşı dinliyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca uygulanan Aile Sosyal Destek ...
 
Rize’den Hınıs’a Bal Yolculuğu
Muş’ta ilkbaharın gelmesi ve havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ...
Narmanlılar Büyükşehir iftarında buluştu
Erzurum Büyükşehir Belediyesince Narman ilçesinde kapalı pazar yerinde iftar programı düzenlendi .
Masalsı yolculuk 29 Mayıs'ta başlıyor
Erzincan halkı, ilk seferini 29 Mayıs’ta Ankara-Kars hattında yapacak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva