Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>SÄ°ZDEN GELENLER
29 Kasım 2018 Perşembe - 13:48

Erbaş’tan doğru bilgi tavsiyesi

Erbaş, “Gençleri Kur'an sünnet çizgisinde doğru bilgi ile donatmazsak yanlış yerlere kayıyor ve terör örgütlerine bile üye olabiliyorlar” dedi.

Erbaş’tan doğru bilgi tavsiyesi

Ürdün temasları kapsamında İslami Bilimler Üniversitesi ve Ürdün Üniversitesini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gençleri Kur'an sünnet çizgisinde doğru bilgi ile donatmazsak yanlış yerlere kayıyor ve terör örgütlerine bile üye olabiliyorlar” dedi.

Resmi ziyaretlerde bulunmak için Ürdün’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslami Bilimler Üniversitesi ve Ürdün Üniversitesini ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı İslam Bilimleri Üniversitesine gelişinde Rektör Prof. Dr. Suleyman Fudeyl El-Budur karşıladı. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Erbaş, “Üniversiteler ülkelerin, şehirlerin, ilim, irfan, bilgi, hikmet merkezleridir. Üniversitelerin gelişmesi, ilmin ve bilimin gelişmesidir. Üniversiteler, hem nicelik hem nitelik itibariyle ne kadar gelişirse ülkelerin bütün alanlarına sirayet eder” dedi.

İslam Bilimleri Üniversitesinde uluslararası çapta eğitim verilmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, farklı ülkelerden öğrencilerin buluşmasının dünya barışı açısından sevindirici bir durum olduğunu kaydetti. Dünya barışının sağlanmasında Müslümanlara ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Başkan Erbaş, barışı gerçekleştirmekle görevli olan Müslümanların da daha çok şey yapması gerektiğini belirtti.

Gençleri Kur’an ve sünnet çizgisinde doğru bilgiyle donatmanın önemine dikkat çeken Başkan Erbaş, şunları söyledi: “Gençleri Kur’an ve sünnet çizgisinde doğru bilgi ile donatmazsak yanlış yerlere kayıyor ve terör örgütlerine bile üye olabiliyorlar. Bir caminin içerisine girip orada namaz kılan insanları öldürecek noktalara gelebiliyorlar. Bunu önlemenin yolu; ilim, irfan, bilgi, hikmetten, yani eğitimden geçiyor. O yüzden üniversitelerimizin ne kadar önemli olduğu ve yapacağımız çalışmaları daha nitelikle yapmamız gerektiği gerçeği ortadadır. Bunun için mümkün olduğunca tecrübelerimizi paylaşmamız gerekiyor.”

Türkiye’de 200’ün üzerinde üniversite olduğunu bunların 102 tanesinde ise İlahiyat fakültesinin bulunduğunu anlatan Başkan Erbaş, İlahiyat fakültelerinde Arapça eğitiminin çok iyi olması gerektiğini belirtti. Başkan Erbaş, “Çünkü ulum-u İslamiye'nin kaynak dili Arapça'dır. (Onun için) Bu temel Arapça bilgisini elde etmek için biz Arapça konuşulan ülkelere öğrenci göndermek istiyoruz. Bu konuda Ürdün’ü de tercih ediyoruz. Türkiye’de Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından Müslüman ülkeler arası öğrenci değişimini sağlamak için Mevlana Programı oluşturuldu” diye konuştu.

İslami Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suleyman Fudeyl El-Budur ise ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Öğrencilerinin 8 bininin başka ülkelerden gelen öğrencilerden olduğunu ifade eden rektör El-Budur, “Üniversitemizin amacı İslam’ı öğretmektir. Orta Asya’dan, Avrupa’dan, Balkan ülkelerinden öğrencilerimiz var” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, ziyaretin ardından üniversitede öğrenim gören Türk öğrencilerle sohbet etti.

BAŞKAN ERBAŞ, ÜRDÜN ÜNİVERSİTES’NDE

Başkan Erbaş’ın İslami Bilimler Üniversitesinin ardından ikinci durağı Ürdün Üniversitesi oldu. Rektör Abdel Karim Al Qudah ve üniversite yönetimiyle bir araya gelen Başkan Erbaş, dini ilimlerle müsbet ilimlerin bir arada yapılmasının Müslümanların takip ettikleri bir metod olduğunu dile getirdi.

Ürdün’deki üniversitelerle Türkiye’deki üniversiteler arasında tecrübe paylaşımını geliştirmek gerektiğini kaydeden Erbaş, iki ülke üniversitelerinin birbirinden istifade etmesinin önemine dikkat çekerek, “Eğer bu işbirliğini yapabilirsek her iki ülke açısından öğrencilerin daha iyi yetişmesine yardımcı oluruz” ifadelerini kullandı.

 
Soylu: ‘Ciddi bir refleks verdik'
 
“Fitnenin İslam’da yeri yoktur”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere ekstrem sporcularının gözdesi oldu
Rusya’dan Türkiye’ye gelen 9 ekstrem sporcusu, ilçede daha önce belirlenen ...
Erzurum adı botanik literatürüne girdi
Erzurum’da yeni keşfedilen “Geven Otu” türüne Yakın Doğu Üniversitesi ...
Tema Önerdi: Plaket yerine fidan bağışla
TEMA Vakfı, bağışçıları için Erzurum’da orman alanı açtı
 
Ülkü Ocaklarından lösemili çocuklara destek
Erzurum Ülkü Ocakları Üniversiteler Birimi öncülüğünde düzenlenen organize ...
Evi yıkılma tehlikesi altında
Oltu Yasin Haşimoğlu Mahallesi’nde Nejdet Babacan’a ait ev şehir şebekesinden ...
Doğu Türkistanlılar cumhurbaşkanını Muğla’da seçti
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti üyeleri Muğla’da toplandı. Dünya genelinde ...
 
Erbaş’tan islamofobia tepkisi
Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell’i kabul eden Diyanet ...
Üniversiteli öğrencilerden göçmenlere yardım eli
Yurda kaçak yollarla giriş yapan ve havaların soğumasıyla birlikte zor ...
Korkut’tan Erzurumlu firmalara davet
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut'un kentsel dönüşüm projelerinden ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva