Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>GÜNDEM
4 Aralık 2020 Cuma - 06:26

Erbaş’tan sorumluluk bilinci daveti

Erbaş, Dünya Engelliler Günü'nde sosyal medya üzerinden işaret diliyle bir video paylaştı. Erbaş, ayrıca bir mesaj yayımlayarak herkesin engellilere karşı duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle davranması gerektiğine vurgu yaptı.

Erbaş’tan sorumluluk bilinci daveti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dünya Engelliler Günü'nde sosyal medya üzerinden işaret diliyle bir video paylaştı. Erbaş, ayrıca bir mesaj yayımlayarak herkesin engellilere karşı duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle davranması gerektiğine vurgu yaptı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erbaş mesajında, “Yüce dinimiz İslam’a göre insanı değerli ve önemli kılan, onun insana, hayata ve varlığa bakışıdır. Zira insan, ırkını, rengini, coğrafyasını ve fiziksel özelliklerini seçme imkânına sahip değildir. Dolayısıyla genetik nedenler, hastalıklar, çevresel faktörler, doğal afetler, savaşlar, kazalar gibi çok farklı nedenlerle ve çoğunlukla kişinin iradesi dışında gerçekleşen engellilik, insanın değerini asla eksiltmez. Nitekim Yüce Rabbimiz, Hucurat Suresi 13. ayetinde insanlar için en temel değer ölçüsünün 'takva' olduğunu beyan etmiştir. Takva, kulun Rabbine derin bağlılığını, çevresine karşı duyarlılığını ve sorumluluk bilincini ifade eder. Takvanın beşeri ilişkilere ve hayata yansıyan yönü ise başkalarının iyiliğini isteyebilmek ve bunun için çalışmaktır. İnsana insan olduğu için değer vermektir. Bu sebeple herkesin -her an kendisinin de engelli olabileceğinin idrakinde olarak- engellilere karşı duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle davranması, insan olmanın en tabii gereğidir. Bilinmelidir ki bireysel ve toplumsal boyutta ahlakın, erdemin, insaniyetin ve medeniyetin temel ölçütü orada zayıflara, yetimlere, kimsesizlere, yaşlılara, engellilere ve çevreye yönelik bakıştır. Ki bu bakış, bir gün ya da haftayla sınırlı olmaksızın sürekli bir farkındalık olarak hayatın her anında ve her zaman var olmalıdır. Bu bağlamda şu hakkı da teslim etmek gerekir ki kendilerine imkân ve fırsat tanındığında engelli kardeşlerimiz çok başarılı işler yapmakta ve sosyal hayata önemli katkılar sağlamaktadırlar. Medeniyet tarihimiz bu anlamda nice güzel örneklerle doludur. Bu meyanda Peygamber Efendimizin yakın ilgisine mazhar olan birçok engelli sahabinin yetenek ve istidatları kapsamında kamu görevleri üstlendiğini biliyoruz. Peygamberimiz onlara daima değer vermiş, engelli olduğu için sabırla ve azimle hayata tutunmaya çalışanları Allah katında birçok mükâfatla ve cennetle müjdelemiştir. O halde bize düşen görev, engelli kardeşlerimizin toplumsal ve kamusal hayatın içinde kendilerine yer bulmalarına zemin hazırlamaktır. Empati yaparak yaşadıkları zorlukları anlamaya çalışmaktır. Diğer yandan engelliliğe sebep olan savaşlar, afetler, kazalar, ihmaller, tedbirsizlikler konusunda da bilinçli, duyarlı ve sorumlu davranmaktır. Bu anlamda hepimizin mutlaka yapacağı bir şeyler olduğunu düşünüyor, bu gaye ve gayretle hareket ettiğimizde yarınlarımızın daha güzel olacağına inanıyorum. Bu vesileyle bütün engelli kardeşlerime, mutlu, huzurlu bir hayat diliyor, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün mensuplarımızla her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

 
Azerbaycan 2 bin 783 şehit verdi
 
MEB’den 2 yeni proje
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedir’in Covid-19 testi pozitif çıktı
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir’in Covid-19 testi pozitif çıktı.
‘İmkanlarımızı seferber ettik’
Erdoğan, ‘Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde ...
Tanfer’den Engelliler Günü mesajı
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, tüm engelli vatandaşların ...
 
Aşkale Belediyesinden örnek yaklaşım
Aşkale Belediye si engelli vatandaşı sevindirdi. Aşkale'nin Çiftlik Mahallesi’nde ...
Yaşar’dan Dünya Engelliler Günü mesajı
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Evlat nöbetindeki ailelerden çağrı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Sekmen: ‘Engelli kardeşlerimizin daima yanındayız’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
Orhan’dan pozitif ayrımcılık çağrısı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
Efe beklentilerini paylaştı
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 3 Aralık, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva