Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
29 Eylül 2021 Çarşamba - 01:40

Erdoğan’dan Dünya’ya mesaj

Erdoğan, "Yeni bir küresel salgın ihtimal değil, sadece zaman meselesidir. Bu nedenle tespit edilen noksanlıkların giderilmesi de bir seçenek değil siyasi bir sorumluluktur. Türkiye Kovid-19’dan sonra her bakımdan daha güçlü bir dünya için sergilenecek gayrette yerini almaya hazırdır" dedi.

Erdoğan’dan Dünya’ya mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni bir küresel salgın ihtimal değil, sadece zaman meselesidir. Bu nedenle tespit edilen noksanlıkların giderilmesi de bir seçenek değil siyasi bir sorumluluktur. Türkiye Kovid-19’dan sonra her bakımdan daha güçlü bir dünya için sergilenecek gayrette yerini almaya hazırdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında ABD Başkanı Joe Biden’ın ev sahipliğinde çevrimiçi olarak düzenlenen Küresel Kovid-19 Zirvesi’ne bir videomesaj gönderdi.

Programa daveti için ABD Başkanı Biden’a teşekkür eden Erdoğan, "İnsanlık yaklaşık iki yıldır eşi benzeri görülmemiş bir imtihan veriyor. Bu süreçte dayanışma sergilememiz halinde bu musibetten kurtulabileceğimizi öğrendik. Türkiye olarak dünya nüfusunun en az yüzde 70’inin aşılanması bütün ülkelerde test, teşhis, tedavi, tespit ve tedbir araç ile imkanlarının güçlendirilmesine ve küresel düzeyde daha iyi bir sağlık mimarisinin inşasına dair hedefleri ilkesel olarak destekliyoruz.

Türkiye bu süreçte çok sayıda ülkeye ihtiyaç duydukları tıbbi malzemenin temininde yardımcı olduğu gibi bu hedeflere ulaşma gayretlerine de imkanlar ölçüsünde gereken katkıyı sağlayacaktır. Kırılgan ve dezavantajlı kitlelerin aşı, tanı, tedavi ve kişisel koruma araçlarına erişimlerinin desteklenmesi hem evrensel sağlık hakkıdır. Hem ahlaki açıdan zaruridir. Ülkeler arasındaki gelir farklılıkları, aşıya ve sağlık hakkına erişimde engel teşkil etmemelidir" dedi.

Bu konuda uluslararası işbirliği ve dayanışmanın azami derece sağlanmasının hayati öneme haiz olduğunu bildiren Erdoğan, "Adil, bilimsel ve insani yaklaşım bunu gerektirmektedir. Bu anlayışta 159 ülke 12 uluslararası kuruluşa tıbbi ekipman ve salgınla mücadelede ihtiyaç duyulan diğer kritik malzemeyi ulaştırdık. Başka ülkelerden tedarik ettiğimiz aşıların bir kısmını talep eden ülkelerle paylaştık. Yaygın, ulusal aşılama programımızla 18 yaş üstü nüfusumuzda 2. doz aşılanma oranında yüzde 70 hedefine çok yaklaştık" dedi.

"Ayrıca, TURKOVAC ve diğer milli aşı adaylarımızı en kısa zamanda seri üretime geçirerek tüm insanlığın kullanımına sunmayı taahhüt ediyoruz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte Küresel Kovid-19 Zirvesi'nin taahhütlerini göz önünde bulundurarak az ve düşük orta gelirli ülkeler için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Salgın, küresel sağlık mimarisindeki birçok eksikliği de gözler önüne sermiştir. Bu salgından çıkarılan dersler ışığında çok taraflı sistemik küresel sağlık tehditlerine karşı daha sağlam ve hazırlıklı hale getirmek gelecek nesillere olan borcumuzdur. Yeni bir küresel salgın ihtimal değil, sadece zaman meselesidir. Bu nedenle tespit edilen noksanlıkların giderilmesi de bir seçenek değil siyasi bir sorumluluktur. Türkiye Kovid- 19’dan sonra her bakımdan daha güçlü bir dünya için sergilenecek gayrette yerini almaya hazırdır."

 
‘Temel görevimiz milletimizin güvenliğidir’
 
‘Türkiye öncü rol üstlenecektir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Adalet, kalkınmanın da lokomotifidir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ...
‘Türkiye’yi gıpta edilen bir ülke haline getirdik’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklardan yaşlılara, engellilerden kadınlara ...
‘Biz gençlerimize inanıyoruz’
Erdoğan, “TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir. TEKNOFEST ...
 
Erdoğan: ‘Türkçe en büyük zenginliklerimizdendir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yaşayan bir varlık olan dilimizi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Dünya 5’ten büyüktür’
Erdoğan, 'Avrupa Birliği’ne üyelik sürecindeki kararlılığımızı sürdürüyoruz. ...
Erdoğan Türkiye’nin ekonomik vizyonunu paylaştı
Erdoğan, 'Türkiye ve ABD iki güçlü stratejik ortak ve 70 yıllık müttefiktir. ...
 
Erdoğan’dan büyüyen ve güçlenen Türkiye vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Yeni Türkevi Binası’nın açılış töreninde ...
‘Atanız Sultan Alparslan’dır, Fatih’tir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İster DEAŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun, bizim ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitti.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva