KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
İşverenlerin engelli projelerine destek
İşverenlerin engelli projelerine destek
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
HABERLER>GÜNDEM
31 Aralık 2011 Cumartesi - 06:19

Erzurum 2011'e damgasını vurdu

2011 yılında uluslararası önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Erzurum, yurt içi ve yurt dışındaki medya organlarında geniş yer aldı.

Erzurum 2011 e damgasını vurdu

Vali Sebahattin Öztürk, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan kentin yurt içi ve yurt dışı medyasında geniş yer edindiğini söyledi. Öztürk, "2011, Erzurum için çok güzel bir yıl oldu. Medyada yer alabilirlik bakımından belki de nüfusu ve büyüklüğünden çok daha büyük tanıtım ve yer alma imkanına sahip oldu. Erzurum gün geçmedi ki ulusal ve yerel medyada yer almamış olsun. Bu çok önemli bir avantajdı. Bunun da temel sebebi başarıyla gerçekleştirilmiş olan 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'dır. Bundan dolayı Erzurum başarılı bir yıl geçirdi. Aynı tanınmışlık ve bilinmişliğin 2012'de olmasını temenni ederiz" dedi.
2012 TURİZM YATIRIMLARI
2012 yılında turizm alanında önemli yatırımların yapılacağını ifade eden Öztürk, "2012'de biz tanınmışlıktan ziyade turizmde artışın olmasını temenni ediyoruz. Çünkü Kış Sporları konusunda zaten biz ciddi bir çalışma içerisindeyiz. 3 yıl süreli Eylem Planı hazırladık. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okullarımızdaki öğrencilerimizi kış sporları tesisleriyle tanıştırmak ve onların içerisinde yetenekli olanları devrişebilmek için 55 bin kişiyi spor tesisleriyle buluşturma projemiz var. Bu projeye geçen sene haziran ayında başlandı. Projenin birinci yılını bitirdik. İki yıl süremiz daha var. 55 bin kişi hedefini gelecek yıl gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
2011 VE YEREL YÖNETİMLER
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, 2011 yılının Erzurum ve belediyecilik hizmetleri açısından dolu dolu geçtiğini söyledi.
Küçükler, "2011 yılına Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın coşkusuyla giren Erzurum, bu yıl içerisinde büyük bir değişim ve gelişim yaşadı. 2011, Erzurum için sıçrama yılı oldu" dedi.
Başkan Küçükler, "Erzurum 2011 yılına hızlı bir giriş yaptı ve 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yaptı. Bu büyük organizasyon sayesinde Erzurum'un adı dünya turizm literatürüne girdi. Binlerce sporcu ve dünyanın dört bir yanından gelen medya mensuplarını Erzurum'da ağırladık. Dünya Erzurum'u konuştu, gözler Erzurum'a çevrildi. Şu anda dünyanın neresine gidilirse gidilsin, Erzurum hakkında insanların mutlaka bir fikrinin olduğu görülecektir" diye konuştu.
Kış Oyunları ve organizasyona hazırlık sürecinin Erzurum için başlı başına bir kazanım olduğunu anlatan Küçükler, "Erzurum, Kış Oyunları sayesinde 700 milyon liralık fiziki yatırıma kavuştu. Buz hokeyi salonlarından atlama kulelerine, curling salonundan biathlon pistlerine varıncaya kadar Erzurum, kış sporlarına uygunluk bakımından artık dünyanın sayılı merkezlerinden birisi oldu. Erzurum'dan bu saatten sonra artık 'marka kent' diye bahsetmemiz daha doğru olur" dedi.
YATIRIM SEFERBERLİĞİ
Erzurum'da, 2011'de Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım seferberliği ilan ettiklerini belirten Küçükler, şunları kaydetti: "2011 yılında birçok çalışma ve yatırım yaptık. Kimi yatırımlarımızı tamamladık, kimilerinin temelini attık. Dev projeleri hayata geçirme noktasında çalışmalarımız oldu. Çünkü Erzurum'da artık çıta yükseldi, bu gelişim ve değişim sürecine bizler de çok hızlı bir uyum sağladık. 2011 yaz sezonuna açılışlarla giriş yaptık. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'ni hizmete açarken, Şükrüpaşa Semt Garajı'nı da işletmeye soktuk. Semt Garajı'mızla ilçelere yönelik verilen toplu ulaşım hizmetlerine çağdaş bir vizyon kazandırdık. Bugün Türkiye'nin birçok ilinde Şükrüpaşa Semt Garajı ile aynı evsafta şehirlerarası otobüs terminali bile yok."
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kamulaştırma çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Küçükler, şöyle devam etti: "Kamulaştırma çalışmalarına geçtiğimiz yıllarda başladığımız Mal Meydanı'nda 2011 yılında çok hızlı bir dönüşüm süreci yaşandı. Burada yüzlerce gecekonduyu yıktık. Bu projenin bize maliyeti 40 milyon lirayı buldu. Bu bölgede, TOKİ ile ortaklaşa yeni konutlar inşa edecek ve burasını Erzurum'un en modern yerleşim birimlerinden birisi haline getireceğiz. Bu projeye ek olarak Palandöken caddesinde 55 dönümlük alanda kamulaştırma çalışması yaptık. Hak sahiplerine yine belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla tam 16 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik. Burada ikinci etap için düğmeye bastık ve sezon kapanıncaya kadar da yıkım çalışmalarını sürdürdük. 2011 yaz sezonunda yılların hayalini de gerçeğe dönüştürdük. Şehitler ve Dağ mahallesindeki gecekonduların yıkımına yönelik olarak senelerden beri verilmiş sözler vardı. Biz göreve gelirken bu bölgelere mutlaka el atacağımız taahhüdünde bulunmuştuk. Bu vaadimizi de yerine getiriyoruz. Şehitler mahallesinde sosyal konut üretimi için de 2011'de düğmeye bastık. Bu bölgede 4 blok halinde tam 128 konut üreteceğiz."
2011 YATIRIMLARI
Erzurum'daki ticari yatırımlara Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi ile Hurdacılar Sitesi'ni eklediklerini belirten Küçükler, "2011 yılı içerisinde Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi'ni tamamladık. İnşallah önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Buna ek olarak Hurdacılar Sitesi'nin temelini attık ve inşaatını büyük ölçüde tamamladık. Sebze halinin bulunduğu Ilıca yolu üzerinde şekillendirdiğimiz bu ticari kompleksler, şehrin muhtelif yerlerinde dağınık halde bulunan iş kollarını tek bir çatı altında toplamış olacak. Yine bu yıl projelendirdiğimiz yatırımlar içerisinde Mahrukatçılar Sitesi de var. Onun yapımını da, 2012 yılında başlatacağız" şeklinde konuştu.
YENİ OTOPARK
2011 yılında Erzurum için müjde niteliği taşıyan bir başka yatırım projesine ise, "İkiz Kuleler" ile imza attıklarını ifade eden Başkan Küçükler, şöyle dedi: "Bu yatırımımız, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları tesislerinden sonra Erzurum'a yönelik olarak yapılmış en büyük ikinci yatırım olacak. Toplam maliyeti 350 milyon liralık bu yatırım sayesinde Erzurum'un çehresi değişecek. Mevcut Erzurum otogarının bulunduğu bölgede 25'er katlı İkiz Kuleler, yanı sıra şehir oteli ve eğlence merkezi yapılacak. MNG Holding tarafından Erzurum'a kazandırılacak olan bu yatırımın bir ayağı da, şehirlerarası otobüs terminali olacak. Önce otobüs terminalini inşa edecek, seyahat acentelerini yeni otogara taşıdıktan sonra mevcut otogarı yıkacak ve yerinde ikiz kulelerin inşasına başlayacağız."
2012 HEDEFLERİ
Küçükler, Atık Su Arıtma Tesisi ile şehir içme suyu şebekesinin baştan sona değiştirileceğini kaydetti.
Erzurum'da mesire alanları, eğlence merkezleri oluşturma noktasında da önemli adımlar attıklarını söyleyen Başkan Küçükler, "Eski fuar alanında Olimpiyat Parkı adını verdiğimiz eğlence ve dinlence merkezi oluşturuyoruz. İhalesini bu yıl içerisinde yaptık ve çalışmalara başladık. Bu bölgede hayvanat bahçesinden lunaparka, eğlence amaçlı sosyal donatılara varıncaya kadar halkımıza birçok hizmet alternatifi sunulacak. Yine Numune Hastanesi'nin yerinde hayata geçireceğimiz bir projeyle şehir merkezine rahat bir nefes aldıracağız. Hastane binasının yıkımı bu yıl tamamlandı. Burada engelli yaşam alanı oluşturacağız ve altındaki otoparkıyla Erzurum'un hizmetine sunacağız" diye konuştu.
Şehrin tarihi dokusunun gün yüzüne çıkarılması noktasında yürütülen bir başka çalışmanın ise, Kültür Yolu Projesi olduğunu anlatan Küçükler, Kalkınma Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilecek olan projeyle Erzurum Kalesi etrafının açılacağını, burada Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Üç Kümbetler'in iç içe bulunduğu büyük bir kent meydanı oluşturacağını vurguladı.
Başkan Küçükler, 2012 yılında Erzurum'da hayata geçirilecek olan belediye yatırımlarıyla ilgili şunları söyledi: "2012 yılında Erzurum'a yine birçok yatırım kazandıracağız. Aziziye Çok Katlı Otopark, Kayakyolu Spor Kompleksi, Mahrukatçılar Sitesi, Semt Pazarları, Müzik Folklor ve Engelli Eğitim Merkezi, Ulaşım Sevk ve İdare Merkezi, Modern Et Entegre Tesisi, Kongre, Fuar ve Kültür Merkezi, Et ve Balık Kurumu'nun bulunduğu bölgede Dadarium konut projesi, Pir Ali Baba Çevre Düzenlemesi Projesi, Çat Yolu'nda hayata geçireceğimiz Mevlana Vadisi Projesi."
 

 
Aşkale Lisesi'ne başarı kutlaması
 
Soğuk, ulaşımı dondurdu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkem Dadaş 2 Ocak 2012 Pazartesi 20:42

Eskiden, kar yagardi erzuruma Toprak damlarda sirt sirta yasardik Sabahnan kalkar damlarimizi kururduk ya,, allah Kardan tayalar olurdu, mehlerin onunde Tuneller acar, yola kavusurduk Eskiden, kar yagardi erzuruma Henuz ayrilmamistik,henuz bolunmemistik Ayni mahledeydik,zengini,fakiri,esnafi, yoksulu, birarada birliktik,toprak damlarda omuz omuza sim sicak ve kar yagardi erzuruma, bembeyaz, lapa lapa henuz bolunmemistik, henuz ayrilmamistik. Henuz icat olmamisti, kopperatifler, siteler Dubleksler,tiripleksler,olmaz olasi kartonpiyerler. Gariban sikisinca kime gidebilecegin bilir Zengin kimi gozetecegini bilir, esnafnan memur gul gibi gecinip giderdi ve kar yagardi erzuruna, bembeyaz lapa lapa henuz ayrilmamistik henuz bolunmemistik… memurlar bir koperatife esnaflar bir siteye, zenginler dubkeslere triplesklere garibanlar geber olan gece kondular kalmamisti ve kar yagardi erzuruma bembeyaz lapa lapa henuz, fakir zengini hirsizlikla zengin, fakiri tembellikle suclamazdi cunku kar yagardi lapa lapa cunku kar yagardi benbeyaz cunku karin temizligi yureklerimize vurmustur eskiden kar yagardi erzuruma yoktu, cesit cesit makinelerimiz dev ,ekran televiziyonlarimiz no frost buzdolablarimiz ama kilerlerimiz girtigine kadar doluydu yureklerimiz gibi cunku kar yagardi erzuruma cunku kar rahmetti cunku kar bereketi eskiden, kar yagardi erzuruma adam boyu adamlarda adamdi o zamanlar ne cumhuriyet caddesinde onun bunun namusuna kotu gozle bakar nede laf atardilar cunku senin namusun benim benm kisi senindi biridik bizidik ve kar yagardi erzuruma adam boyu ve adamlar adamdilar o zamanlar kar sendin, kar bendim, kar bizdik eridik, eridik, eridik, eridik

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşil kart tarih oluyor
Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin,"Yeşil kartlılar ...
Yeni Yıla baloyla girecekler
Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi'nde ...
Hayvandan insana sadakat dersi
Erzurum'da kar ve buzlanan yollar insanlar kadar başıboş hayvanlar için ...
 
Sanatta Kars-Erzurum kardeşliği
Erzurumlu tiyatro sanatçısı Cumhur Seval, Kars Belediyesi’ni ziyaret etti. Teyo ...
Karataş Ayvalık'a atandı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine tayin edilen Havran’ın eski Müftüsü Mehmet ...
ASİMDER’den ses getiren protesto
Fransa Ankara Büyükelçiliği çalışanları, elçilik önünde sergilenen ve ...
 
Erzurum donuyor..!
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini göstermeye devam ediyor. ...
Sokak hayvanlarına gıda desteği
Erzurum'da ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpekleri, ...
Sigara denetimleri sıklaştırıldı
Erzurum’un Oltu İlçesi’nde bir kahvehanede sigara içildiğine dair ihbar ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva