Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GÜNDEM
26 Ocak 2011 Çarşamba - 00:01

Erzurum Esnafı burnundan soluyor!

2011 Üniversiad Oyunları Erzurum için bir şans gibi görünse de, esnaf tersini düşünüyor. DADAŞTV’ye ulaşan çok sayıdaki tüccar, esnaf, tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarının altını çizerek, “2011 Üniversiad Koordinatörlüğü kelimenin tam anlamıyla bir Erzurumlu düşmanlığı esasıyla işini yapmıştır” iddiasında bulundular.

Erzurum Esnafı burnundan soluyor!

HERKESE SİTEM

Hem Erzurum’un topyekun kalkınıp gelişmesi hem de, kendilerinin bu dönemde bir miktar kazanç elde etmelerinin önünün kesildiğini söyleyen her kesimden esnaf, sanatkar, tüccar, Başbakan’dan, bakanlara, belediye başkanlarına ve özellikle de, oda, dernek başkanlarına sitem ettiklerini belirtiyorlar.

Başbakan Erdoğan’ın, Erzurum’a çok ciddi katkılar sunduğunun altını çizen bu kesim temsilcileri, “Ancak 2011 koordinatörlüğünü takip etmemekle yapılan bu kadar güzelliğe gölge düşürülmüştür, Sayın başbakanımıza sitemimiz bu sebepledir” dediler.

 

GİYİM SEKTÖRÜ KURUŞ KAZANAMADI

Tekstli sektöründe hizmet verdiğini söyleyen esnaf, “Koordinatörlük bazı siyasilere vermek üzere BİSSE marka gömlek satın alıyor. Ki bunun sayısı hiçte azımsanmayacak miktardadır; bunu bile İstanbul’dan satın alıyor. Erzurum esnafına ise büyük, küçük gelmesi durumunda ücretsiz değiştirmek düşüyor. Varın bu dönemde esnafa karşı takınılan tutumu hesaplayın” diyerek serzenişlerini dile getirdiler.

İçlerinden birisi ise tepkisini şöyle dile getirdi. “Koordinatörlük adına görev yapacak elamanların mont, pantolon, ayakkabı vs giyimleri yaklaşık 1000 Tl tutmaktadır. Yaklaşık 600 kişilik bir ekip için bunun toplamı 600 bin lira eder ki, bu Erzurum esnafı için çok ciddi bir meblağı bulmakta. Bunu Erzurum’dan değil de, dışarıdan aldılar. Söyler misiniz: 2011 Üniversiad oyunlarının bize faydası ne?

 

TEKLİF ALINDI AMA…

Her kesimden esnafın özellikle altını çizdiği bir husus var ki, 2011 koordinatörlüğünün çok kötü niyetli olduğuna işaret sayılıyor. Esnaf sanki söz birliği etmişçesine “ bizden gelip fiyat aldılar, ama asla alışveriş yapmadılar. Bundan anladığımız şu ki, amaçları, kendilerine yakın Erzurum dışından alışveriş yapacakları kesimlere, Erzurum esnafının verdiği fiyatın altında fiyat alabilmekmiş. Eğer bu düşüncemizde haklı isek, hakkımız bunu yapanların çoluk çocuklarından çıkar inşallah” dediler.

 

GIDA VE YEMEK SÖKTÜRÜ DE DERTLİ

Giyim sektörü böyle de, gıda farklı mı? Değil elbette, onlara da bir dokun bin ahhh işit! “Diyarbakır’dan tutun, Antalya’ya varıncaya kadar herkesi ticareten faydalandırdılar da, Erzurum esnafını dışladılar” diye dert yanıyorlar.

 

HELE TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ

Taşımacılık sektörü ayrı bir dertlenmede. Bitlisli bir işadamına ihalelenin verilmesine tepki gösteren bu kesim temsilcileri, “İnsan Allah’tan korkar ya, Hiç mi pozitif ayrımcılık tanınamazdı bize. Erzurumlunun nasılsa sesi çıkmaz diyerek bizi her şekilde dışladılar” değerlendirmesinde bulundular.

 

ETSO, EESOB, BORSA, DOSİAD, MÜSİAD, ERGİAD, DASİDEF, ERVAK ESNAFI SAHİPSİZ BIRATILAR!

Öte yandan, Başta Esnaf Sanatkar Odaları Başkanı Rasim Fırat ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik olmak üzere, Erzurum Borsa başkanlığı, DOSİAD, MÜSİAD, DASİDEF, ERGİAD, ER-VAK gibi Oda ve dernek başkanlarının da, kendilerini yalnız bıraktıklarını söyleyen Esnaf: “Yazıklar olsun böyle Başkanlara. Allah rızası için bir gün çıkıp bizim için tek laf etmediler. Hepsi, istisnasız hepsi, bireysel ticari, siyasi hesaplarını yapıyorlar. Bunların bizi temsil ediyor olmalarından dolayı utanç duyuyoruz. Erzurum esnafı kan ağlarken yanlarında olmayanların bizi temsil ettiklerini iddia etmeleri gülünçtür. Yazıklar olsun hepsine” açıklamasını yaptılar.

 
Dadaştv dadaşları birleştiriyor!
 
Akdağ ağır konuştu..
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
palandöken 1 Şubat 2011 Salı 15:33

Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama biz bu kafa ile gidersek Erzurum Büyükşehir olacak Köyşehir.Olimpiyatlara rağmen, son açıklanan nüfüs sayımında 5122 kişi daha noksanlaşmışız.olimpiyatlarda yaşanan aksaklıklar tacizler cabası.Açılışa 11 trilyon harcayacaksınız mehteren takımı olmayacak bar ekibi son sıralarda ve sadece 1,5 dk yok böyle birşey ya.Ama yorgo ya Erzurum seninle gurur duyuyor diye bağıran halk herşeye layıktır.

Yorumu oyla      0      0  
hulki 28 Ocak 2011 Cuma 23:25

günaydın sayın erzurum lu esnaf hemşerilerim

Yorumu oyla      0      0  
PALANDÖKEN 28 Ocak 2011 Cuma 16:51

Arkadaşlar fazla hissi yazıyorlar.Çünkü oda başkanlarımız ne odalardaki üyelerine,ne Erzurum'a çalışıyorlar.,koltuklarına ve yalakalık yaparak hükümete çalışıyorlar.Hızla göç veren ve 6 milletvekilline kadar düşmüş bu şehirde hala birileri el üstünde tutuluyosa ne esnafın başkalarına kızmaya hakkı var,nede olimpiyat komitesine.ihaleler yıllarca güneydoğululara verildi neden ses çıkarmadınızda şimdi kıyamet koparıyorsunuz.Hakeden bulacaktır.

Yorumu oyla      0      0  
mustafa kutsal akbal 27 Ocak 2011 Perşembe 17:55

sevğili erzurumlu gardaşlarım! ben nevşehirli bir enişteniz olarak tam 3 yıl erzurumda kendi sermayem ile iş yapmaya çalıştım,sonuç olarak benim hak ettiğim alacağıma kan doğrayan erzurumlular vede üstüne 2008 krizi'de dahil iflas topunu atıp döndük.mevzumuz bu degil tabiiki,şimdi ben orada gardaşın gardaşına kuyu kazdığını gördüm,akraba'nın akrabayı akrep misali soktuğunu gördüm,bollukta olanın darlıkta olanın halinden zevk aldığını gördüm,bir adamın erzurum tarihinde ilk defa 2 kez üst üste belediye başkanı olduğunu gördüm,ben dadaş geçinenlerin,ülkücü geçinenlerin şıhbızınlılarla nasıl içli dışlı olduklarını gördüm,keşke bunları görmez olaydım.ben hayallerimde'ki dadaşlarla çok daha mutluydum!şimdi serzenişlerinizi okudum!ne diyebiliriz'ki?erzurum yarım ekmek arası dönere meydanları doldurduğu sürece,1-2 ton kömüre çocuklarının geleceğini sandıkta sattığı sürece sizin sızlanmalarınız böyle yıllarca devam edecektir,cenabı ALLAH C:C yar ve yardımcınız olsun ama sizde 2011 seçimleri öncesi sesinizi oldukça gür olarak duyurmaya çalışın! Yinede sizleri seviyorum dadaşlar.

Yorumu oyla      0      0  
2011 Erzurum 26 Ocak 2011 Çarşamba 23:45

Bunlardan ne olur ya, hepsi sizinde dediğiz gibi kendi hasıbını tutuyor. Esnaf umurlarındamı? Ama Allah bizim hakkımızı bunlardan sorar inşallah. Öyle o koltuklara oturup yan gelip yatmak veya kendi çıkarını korumak Allah elbet buna bir karşılık verir.

Yorumu oyla      0      0  
selım yuce 26 Ocak 2011 Çarşamba 15:46

erzurum esnafından gömlek almamak ayıp ahlaksızlık vurdumduymazlık elbette.ama daha vahimi hangi gerekçeyle fukara milletin parasıyla lüzumsuz hovardalıklar yapılıyor.kamu kaynakları.kimlere neden peşkeş çekiliyor.vicdanı sızlatan asıl problem bu olmalı bence

Yorumu oyla      0      0  
İşsiz adam 26 Ocak 2011 Çarşamba 15:12

maddi durumu iyi olan ve işleri iyi olan sağlam olanlar için diğerlerinin önemi yoktur hele politikacıların düşündüğüne hiç inanmıyorum kesinlikle herşey hesap kitap ve çıkar için...

Yorumu oyla      0      0  
avrasya 25 Ocak 2011 Salı 23:37

Az bile söylemişler. Ben bir esnaf olarak hiçbirşey anlamadım. Nedir bu hakkaten ya, hani herşey erzurumun olacaktı? hayret yani:)

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fevzi Budak görevine başladı...
Milli Eğitim müdürü Fevzi BSudak, bir süre önce, soruşturma gereği uzaklaştırıldığı ...
Universiade 2011'i Cumhurbaşkanı açacak
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sözlü ...
Bölgede ne var ne yok!
Doğu Anadolu Bölgesinde yaşanan gelişmeleri bir çırpıda görmeniz için ...
 
Katil de maktul de Erzurumlu ama?
Sokak ortasında 7 çocuklu kızını öldüren baba, "Namus meselesi" dedi. ...
Gülyurt’tan EGC’ye taziye mesajı
Erzurum ve Bölgede Basın Camiasının Önder isimlerinden Durdemir Bilirdönmez’in ...
Varlığımızı onlara borçluyuz...
Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan 90 bin asker, Bursa Kent Konseyi ve ...
 
Erkal gönülleri mest etti
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörlüğü Kültür Sanat ...
Yüreğimize kan, gözümüze yaş düştü
Solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ...
Sabuncuoğlu güvenoyu aldı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti(EGC) Birinci Olağan Genel Kurulu, ETSO Meclis ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva