Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
10 Haziran 2020 Çarşamba - 15:47

Erzurum MYO’da yeni yapılandırma

Erzurum MYO yeniden yapılandırılarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere ikiye ayrıldı.

Erzurum MYO’da yeni yapılandırma

Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Meslek Yüksekokullarının beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi ve yükseköğretimde istihdam odaklı politikaların oluşturulması vizyonu doğrultusunda yeniden yapılandırılarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere ikiye ayrıldı.

“Meslek Yüksekokullarımız Hizmet Sektörüne Can Suyu Olacak”

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde yer alan, 21 bölüm ve 31 programla toplamda 5863 kayıtlı öğrenciye sahip olan bünyesinde çok sayıda derslik, atölye ve laboratuvarların yer aldığı toplamda 6 farklı mekânda eğitim öğretimine devam eden Erzurum Meslek Yüksekokulu, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara elaman ihtiyacını karşılamak için UNESCO kriterleri dikkate alınarak YÖK ile  yapılan görüşmeler neticesinde ikiye ayrıldı.

Öğrencilerin kariyer planlamasında üniversitelerin verdiği eğitimin öneminin günden güne arttığını vurgulayan Rektör Çomaklı: "Cumhurbaşkanlığı tarafından da üniversitelerin mezun ettikleri öğrencilerin işe yerleşme kriterleri üzerine değerlendirme süreci başlatılacağı biliniyor. Bu nedenle sektörün ihtiyaçlarına yönelik yeniden yapılandırılan Erzurum Meslek Yüksekokulumuz ikiye ayrılarak nihai hedefimiz olan sanayinin ve hizmet sektörünün ara eleman ihtiyacına can suyu olacak” dedi.

UNESCO ULUSLARARASI STANDART EĞİTİM SINIFLAMASI DİKKATE ALINDI

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı, YÖK’ün UNESCO Uluslararası Standart Eğitim Sınıflamasına (ISCED-F 2013) göre yükseköğretimde benzer içerikli veya benzer isimli lisans ve önlisans programlarının yeniden yapılandırılması ve eğitim alanlarına göre tasnif edilmesi çalışmalarını dikkate aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu dikkate alındığında Erzurum Meslek Yüksekokulunun Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu şeklinde ikiye ayrılması zorunlu hale gelmişti. Bu bağlamda MEYOK, 18.10.2019 tarihinde toplanarak Erzurum Meslek Yüksekokulunun yeniden yapılandırılması ile ilgili gündem maddesini tartıştı ve Erzurum Meslek Yüksekokulunun, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu şeklinde ikiye ayrılmasını oy birliği ile kabul ederek üniversitemiz senatosuna sunmayı karara bağlandı. Bu doğrultuda; Üniversite Senatosunun aldığı karar neticesinde Erzurum Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere ikiye ayrıldı” ifadelerini kullandı.

“İŞ DÜNYASINA ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM ZEMİNİ OLUŞTURUYORUZ”

Kalifiye elemanların bilgi ve becerisinin ekonomik başarının temelini teşkil ettiğini dile getiren Rektör Çomaklı: “Meslek eğitimi özellikle iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmek. Günümüzde hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde mesleki eğitimin önemi her zamankinden daha fazla arttı. Bu tespitler ışığında iş dünyasına önemli bir istihdam zemini oluşturan Erzurum Meslek Yüksekokulumuzu daha da nitelikli hale getirmek için yeniden yapılandırma kararı aldık. Atılan bu adım sayesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı, idari işlerin ise daha kolay yol alacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Atatürk Üniversitesine hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Çomaklı, böylesine önemli bir dönüşüme katkı sunan herkese teşekkür etti.

 
Ailelerin evlat nöbeti 282'nci gününde
 
Şenkaya yeni Öğretmenevine kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesinde YÖK gündemi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesini ...
KUDAKA’dan MYO projelerine destek
Atatürk Üniversitesini bilim, sanayi ve teknolojik açıdan üst seviyelere ...
‘LGS Son Tekrar’ programı başladı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) girecek ...
 
Çomaklı, üniversite adaylarıyla bir araya geldi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Milli Eğitim Bakanlığı ...
Atatürk Üniversitesi 63 yaşında
1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi 63. gurur yılını idrak ediyor.
Liselerde sorumluluk sınavlarının tarihi belirlendi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sorumluluk sınavlarının 22-30 ...
 
Evlerinden kep fırlatıp, mezuniyet coşkusu yaşadılar
Atatürk Üniversitesinde eğitim gören son sınıf öğrencileri korona virüs ...
Saraç'tan yapısal değişiklik açıklaması
Saraç, "Ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeydeki örgün programlarda ...
ETÜ Mezuniyet töreni 9 Eylül’de yapılacak
Erzurum Teknik üniversitesi 2019 -2020 dönemi mezuniyet töreni tarihi açıklandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva