Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>EKONOMÄ°
3 Şubat 2017 Cuma - 15:08

Erzurum Ocak TÜFE’si açıklandı

TÜİK Ocak ayı TÜFE verilerini açıkladı.

Erzurum Ocak TÜFE’si açıklandı

TÜİK Ocak ayı TÜFE verilerini açıkladı.  Erzurum istatistik Bölgesinde TÜFE aralık ayına göre yüzde 2,22 oranında artış gösterdi. Bölgede yıllık enflasyon yüzde 9,67 olarak kaydedildi. Erzurum Bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı yüzde 7.49 olarak hesaplandı.

TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM

Erzurum, Erzincan, Bayburt illerini içeren Erzurum Bölgesinde, fiyatlar Türkiye ortalamasına göre, aylık bazda yüzde 0.24 oranında düşük çıktı. TRA1 Erzurum Bölgesinde, yıllık enflasyon oranı ülke ortalamasının yüzde 0.45 oranında üstünde gerçekleşirken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 0.27 oranında düşük olarak belirlendi.

AĞRI BÖLGESİ, OCAK TÜFE’Sİ

Kars, Iğdır, Ardahan illerinin de yer aldığı Ağrı Bölgesinde aylık TÜFE artış oranı yüzde 3,08 olarak bildirildi. Bölgede fiyatlar 2015 yılı aralık ayına göre yüzde 3,08 oranında arttı. 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranının yüzde 8,08 olarak belirtildiği bölgede yıllık enflasyon oranı yüzde 10,65 olarak paylaşıldı.

MALATYA BÖLGESİ OCAK TÜFE’Sİ

Doğu Anadolu Bölgesini kapsayan 4 istatistik alan içinde en düşük aylık TÜFE artışı Malatya Bölgesinde görüldü.  Fiyatların aralık ayına göre yüzde 2,20 olarak artış kaydettiği bölgede, yıllık TÜFE ise yüzde 9.48 olarak bildirildi. Malatya Bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı yüzde 8,03 oranında kaydedildi.

VAN BÖLGESİ OCAK TÜFE’Sİ

Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerini kapsayan Van İstatistik Bölgesinde TÜFE aylık düzeyde yüzde 2.91’lik oranda artış gösterdi. Bölgede yıllık enflasyon oranı yüzde 8,72 olarak aktarıldı. Bölgede 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 7.30 oldu. Van Bölgesi Doğu’da aylık artışın en yüksek, yıllık TÜFE’nin ise en düşük olduğu istatistik bölge oldu.

FİYAT ARTIŞININ EN YÜKSEK OLDUĞU BÖLGELER

Doğu Anadolu’nun 14 ilini de kapsayan istatistik bölgeler içinde aylık TÜFE artışının en yüksek olduğu bölge yüzde 2.91 ile Van Bölgesi, yıllık TÜFE artış oranın en yüksek olduğu bölge yüzde 10,65 ile Ağrı Bölgesi oldu. Fiyatların aralık 2016’ya göre en çok artış kaydettiği bölge yüzde 2.91 ile Van, 12 aylık ortalamalara göre fiyat artışının en yüksek oranda gözlendiği bölge ise yüzde 8.08 ile Ağrı Bölgesi olarak bildirildi.

FİYAT ARTIŞININ EN DÜŞÜK KALDIĞI BÖLGELER

Bölge illerini kapsayan istatistik bölgeler içinde aylık fiyat artışının en düşük olduğu bölge yüzde 2,20’lik artış oranı ile Malatya Bölgesi olarak açıklandı. Fiyat artışının en düşük düzeyde kaldığı bölgeler 1 aylık ölçekte yüzde 2.20 ile Malatya, yıllıkta yüzde 8,72 ile Van, 12 aylık ortalamalara göre fiyat artışında ise yüzde 7.30 ile Van Bölgesi oldu.

TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ, OCAK 2017

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 2,46 arttı. TÜFE’de (2003=100) 2017 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2,46, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,22 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,76 artış gerçekleşti.

AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ

Aylık en yüksek artış yüzde 6,37 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2017 yılı Ocak ayında endekste yer alan gruplardan sağlıkta yüzde 4,66, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 4,25, ulaştırmada yüzde 3,24 ve eğlence ve kültürde yüzde 2,39 artış gerçekleşti.

AYLIK DÜŞÜŞ GÖSTEREN ÜRÜNLER

Aylık düşüş gösteren tek grup yüzde 6,99 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2017 yılı Ocak ayında endekste yer alan gruplardan sadece giyim ve ayakkabı grubunda yüzde 6,99 oranında düşüş gerçekleşti. Yıllık en fazla artış yüzde 22,90 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ulaştırma yüzde 15,61, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 12,74, sağlık yüzde 12,13, eğitim yüzde 9,43 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

BÖLGESEL SONUÇLAR

Aylık en yüksek artış yüzde 3,89 ile TRC2’de (Şanlıurfa, Diyarbakır) oldu. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 11,07 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 9,3 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgesinde gerçekleşti.

Ocak 2017’de endekste kapsanan 414 maddeden; 31 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 300 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 83 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

 

 
Erzurum 2017 sektör enleri belli oldu
 
FETÖ dolandırıcılığından 3 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryolu 2016’yı lider kapattı
Erzurum’da faal vergi mükellefi sayısı yıllık bazda yüzde 1.7 oranında artış gösterdi.
İller Gelir ve Gider Denge Verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2016 yılı iller gelir ve gider denge verilerini paylaştı.
Erzurum, Elazığ ve Malatya’yı geçti
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2016 yılı vergi tahsilat ve tahakkuk oranlarını paylaştı.
 
Erzurum’da 1 yılda 202 şirket kuruldu
2016 Aralık Ayına Ait Kurulan ve Kapanan Şirket İstatistikleri açıklandı.
Şirket kuruluşunda ETSO'dan yeni yaklaşım
Şirket kuruluşlarında, daha önce noter huzurunda yapılan şirket ana sözleşmeleri ...
2. OSB’ye savunma sanayi yatırımı
Yatırımı gerçekleştirecek olan Barer Savunma Endüstri A.Ş.’nin Erzurum ...
 
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 324’e ulaştı
MAHMUTAKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2016 4’üncü dönem yatırım teşvik belgesi verilerini paylaştı.
Erzurum’un 2016 TÜFE’si açıklandı
TÜİK Aralık ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı.
Erzurum’da 11 ayda 185 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın 11 ayında kurulan şirket sayısı geçen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva