Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
24 Mayıs 2017 Çarşamba - 11:04

Erzurum Ramazan ayına hazır

Ramazan’a sayılı günler kala kentte ki çalışmalarda hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda Ramazan ayında vatandaşların ibadetlerini daha temiz ve ferah bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için camilerdeki temizlik çalışmaları sürüyor.

Erzurum Ramazan ayına hazır

İl Müftülüğünün Ramazan ayı programını  paylaşan Müftü Hasan Hüsnü Sula, ‘İnsanlık İnsana Emanettir’ başlığı altında güven toplumu oluşturma noktasında çeşitli etkinliklere imza atacaklarını duyurarak, bu yıl Ramazan ayı boyunca hastane ve cezaevlerine de ziyaretler gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Ramazan’a sayılı günler kala kentte ki çalışmalarda hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda Ramazan ayında vatandaşların ibadetlerini daha temiz ve ferah bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için camilerdeki temizlik çalışmaları sürüyor. Bu sene itibari ile bütün köylerde ve camilerde Ramazan bereketinin tam anlamıyla yaşanacağını dile getiren Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Çalışma Bakanlığı ile işbirliği yaparak İŞKUR’dan sağlanan elemanlar vasıtasıyla 130 köyün imam ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Her sene farklı konuları vaazlar aracılığı ile vatandaşlarla paylaştıklarına değinen Müftü Sula, bu sene “insanlık, insana emanettir” başlığı ile yola çıkarak güven toplumunun oluşturulması için gereken çalışmaları yapacaklarının kaydını düştü.

BÜTÜN KÖYLERDE VE CAMİLERDE RAMAZAN BEREKETİ YAŞANACAK

Ramazan  ayı boyunca yapılacak çalışmaların detaylarına değinen Müftü Sula, “İnşallah Ramazan önümüzde ki hafta itibari ile başlayacak. Tabi Ramazan için müftülüklerle, belediyelerle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valiliğimiz ile ön görüşmeler yapıldı. Bugün ve yarından itibaren Çalışma Bakanlığı ile işbirliği yaparak İŞKUR’dan elemanlar almak suretiyle 130 tane köyümüzü Ramazan’da imamsız bırakmayacağız. Yani bütün köylerimizde, bütün camilerimizde Ramazan bereketi yaşanacaktır. Ramazan öncesinde belediyeler ile işbirliği içerisinde camilerimizde hazırlar olarak temizlikler yapıldı. Yapılan cami temizlikleri tüm ilçelerimizde ve köylerimizde devam ediyor. Ramazan içerisinde müftülükler olarak çocukların camiye gelmeleri teşvik edilecek. Bu arada yetiştirme yurtları, onların Ramazanları tebrik edilmek üzere ziyaret edilecek. Gençlerin camilere daha fazla yönelmesi, camilerde daha fazla yer almaları için gayretlerimiz var. Ama bunun yanı sıra buy sene İstanbul’da Dünya Hafızlık Yarışması yapılacak. Bu hafızlık yarışmasına katılan dünyaca ünlü 3 büyük hafızda Ramazan’ın ikinci gününde Erzurum’a gelecek. Burada Erzurum’da Kur’an ziyafeti yapılacak” ifadelerine yer verdi.  

HAPİSHANE VE HASTANE ZİYARETLERİ YAPILACAK

Ramazan ayı münasebeti ile muhtaç ve ihtiyaç sahibi insanların sorularını cevaplamak ve onların sorunlarına yönelmek için hastane ve hapishane ziyaretleri gerçekleştireceklerini dile getiren Müftü Sula, “Camilerde özellikle Ramazan içerisinde programlar yapılacak, mukabeleler okunacak. Fakat sadece Kur’an’ı Kerim’in okunması değil, Kur’an’ın anlaşılması için de o gün okunan ayetlerden de hocalarımız tarafından dersler verilecek. İl Müftülüğü olarak Ramazan Özel Vaaz ve İrşat programı hazırlıyoruz. Müftülerimizin vaazlarının nerede verileceği ise camilerimizde asılmış olacak. Yine Ramazan münasebetiyle görevlilerimize talimatımız, ihtiyaç, muhtaç sahibi insanların sorularını cevaplamak,  sorunlarına yönelmek için hastane ziyaretleri yapılması olacak. Yine aynı doğrultuda hapishane ziyaretleri yapılacak. Müftülüğümüzce Sivil Toplum Kuruluşları ve personele yönelik olarak iki tane iftar programı plandık. Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi veren öğrencilerimizde camilerde hafızlıklarını pekiştirmek üzere görevlendirilmiş olacak” diye konuştu.

“İNSANLIK, İNSANA EMANETTİR”

Bu sene ki vaazlarda insanlık, insana emanettir başlığından yola çıkarak, güven toplumu oluşturmak için çalışmalar yürüteceklerinin kaydını düşen Müftü Sula, “İşlenen konular olarak biz her sene Ramazan’da dinimiz güzelliklerini, peygamber efendimizin bazı sözlerini vatandaşlara anlatarak, yoğunluk olarak vaazlarımızda da bunların üzerinde duruyoruz. Mesela 2013’ten itibaren her seneye bir konu belirlenir. Çok çok farklı konuları her sene insanlarımızla paylaştık. Ramazan ayı bilindiği üzere insanın gönül duygularının coştuğu bir aydır. O zaman ne yapmalı, gelin iyilikleri paylaşalım konuları üzerinde duracağız. Bu sene özellikle dünyada İslam âleminin durumu, Müslümanların üzerinde oynanan oyunlar, Müslümanların birbirine olan davranışları büyük bir kaos, sıkıntılı bir dönem içerisindeyiz. O yüzden bu sene vaazlarımızda insanlık, insana emanettir başlığı ile yola çıkarak, bu tür konuları işleyeceğiz. Güven toplumunun oluşturulması için elimizden geleni yapacağız, bunun için çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

 
'Tarım öncelikli sektör'
 
Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et kuyruğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesi’nden 1. Uluslararası Öğrenci Şöleni
Atatürk Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen 1.Uluslararası Öğrenci ...
Dadaşlar önce ‘Erzurum’ diyor..
Erzurum ikamet ettikleri ilde doğanların toplam nüfus içinde oluşturduğu ...
Rektör ÇOMAKLI'nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
Gâzi Mustafa Kemâl’in, 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ...
 
Pasinler'de 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu ...
Milletvekili Aydemir: ‘Asım’ın nesline minnettarız’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘En güçlü sermayemiz, milli ...
Vali Azizoğlu’ndan 19 Mayıs mesajı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
 
14 Mayıs Eczacılık Günü'nde Sektörün Kalbi Atatürk Üniversitesinde Attı
Türk Eczacılar Birliği ve Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz ...
Aydemir: “15 Temmuz destanı annelerimizin eseridir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Annelerimiz, toplumsal ...
Sekmen'den Anneler Günü mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva