Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
HABERLER>GÜNDEM
19 Eylül 2011 Pazartesi - 08:22

Erzurum'da Ralli Turizmi 'Neşe'si

Erzurum'da Cindilli Ford Otosan tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Neşeli Günler' etkinliğinde 6 bin metrekare alanın üzerine kurulan pistte 'co-pilot' (yardımcı) koltuğuna oturan Vali Sebahattin Öztürk'ün heyecanı otomobil içinde bulunan kameraya yansıdı.

Erzurum da Ralli Turizmi  Neşe si

Erzurum'da Cindilli Ford Otosan tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Neşeli Günler' etkinliğinde 6 bin metrekare alanın üzerine kurulan pistte 'co-pilot' (yardımcı) koltuğuna oturan Vali Sebahattin Öztürk'ün heyecanı otomobil içinde bulunan kameraya yansıdı.
İstasyon Meydanı'na kurulan pist içerisinde pati çekip hız yapan ralli şampiyonları, gösterileriyle izleyenlere büyülü anlar yaşattı. Etkinliğe katılanlar; Castrol Ford Team Türkiye Direktörü ve Türkiye'nin ralli efsanelerinden Serdar Bostancı, 2009 ile 2010 Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı ve 2008 Fiesta Cup Dünya Şampiyonu Emre Yurdakul ile birlikte 3 dakikalık nefes kesen bir tur atma şansı yakaladı.
Vali Sebahattin Öztürk de etkinlikte Serdar Bostancı'nın otomobilinde co- pilot koltuğuna oturdu. İlk defa ralli heyecanı yaşadığını söyleyen Vali Öztürk'ün heyecanı otomobil içindeki kameraya yansıdı. Sürücüyle sohbet ederek heyecanını yatıştırmaya çalışan Vali Öztürk "Heyecanlanmadım. Şoföre güveniyordum. Çok zevkliydi" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de "İlk defa böyle bir denemem oldu. Çok heyecanlıydım. Ancak çok zevk aldım. Hız arttığı zaman, yaşadığım bir trafik kazasını hatırladım ve hüzünlendim" dedi.
NEŞELİ GÜNLER
 Erzurum'da "Neşeli Günler' etkinliği kapsamında düzenlenen gösteri amaçlı ralli hayli ilgi gördü.
Erzurum'da "Neşeli Günler' etkinliği kapsamında düzenlenen gösteri amaçlı ralli hayli ilgi gördü. Ünlü rallici Serdar Bostancı, "Türk sürücülerin gerçekten eğitime ihtiyacı var." dedi.
BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ
Ford Otosan tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Neşeli Günler' Türkiye turunun Erzurum ayağına çok sayıda ralli sever katıldı.Gar Meydanı'nda oluşturulan pistte ünlü rallicilerden Serdar Bostancı, 2009 ile 2010 Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı, Ford'un pilotları Emre Yurdakul, Murat Bostancı ve Orhan Avcıoğlu gösteri sürüşü yaptı. İzleyiciler rallide Co pilotluk yaptı, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk , Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Özel İdaresi Genelsekreteri Selami Altınok ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'da Co pilotluk yaptı. Vali Öztürk, yarış aracının içerisinde savrulurken çok heyecanlandığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ise yakın bir zamanda geçirdiği trafik kazası sonrasında yaşadığı heyecan ve korkuyu yeniden hissettiğini ifade etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı başına kask takarken, il özel idaresi genel sekreteri Altınok ile vali Öztürk kasksız co pilotluk yaptı.
SÜRÜCÜLERİN EĞİTİME İHTİYACI VAR
Türkiye'nin ünlü rallicilerinden Serdar Bostancı, Türk sürücülerin eğitime ihtiyacının olduğunu söyledi. Bostancı, gösteri amaçlı ralli yarışlarının amacının motor sporlarını tanıtmak, sevdirmek ve hızlı otomobil kullanmanın da kurallarının olduğunu hatırlatmak olduğunu ifade etti. Erzurumluların 'Neşeli Günler' etkinliğine de büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Bostancı, "Erzurum'da olmaktan mutluyuz." dedi.
Bir muhabirin; "Türk otomobil sürücüleri hakkında düşünceleriniz nedir?" sorusuna ise Bostancı, "Türk sürücülerin gerçekten eğitime ihtiyacı var." diye konuştu.
RALLİ EĞİTİMİ VERİLECEK
Cindilli Otomotiv sahibi Muamer Cindilli, profesyonel sürücülerinin Erzurum'un alt yapısının ralli için uygun olduğunu söylediklerini bildirdi. Muammer Cindilli, "Vali, emniyet müdürü ve pilotlarımız konuşarak Erzurum'da ilerde ralli eğitiminin verileceğini söylediler. Erzurum önemli kayak merkezlerinden biri. Bundan sonra Erzurum gelecekte ralli yarışlarının yapılacağı bir merkez haline gelecektir" diye konuştu
 

 
Doğu Türk Damgasıyla bezeli
 
Dünya Akdağ'ı konuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Türk Damgasıyla bezeli
Battalgazi ilçesinde 40 Kardeşler Şehitliği olarak bilinen alanda Malatya ...
Doğu’daki Türk İzleri eserleştiriliyor
Doğu Anadolu Yüzey Araştırmaları (DYAP) kapsamında yapılan çalışmalarda ...
‘27 Mayıs Kara Sayfa’
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 27 Mayıs Askeri darbesi sonrasında ...
 
Turkcell'den Erzurum'a 309 milyonluk yatırım
Turkcell'in doğuya ilk ve en büyük teknoloji yatırımı olan Turkcell Global ...
Beyaz Kitap çalıştayı tamamlandı
Yerel Yönetim Reformu’na ilişkin Strateji Belgesi hazırlanması amacı ile ...
KUDAKA girişimcileri eğitiyor
Oltu Esnaf Sanatkarlar Odasının hazırlamış olduğu Girişimci destek programı ...
 
Engellilere bankacılık desteği
Yapı Kredi, görme engellilere yönelik ATM’yi Erzurum’da da hizmete sundu. ...
HES’e başlamak için destek istedi
Erzurum'un Tortum'un ilçesinde yapılması planlanan Bağbaşı ve Büyükbahçe ...
U16 Tenis heyecanı sürüyor
Ağrı'da düzenlenen U16 Yaş Türkiye Tenis Turnuvası tüm hızıyla devam ederken, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva