Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
81 ilin bereketi 'Anadoludakiler' projesinde buluştu
81 ilin bereketi 'Anadoludakiler' projesinde buluştu
'Huzurum Erzurum'
'Huzurum Erzurum'
Gazze'de can kaybı 37 bin 877'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 877'ye yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
23 Eylül 2023 Cumartesi - 05:51

Erzurum şirketleşmede 3’üncü sırayı aldı

ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Aylık sayıları içeren verilere göre Erzurum’da Ağustos ayında 34 şirket kurulurken, 2 şirket faaliyetini noktaladı. Kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,82 oranında azaldı.

Erzurum şirketleşmede 3’üncü sırayı aldı

TOBB Ağustos ayı Kurulan ve Kapanan Şirket verilerini paylaştı. Aylık sayıları içeren verilere göre Erzurum’da Ağustos ayında 34 şirket kurulurken, 2 şirket faaliyetini noktaladı. Kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,82 oranında azaldı.

ERZURUM AĞUSTOS 2023

TOBB verilerine göre Erzurum’da ay içinde 32 şirket, 2 kooperatif ve 8 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşti. Dönemde 5 şirket tasfiye işlemi gördü, 2 şirket, 1 kooperatif ve 4 gerçek kişi ticari işletmesi ise faaliyetine son verdi. 2022 yılına göre kapanan şirket sayısı değişmedi.

ERZURUM AĞUSTOS 2022

Erzurum’da 2022 Ağustos ayında 39 şirket, 5 kooperatif ve 9 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşmiş, dönemde 5 şirket tasfiye işlemi görmüştü. Ağustos ayı kaydında 2 şirket, 1 kooperatif ve 1 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı.

KUDAKA BÖLGESİ

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan KUDAKA İstatistik Bölgesinde ay içinde 41 şirket, 3 kooperatif ve 18 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti. Ağustos ayı düzeyinde 7 şirket ve 1 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 2 şirket, 1 kooperatif ve 8 gerçek kişi ticari işletmesi ekonomi dünyasından çekildi.

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde Ağustosta 68 şirket, 4 kooperatif ve 35 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu kaydedildi. Ağustos ayı düzeyinde 10 şirket ve 2 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 11 şirket, 1 kooperatif ve 19 gerçek kişi ticari işletmesi kapandı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesinde Ağustos ayında 250 şirket, 15 kooperatif ve 79 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu kaydedildi. Ağustos ayı düzeyinde 41 şirket ve 7 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 38 şirket, 5 kooperatif ve 43 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini sonlandırdı.

ERZURUM’UN KURULAN ŞİRKET SAYISI PAYI

DOSİAD’ın TOBB verileri kaydında yaptığı hesaplamalara göre, Erzurum’un aylık düzeyde kurulan şirket sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 82,92, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 50, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise yüzde 13,6’lık dilim oluşturdu.       

BÖLGE İLLERİ KURULAN ŞİRKET SAYISI DAĞILIMI

Erzurum Ağustos ayı düzeyinde Bölgede kurulan şirket sayısı bakımından 3’üncü sırayı aldı. Bir aylık ölçütte Ağrı’da 11, Bingöl’de 15, Bitlis’te 12, Elazığ’da 29, Erzincan’da 6, Erzurum’da 34, Hakkari’de 12, Kars’ta 7, Malatya’da 52, Muş’ta 7, Tunceli’de 6, Van’da 50, Ardahan’da 3 ve Iğdır’da 6 şirket kuruldu.

YILIN İLK 8 AYINDA KURULAN ŞİRKET SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 3,5 AZALDI

- 2023’ün ilk 8 ayında kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 azaldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ağustos ayı kurulan ve kapanan şirketler istatistiklerini açıklayacak. Buna göre, yılın ilk 8 ayında, 2022’in ilk 8 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 3,5 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 19,5 oranında azalmış olup kurulan kooperatif sayısı yüzde 72,9 arttı.

2023’ün ilk 8 ayında, 2022’in ilk 8 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 0,1 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 21,2 oranında artmış olup kapanan kooperatif sayısında yüzde 2,6 azalış oldu.

Ağustos 2023’te, Ağustos 2022’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 13,9 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 39,7 oranında azalmış olup kurulan kooperatif sayısı yüzde 80,4 arttı.

Ağustos’ta, kapanan şirket sayısı 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 0,2 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 0,7 azalış olup kapanan kooperatif sayısında yüzde 5,6 artış oldu.

Ağustos 2023’te kurulan kooperatiflerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 20,9 artış oldu.

Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 12,6 kurulan kooperatif sayısı yüzde 20,9 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 3,7 arttı. Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 17,3 kapanan kooperatif sayısı yüzde 15,7 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 41,6 azalış gerçekleşti.

Ağustos 2023’te tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti. Ağustos ayında kurulan toplam 10 bin 844 şirket ve kooperatifin yüzde 85,7’si limited şirket, yüzde 11,1’i anonim şirket, yüzde 3,1’i ise kooperatiftir. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 39,1’i İstanbul, yüzde 10,7’si Ankara, yüzde 6,1’i İzmir’de kuruldu. Bu ay tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti.

Ağustos 2023’te kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında arttı. 2023 yılında toplam 85 bin 570 şirket ve kooperatif kuruldu. Bu dönemde kurulan toplam 73 bin 568 limited şirket, toplam sermayenin yüzde 75’ini, 9 bin 926 anonim şirket ise yüzde 25’ini oluşturdu. Ağustos ayında kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, Temmuz ayına göre yüzde 2,6 oranında arttı.

 
Erzurum araç varlığı artış seyrinde
 
TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum araç varlığı artış seyrinde
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Temmuz ayında 129 bin 175 ...
Finansal hizmetler güven endeksi açıklandı
2023 yılı Eylül ayında finansal hizmetler güven endeksi, bir önceki aya ...
Yumaklı:Hamdolsun gıdayla ilgili bir sorun yaşamayız
Yumaklı, “Hamdolsun gıdayla ilgili bir sorun yaşamayız. Çünkü bizim Anadolu'nun ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası, faizi 500 baz puan artırarak yüzde 25 seviyesinden yüzde 30 seviyesine yükseltti.
Tasarımda Erzurum – Van rekabeti
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum tasarım sayısı düzeyinde Doğu ...
DAP BKİ’den süt üreticilerine destek
Bulanık Kaymakamlığının eş finansmanını karşıladığı, Doğu Anadolu Projesi ...
 
ETSO’da genç istihdamı gündemi
Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı’nın (NEET PRO) Teknik ...
Erzurum 8 ayda 236 marka çıkardı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan Ağustos ayında 48, bu yılın ...
Yöresel besicilik projelerine hibe desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık işletmelerinin altyapısının geliştirilmesi, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva