Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Bakan Tekin: Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz
Bakan Tekin: Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz
20 bin öğretmen ataması yapılacak
20 bin öğretmen ataması yapılacak
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlandı
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlandı
52 ilde “Narkoçelik-15” operasyonu
52 ilde “Narkoçelik-15” operasyonu
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
HABERLER>SPOR
22 Temmuz 2011 Cuma - 06:25

Erzurumlu Minikler Costa Brava Turnuvasında

Erzurum Valiliği'nin desteğiyle Barcelona'ya gidecek takımın Erzurumlu miniklerden oluşturulması kesinlik kazandı.

Erzurumlu Minikler Costa Brava Turnuvasında

Erzurum Valiliği'nin desteğiyle Barcelona'ya gidecek takımın Erzurumlu miniklerden oluşturulması kesinlik kazandı. İspanya'da oynanacak “Costa Brava” Futbol Turnuvası için hazırlıklar başladı.
Anadolu Spor Akademisi’nin (ASA) 16-22 Ekim tarihleri arasında İspanya’nın, Barcelona kentinde düzenlenecek “Costa Brava U-11” futbol turnuvasına Erzurum’dan kurulacak takımı götürecek. Dünya devlerinin katılacağı turnuva öncesi son hazırlıkları yapılırken, İspanya’ya gidecek takımın seçmeleri 25 Temmuz’da başlayacak. Her ilçeden ilk etapta üç futbolcu seçilecek. Turnuva hakkında açıklama yapan ASA Genel Sekreteri Emine Öztürk, Barcelona’ya gidecek takımın; ince elenip, sık dokunarak seçileceğini belirtti. Bugüne kadar ASA’nın katıldığı turnuvalarda Türkiye’nin ismini alınan başarılarla sürekli gündeme getirdiklerini vurguladı.
ASA AÇIKLAMASI
İspanya’ya, Erzurum’dan takım gitmesi için yapılan çalışmalarda, Vali Sebahattin Öztürk’ün ve Vali Yardımcısı Özgür Aslan’ın büyük katkısı olduğunu ifade eden Öztürk, “Van ve Muş’tan takımların gitmesi gündemdeydi. Bilindiği üzere bu illerimiz de kendi şehirlerinden takım çıkartarak ülkemizi temsil etmesi için bizlerle görüşmüştü. ASA yönetimi olarak yapılan ikili görüşmelerde Erzurumlu yetkililerin bu işte daha çok hevesli olduğunu gördük. ASA’ya Barcelona’dan gelen daveti değerlendirirken biz bu şehrin yetkililerinin ne kadar hevesli olduğunu ve seçilecek çocukların Erzurumlu olmasını çok istediğine şahit olduk” dedi.
Vali Sebahattin Öztürk’ün, kendilerine destek vererek, Kış Oyunlarından alnının akıyla çıkan Erzurum’un Barcelona’ya gitmeyi ve ülkemizi temsil etmeyi hak ettiğini kendilerine anlattığını kaydeden Genel Sekreter Emine Öztürk, kurulacak takımın şehre kupayla döneceğine inandıklarını söyledi.
Bugüne kadar İsviçre, Almanya ve Hollanda da düzenlenen turnuvalarda Türkiye’ye çok sayıda kupa ve madalya getirdiklerinin altını çizen Öztürk, Erzurum’un Costa Brava U-11 futbol turnuvasına katılmasını için Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın da girişimlerinin inkar edilemeyeceğini belirtti.
“HEYECANLAR ORTAK OLUNCA,BAŞARILARDA BERABERİNDE GELECEK”
ASA’nın İspanya’ya davet edildiğini ve üç şehirden bir tanesinin turnuvaya götürüleceğini söylediklerinde Vali Sebahattin Öztürk’ün heyecanının gözlerinde okunduğunu kaydeden Genel Sekreter Öztürk, şunları kaydetti: “Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asa’nın aldığı başarılardan söz ederken nasıl göğsümüz kabardıysa, Sayın Valimiz Sebahattin Öztürk’ün de, Erzurum’dan bir takımın aynı başarılara imza atmasında hiç bir engelin olmadığını söylemesi bizleri gururlandırdı.
ASA ilk yola çıktığında duyulan heyecanlar bugün olduğu gibi o günde aynıydı ve başarılar ardı arkasına geldi. Şimdi Sayın Valimiz Sebahattin Öztürk’ün ve bizlerin heyecanı aynı. Çünkü Erzurum’un minikleri İspanya’da dünya devleriyle mücadele edecek. Düşününce rüya gibi geliyor. Oysa bu rüya ASA’ya verilen desteklerle gerçek olacak.”
“SEÇMELER YAPILSIN, SÜRPRİZLER ARDI ARKASINA GELECEK”
Erzurum'dan seçilecek yetenekli futbolcular için, şimdiden siyasiler ve bürokrasiler başta olmak üzere çok sayıda kişi sürpriz yapmaya hazırlanıyor.
FIFA Başkanı Sepp Blatter'in asistanlarından Schaefer, Erzurum'a malzeme ve top göndereceğini ASA yetkililerine bildirdi.
ASA'nın bugüne kadar yaptığı çalışmalarda ortak paydasının sporcu yetiştirmek ve çocukların sosyal yaşantılarına katkı sağlamak olduğunu en iyi şekilde ispat ettiğine dikkat çeken Schaefer, Miniklerin malzemeleri bizden olsun. Onlar o kadar emek harcıyor bizlerinde bunda bir katkısı olsun diye görüş belirtti.
Vali Sebahattin Öztürk'ün, Valilik olarak Erzurumlu miniklerin turnuvaya katılması için her türlü desteği vereceklerini ifade etmesinin ardından bazı milletvekillerinin de seçilecek takımın hazırlık maçlarında minik futbolcuları ziyaret ederek moral vereceği öğrenildi.
Öte yandan, “Costa Brava U-11” Futbol Turnuvası katılacak olan ASA'da oynayacak futbolcuları belirlemek için yapılacak seçmelerde görev alacak antrenörlerde belirlendi.
Nazım Saraçoğlu ve Fatih Özbayraktar 16-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan turnuva için ilçelerdeki ön elemeler, 25 Temmuz'da saat: 10.00 da Oltu ilçesinde başlayacak.
31 Temmuz'da saat: 14.30 da Aşkale ilçesi seçmeleri ile sonlanacak.
Erzurum merkez ve merkez ilçe seçmeleri ise 03 Ağustos, çarşamba günü saat: 15.00 da Atatürk Üniversitesi Tartan Atletizm Pisti Sahasında yapılacak.
Ayrıca tüm seçmelere 2001 doğumlu ve daha küçük çocuklar katılabilecek.

 
Konukçu Erzurum'a veda etti
 
Erzurum'un boks gururu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakır’dan Erzurum’a teşekkür
UEFA’nın elit hakem listesinde yer alan Cüneyt Çakır, Kolombiya öncesi ...
Erzurum'u madalyaya alıştırdılar
Antrenör Mehmet Ali Dayanç yönetimindeki eskrimciler başarılı sonuçlara imza atmaya devam ediyor.
Yüzme havuzu dolup taşıyor
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Havuzu,Yaz Spor Okulları kapsamında ...
 
Palandöken'de Soçi 2014 hazırlığı
Tam üç olimpiyat heyacanı yaşayan ve dördüncüsü için şimdiden hazırlanan ...
BESYO öğrencilerinde staj heyecanı
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) dördüncü ...
Erzurum, ‘Kampşehir’ oldu
2011 Üniversiade kapsamında yapılan spor tesisleri yaz spor okulları, ...
 
Yılmaz, Erzurum'un Judo markası
Erzurum’un judodaki gurur kaynaklarından biri olan Erzurum Türk Telekomsporlu ...
Tenis yaygınlaştırılıyor
Tenis Yaz Spor Okulu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Geleceğin Jorge ...
Erzurumlu Hoca şikeden sorgulandı
Futbolda şike iddiaları kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva