Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’dan 30 ülkeye ihracat
Erzurum’dan 30 ülkeye ihracat
İŞKUR İşgücü Piyasası Araştırması açıklandı
İŞKUR İşgücü Piyasası Araştırması açıklandı
81 ilde Çember-17 operasyonu
81 ilde Çember-17 operasyonu
İhracatta farkındalık
İhracatta farkındalık
Göktaş evde bakım verilerini paylaştı
Göktaş evde bakım verilerini paylaştı
HABERLER>POLEMÄ°K
22 Eylül 2010 Çarşamba - 08:34

Erzurumluluk suç mu oluyor?

Stadyum üzerinden başlatılan bir tartışma Erzurum’da tepkiyle karşılanıyor. “Cemal Gürsel Stadyumunun adını değiştirelim” girişiminin, arka planında bir Erzurumlu düşmanlığı barındırdığını iddia eden Erzurumlular, “bu tipleri deşifre etmezsek Erzurum’da Erzurumlu bile barındırmazlar” iddiasında bulunuyorlar.

Erzurumluluk suç mu oluyor?

Cemal Gürsel’in 1960 ihtilalinde oynadığı rolü dahi bilmeyenlerin, O’nun adına tahammülsüzlüklerinin ardında ciddi bir Erzurumlu karşıtlığı yattığının altını çizen DADAŞTV okurları, “Araştırılsın görülecektir ki, Cemal Gürsel adını stadyumdan kaldırma teklifinde bulunanların bir çoğu aslen Erzurumlu değil. Bunlar Ağrı’dan, Muş’tan, Bingöl’den Palu’dan Erzurum’a göçen ailelerin çocukları. Bu gerçeği bilmeyen bazı Erzurumlular da, sözümona demokratlık adına bu oyunlara alet oluyorlar.”  değerlendirmesinde bulundular.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne Cumhurbaşkanı yetiştiren illerden biri olma özelliğindeki Erzurum’un, bu nitelikle gurur duyup, Cemal Gürsel’e daha çok sahip çıkmalarının beklendiğini de dile getiren DADAŞTV okurları, “Erzurumlular lütfen daldığınız gaflet uykusundan uyanın, böyle giderse çok az zaman sonra bu şehirde aslen Erzurumlu olmak bir günah, bir suç gibi algılanacaktır. Bırakın bu demokrat numaralarını. Bu çevreler yarın ihtilal olsa asker postalı yalamaya  en yakın ve en yatkın çevrelerdir. Bunu bilin buna göre hareket edin” dediler.

 
Kronik intiharcı sahnede
 
EGC Erzurum'un yükselen değeri
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kenan 25 Eylül 2010 Cumartesi 10:08

12 Eylül'de, 28 Şubatta darbecilerin ayakkabılarını cilalayanlar bugün milletvekili olmuş, siyasetçi olmuş, zengin olmuşlar ama Tayyip Beyden aldıkları cesaretle adammış gibi davranıyorlar. herkes bilsin ki Tayyip Bey gidince bunların hepsi yine ordu yalakası kesilir. ÇÜNKÜ ALLAH'A DEĞİL KULLARA İNANAN İNSANLAR BUNLAR:

Yorumu oyla      0      0  
cemil ozhan 24 Eylül 2010 Cuma 19:41

cemal aga ne yapmış? Darbe hemde kanlı darbe.Hemde haklı veya haksız.Koskoca bir ülkenin Başbakanını ve bakanlarını idam ettirmiş... Eeee Daha neyapsın.. Bu kadar kanlı vatan perverlik yapan bir AGAyada bir stadyum ismi yakışır elbet..Nasıl olsa uluslar arası maçlar oynanmıyor malum erzurumsporun durumdan dolayı. Onun için utanacak bişeyde yok (dışarıya karşı)Zaten içeride yüzümüz kayseri çarığı gibi Darbecileri Kahraman göstere biliyoruz U T A N M I Y O R U ZZZZZZ.

Yorumu oyla      0      0  
birisi 24 Eylül 2010 Cuma 18:45

Ben Cemal Gürsel'in masum olduğunu düşünmüyorum. Kim istemeyerek böyle bir görevi kabul eder. Cumhurbaşkanlığı tatlı geldi herhalde. Ya anlamadığım şey Erzurumlu diye nurlu mu bu adam. Ur da vücudumuzun bir parçası ama kesip atmak en doğrusu. Onun gibiler de Erzurum'un vücudundaki urdur, kesilmelidir. Ancak stadın yeni adı da hiç hoş değil. Arena Türkçe değil bir kere. Ayrıca matador gösterisi mi olacak, ya da gladyatörler mi çarpışacak.

Yorumu oyla      0      0  
Atatürk Üniversitesi 23 Eylül 2010 Perşembe 23:08

Güçleri yetiyorsa Atatürk Üniversitesinin de adını değişsinler , bana göre en büyük Türk Milliyetçisidir Mustafa Kemal Atatürk, hadi bakalım değişinde görelim, herşeyi herkesi kendilerine karşı ve düşman görüp , muhalefet sayıp ezip geçmek hangi müslümana yakışır ?? Bu bizden değil deyip ezmek , itelemek , ötelemek günahların en büyüğü, yazıklar olsun herkes mi Ermeni herkes mi İsrailli ? ayıptır günahtır bu ülkede kaç insanı küstürdüler kaç kişiyi ötelediler yakışmıyor Allah soracak bunları.

Yorumu oyla      0      0  
gazi 23 Eylül 2010 Perşembe 08:21

"Darbe yapanlar, darbeye teşebbüs edenler hukuk önünde hesap verirken onların değirmenlerine su taşıyan, onlara yaranmak adına, görevini kötüye kullanan siviller de hiç olmazsa toplum tarafından bilinsin... Çünkü onların içinde öyleleri var ki, sanırsınız ömrü demokrasi mücadelesiyle geçmiş!" yaptığım alıntı, yan sütunda Mehmet Şener'in köşe yazısından. Darbeci generale toz kondurmayanlara güzel bir cevap teşkil ediyor.

Yorumu oyla      0      0  
MAHMUT 23 Eylül 2010 Perşembe 00:12

Böyle sığ milliyetçilik yapılmaz. dadaşalık ayrı bir şeydir, darbe yapıp suç işlemek ayrıdır. Tabiki bu ülkede darbecilere cuntaya geçit vermemek lazım. Erzurum hapishanesi ağzınakadar yüz kızartıcı suç işlemiş, "dadaşlar la" dolu. Bu durum DADAŞLIĞIN değerini düşürürmü? tabiki hayır. kişsel ayıplar suçlar hiç bir zaman bir topluluğa mal edilemez.Her koyun kendi bacağından asılır diye ne güzel ata sözümüz var. Sapla samanı birbirine karıştırmayalım bu işi şovanizme döüştütmenin bir anlamı yok

Yorumu oyla      0      0  
Sağolsunlar 22 Eylül 2010 Çarşamba 21:07

ABD'ye , İsrail'e , Vatan Haini olan bir kısım Kürtlere hizmet edenler sağolsun Erzurum da elden gidiyor...

Yorumu oyla      0      0  
ali dikeç 22 Eylül 2010 Çarşamba 15:03

sag olsun erzurumlu hemşerilerim erzurumda her şey bitmiş , her şey yolunda bir tek sorun stadın adı kalmış onuda değiştirelim diyorlar .yuh be utanın ? erzurum spor küme düşmüş sahip çıkan yok , et konbineleri kapanmış konuşan yok , tarım ölmüş konuşan yok , sanayisi yok konuşan yok ,bol bol şak şakçısı var yazık çok yazık ,erzurum kazanamaz hiç bir zaman çünkü erzurum için çalışan yok ki her kes benim işim olsun işimi tıkırına koyayım gerisini boş ver anlayışı hakim erzurumda .

Yorumu oyla      0      0  
nuh kalemli 22 Eylül 2010 Çarşamba 13:37

Nusret Bey, gazetenin postal yalamak ifadesi sizi niye rahatsız etmiş. Kaldıki kürt vilayeti diyerek siz bölücülük yapmışsınız. Oraların hepsi özbe öz türk vilayetidir. Sizin gibiler yüzünden bu memleket bu halde.bölücülük ruhunuza işlemiş.Türk düşmanlığıyla beriber.bugün bu gazetenin manşetinde bir haber var gizli ermeniler diye. yoksa onlardan biride siz misiniz? Başka türlü sizi tarif etmek mümkün değil. Cemal paşa'dan rahatsızlık ancak bir ermeninin işi olur.hele türk illerine kürt ili demek

Yorumu oyla      0      0  
Nusret 22 Eylül 2010 Çarşamba 13:30

darbe yapmanın bir millete yapılacak en utanç verici bir eylem olduğunu bugün uganda anladı da bazı zihniyetler anlamadı. darbeci paşa erzurumlu olunca meşrumu oluyor? darbecilerden kurtulmak adına mücadele etmenin erzurumlukla ne alakası var. kürt vilayetlerini sayarak ayrımcı yaklaşımlarda bulunmak dadaştv'ye yakışıyormu? yok vatandaş böyle demiş, şöyle demiş, ayıptır. "Postal yalamak" ifadesini kullanmak bile çok ayıptır, hiç bir aydın ağzına almaz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Kaybediyor!
CHP diğer muhalefet partisini kökünden silkeliyor... MHP'nin oy deposu ...
Şaşırmadık!
Her yönüyle kötüye giden Erzurum Bir konuda liderliği hiç bir il'e bırakmıyor. ...
Apo camiden nutuk çekti!
Ülkemiz göz göre göre parçalanıyor. 5 sene öncesine kadar akla hayale ...
 
Reklam yüklü sirenler
Son birkaç aydır, özellikle şehir merkezinde ambülans sirenleri milleti ...
Erzurumlu gözüyle Erzurum
DADAŞTV okurlarından Selçuk Dereci, Erzurum'a yaptığı ziyareti okurlarımız ...
İstifa bir erdem müessesesidir
Cumhurbaşkanlığı Eski Danışmanlarından, Erzurum'un saygın ismi Necati ...
 
OSB'mi Depolama alanı mı?
Sağlık Bakanlığının 160 dönümlük arazisini OSB'ye devri şehirde memnuniyetle ...
KUDAKA'ya tepki var!
Kurulduğundan bugüne kadar DANABANK dışında somut bir projeyi gündeme ...
Kral'dan çok Kralcılara...
Yargıtay’ın onadığı Budak kararı içinde çok önemli mesajlar barındırıyor… ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva