Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Aralık 2020 Cumartesi - 13:12

Erzurum’da Kadın Kooperatifi sayısı artıyor

Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi konusunda önemli bir yere sahip olan ve kadın sinerjisini yansıtan kadın kooperatifi sayısı her geçen gün artıyor. Erzurum’da merkezde 3 olmak üzere ilçelerle birlikte toplamda 6 kadın kooperatifi faaliyet gösteriyor.

Erzurum’da Kadın Kooperatifi sayısı artıyor

Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi konusunda önemli bir yere sahip olan ve kadın sinerjisini yansıtan kadın kooperatifi sayısı her geçen gün artıyor. Erzurum’da merkezde 3 olmak üzere ilçelerle birlikte toplamda 6 kadın kooperatifi faaliyet gösteriyor.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Harun Akpınar ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Münteha Aydın, Kadın Konuk Evi Müdürü Aynur Yılmaz, İpekyolu Kadın Girişimi ve Üretim İşletmesi Kooperatifini ziyaret ederek, Kooperatif Başkanı Suma Alim’den çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Ziyarette İpekyolu Sanayi ve iş Dünyası Federasyonu Başkanı Mehmet Nuri Alim de hazır bulundu.
Akpınar, Erzurum’da kadın kooperatif sayısının her geçen gün arttığını belirterek, şu an 6 kadın kooperatifinin faaliyetlerine devam ettiğini ifade etti.
Erzurum merkezde 3, İspir’de 1, Uzundere’de 1 Pasinler’de 1 kadın kooperatifinin kurulduğunu anımsatan Akpınar, bu durumun kadınların sosyal ve ekonomik yönden güçlenmesi konusunda önemli olduğunu söyledi.
Başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Alim ve ekibine teşekkür eden Akpınar, kadın kooperatifi kurma konusunda girişimde bulunacak kadınlara eğitim ve danışmanlık desteği sunduklarını ifade etti.
Bu alanda ilçelerde çeşitli eğitimler düzenlediklerini belirten Akpınar, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinatörlüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında ilçelerde kadınlara yönelik eğitim toplantısı düzenlendik. Eğitim programlarıyla kooperatiflerin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı konularında iş birliği yapılması amaçlanmaktadır. Kadın Kooperatifi konusunda eğitim ve danışmak hizmeti veriyoruz. Çalışmalarımız sonucunda kadın kooperatif sayısının artmasına tanık olmak bizler için mutluluk verici’’ dedi.
Kooperatif Başkanı Alim kadınların hayatın her alanına aktif ve etkin katılımını önemsediklerini belirterek, kadının ekonomide ve sosyal hayatta hak ettiği yere gelmesi için yola çıktıklarını ifade etti.
Erzurum’da başarı hikayesi yazmak için yola çıktıklarını ifade eden Alim, ‘’Kooperatifçiliğin yedi ilkesinden biri toplumsal sorumluluk, toplumu, doğayı ve çevremizi ilgilendiren her şey bizi ilgilendiriyor. İlimizin tüm müşterekleri bizimde sorunumuzdur. Biz üreten kadınlar yan yana gelerek hem kendimizin hem çevremizin birbirimizin yaşamını ipeksi bir dokunuşla değiştirmek istiyoruz. Bu anlamda üretim başta olmak üzere eğitim, sağlık ve istihdam alanlarında Erzurum’daki kadınlarımız ekonomik ve sosyal statülerini yükseltmeyi hedefledik ve ilk eylem planını başardığımıza inanarak, ilimiz ve bölgemiz açısından birçok eylem planı hazırladık. Bunların başında proje aşamasında olan istiridye mantarı, Erzurum sucuğumuz ile birlikte turşu, Erzurum’a özgü Oltu Taşını ön plana çıkartacak el işi sanatları ve Hınıs Fasulyesi ile başlamış bulunmaktayız. İpekyolu Kadın Girişimi ve Üretim İşletmesi Kooperatifinin kurulmasında bizlere destek veren başta İpekyolu SİFED Başkanı Mehmet Nuri Alim olmak üzere tüm kooperatif üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ayrıca AÇSH İl Müdürlüğü çalışanlarına bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür borçluyuz’’ dedi.

 
Fedakar sağlıkçılara vefa
 
Erzurum’da 504 Okul “Okulum Temiz” belgesi aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETB’den öğrencilere tablet desteği
Erzurum Ticaret Borsası, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ...
Erzurum’da şirketleşme performansı artışta
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - TOBB Kasım ayı kurulan ve kapanan şirket ...
Erzurum’da kamu farkındalığı
Erzurum’da bu yılın Ocak – Kasım döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ...
 
Erzurum eğitimde ilk 20’de
Erzurum’da bu yılın 11 ayında gerçekleştirilen kamu hizmet harcamaları ...
Erzurum sağlık harcamalarında bölge 2’incisi
Erzurum Ocak – Kasım dönemi kamu sağlık hizmetleri harcaması tutarı yüksekliği ...
İŞKUR’dan geleneksel mesleklere destek
Selçuk, İŞKUR tarafından geleneksel mesleklerde düzenlenen kurslarla ilgili, ...
 
Erzurum Kasım ayı denge verileri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum dönemde, il gelirinde Van’ın ...
Çoruh’taki enerji abidesinde geri sayım
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, inşaat çalışmaları devam eden ...
Konut fiyatları yıllık bazda yüzde 29,2 arttı
Konut fiyat endeksi 2020 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva