Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Ocak 2019 Cuma - 11:40

Erzurum’da TOBB – TBB buluşması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) düzenlediği, ‘Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantıları’nın 12.’si Erzurum’da yapıldı.

Erzurum’da TOBB – TBB buluşması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) düzenlediği, ‘Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantıları’nın 12.’si Erzurum’da yapıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Erzurum Ticaret Borsası’nın (ETB) katkılarıyla Palandöken Kayak Merkezi’ndeki DedemanSki Lodge Otel’de gerçekleştirilen toplantı öncesi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın basına açıklamalarda bulundu.

HİSARCIKLIOĞLU; “HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme" toplantısında, Anadolu'da ortak diyalog toplantıları kapsamında 11 ilde toplandıklarını, Erzurum'da ise 12. toplantıyı yaptıklarını söyledi. Toplantıya oda, borsa ve iş dünyasının temsilcileri ile 8 bankanın genel müdür ve genel müdür yardımcılarının katıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu; "Burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu sıkıntılı dönemde tarihimizde ilk defa Türkiye Bankalar Birliği ve Türk özel sektörü bir arada, Anadolu'nun dertlerini ve sıkıntılarını öğrenmek üzere birlikte hareket ediyor. Bu sıkıntılı ortamlarda biz biliyoruz ki ikimiz de aynı gemideyiz ve ikimizin de birbirinden farkı yok. Bizim sıkıntımız onların sıkıntısı, onların sıkıntısı bizim sıkıntımız."

Sıkıntılı dönemin geçici olduğuna inandıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Önümüz açık, son 25 yıla baktığımız zaman bunun gibi birçok sıkıntı geldi, geçti ve daha da güçlü çıktık. Bundan da güçlü çıkacağız, umudumuz var" diye konuştu.

TBB BAŞKANI AYDIN; “BANKACILIK SİSTEMİ GAYRETİNİ ARTIRIYOR”

TBB Başkanı Hüseyin Aydın da yaptığı konuşmada, toplantıda dertleri, sıkıntıları ve sorunları açık yüreklilikle konuşacaklarını kaydederek, "Türk bankacılık sistemi, Türk reel sektörünün ve Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi hususunda gayretini her geçen gün daha da artırıyor. Bunu ülkemizin her bölgesinde göstereceğiz" diye konuştu.

BAŞKAN YÜCELİK SORUNLARI DİLE GETİRDİ

Daha sonra reel sektör temsilcilerinin katılımıyla başlayan toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’un kredi ve mevduat durumu ile 2018 yılında kullandırılan nefes kredileriyle ilgili bilgi verdi. Başkan Yücelik ayrıca, sanayici ve iş adamlarının kredi kullanımında bankalarda karşılaştıkları sorunları dile getirerek, sorunların çözümü noktasında bankaların da reel sektöre kolaylık sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

İş dünyası ve bankaları buluşturan toplantı konuşmaların ardından, basına kapalı olarak devam etti. Toplantıda, bankalarla problem yaşayan reel sektör temsilcileri, yaşadıkları sorunları ikili görüşmelerde bankaların üst düzey yetkililerine aktarma imkanı buldu.

Toplantıya, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TBB Başkanı Aydın’ın yanı sıra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ile TBB Yönetim Kurulu üyeleri; Akbank, Halkbank, Vakıfbank, TEB, Eximbank, Şekerbank ve Ziraat Bankası genel müdür ve genel müdür yardımcıları, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken katıldı.

 

 
Pasinler’e eğitim yatırımı
 
Erzurumlular Derneği soyuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Ekonomi Zirvesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Bankalar Birliği ...
Sekmen’den Erzurum Tekstilkent Projesi
Büyükşehir Belediyesi ile 2. Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde gerçekleştirilecek ...
ETSO’dan Çiftçilere tecrübe desteği
ETSO, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) AB Hibe ...
 
Hisarcıklıoğlu ekonomik gidişatı yorumladı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Erzurum’da düzenlenecek olan reel sektör - ...
Erzurumlu Turizmciler Turizm Bakanından destek istediler
19-24 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Doğu Anadolu Alışveriş ...
Son faturalar esnafın canını yaktı
Fırat: Bir an önce önlem alınmalı
 
Yücelik’ten, iş dünyasını bankalarla buluşturacak toplantıya davet
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Erzurumlu kaşif yüksek elektrik faturasına son verecek
"Üretime geçtiğinde devletimiz birçok alanda kar elde edecek."
Bakan Varank Yeni Destekleri Açıkladı
Yeni Girişimciye 360 Bin TL
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva