Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
HABERLER>ASAYÄ°Ş
24 Ekim 2017 Salı - 10:21

FETÖ davasında tutuklama

16 ay süre ile ByLock kullandığı tespit edilen toplamda 276 kez ByLock’a giriş yapan Üstündağ’ın Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Erzurum ve Erzincan illerinde de kullandığı öğrenildi.

FETÖ davasında tutuklama

Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarında 2’si tutuksuz 8 sanık hakim karşısına çıkarken, tutuksuz sanıklardan biri 9 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanıp cezaevine gönderildi.
FETÖ davalarına Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalar ile devam edildi. Silahlı terör örgütü üyeliği suçlaması ile hakim karşısına çıkan sanıklardan F.G.B., isimli şahıs beraat etti. Tutuklu sanıklardan Bektaş Bulut, Yücel Kırma SEGBİS üzerinden yargılandı. Yapıya bağlı şirketlerin muhasebelerinde çalışmaktan yargılanan sanıklar, tanık beyanlarını ve suçlamaları kabul etmediler. Bulut ve Kırmanı’nın duruşmaları 9 Kasım 2017’i tarihine ertelenerek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Tutuklu olarak yargılanan bir başka sanık Leyla Mart ise duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Mart, yapı ile ilgili bildiği her şeyi anlattığını ifade etti. Bildiği her şeyi anlattığını dile getiren Mart, tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti Mart’a 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verilmesine, hükmün geriye bırakılmasına ve tahliyesine karar verdi.

5 yıl hapis cezası verilerek tahliye edildi
Ayrıca görülen diğer davalarda ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Abdullah Selvi’nün duruşması 15 Ocak 2018 tarihine ertelendi. Sevgi Tokdemir’in görülen davasında ise sanık Tokdemir suçlamaları kabul etmeyerek 22 Aralık 2017’ye ertelendi. Tutuklu olarak yargılanan Hakan T., ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı. Bildiği tüm hususları tek tek anlattığını belirten Tehnel’e mahkeme heyeti 5 yıl hapis ceza vererek, tahliyesine karar verdi.
Polis memuru iken KHK ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Furkan Enes Erciyas’ın ByLock analiz raporları ve değerlendirme tespit tutanağı mahkeme başkanı tarafından okundu. ByLock’u Muş’ta ilk defa 2014 yılında 7 ay süre ile bağlandığı analiz raporlarında ortaya çıkan Erciyas, ByLock’a 197 defa giriş yaptığı da mahkeme başkanı tarafından açıklandı. Erciyas, savunmasının ardından mahkeme başkanı duruşmayı 9 Kasım 2017 tarihine erteledi.

“276 defa ByLock’a giriş yaptığı tespit edildi”
Yapıya bağlı yurtta yurt müdürü olarak görev yapmak suçlarından yargılanan tutuklu sanık Kader Üstündağ SEGBİS üzerinden bağlandığı duruşmada mahkeme heyeti karşısında savunma yaptı. Diğer sanıklar gibi Kader Üstündağ’ın da ByLock analiz raporları mahkeme başkanı tarafından okundu. 16 ay süre ile ByLock kullandığı tespit edilen toplamda 276 kez ByLock’a giriş yapan Üstündağ’ın Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Erzurum ve Erzincan illerinde de kullandığı öğrenildi. Üstündağ, hiçbir suçlamayı kabul etmediğini ve kağıt üzerinde yurt müdürü olduğunu dile getirdi. Duruşmada savunmasını yapan Üstündağ’a mahkeme heyeti tarafından 9 yıl hapis cezası verildi.
Öte yandan, tutuksuz olarak yargılanan Nurettin Akşen ise yurt dışı ziyareti yapmak, Bank Asya’ya talimat üzerine para yatırma ve örgütün otel toplantılarına katıldığı iddialara ile 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ve tutuklanmasına karar verildi.
Duruşmalara gün boyu devam edildi.

 
Şimşek’ten 25 Ekim uyarısı
 
EKDV 219 öğrenciyi sevindirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canlı bomba şakası uçağa rötar yaptırdı
Erzurum’da bir yolcunun canlı bomba şakası uçağa rötar yaptırdı.
Son bir hafta içinde 64 terörist etkisiz hale getirildi
Türkiye genelinde yürütülen operasyonlarda, son bir haftada yurt içinde ...
Bingöl'de 5 terörist etkisiz hale getirildi
Bingöl’de, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonda etkisiz ...
 
Bonzai içti, şoför koltuğunda kendinden geçti
Erzurum’da uyuşturucu madde bonzai içtiği iddia edilen şahıs, otomobilin ...
İnşaattan atlayan genç ağır yaralandı
Erzurum’da bunalıma giren şahıs inşaattan atladı.
Oltu'da kaçak tütün operasyonu
Erzurum’da polis ekipleri tarafından 4 ayrı iş yerinde yapılan operasyon ...
 
Şüpheli tüp imha edildi
Gümüşhane’de şehrin en işlek noktalarından birisi olan üniversite kavşağında ...
Terör örgütü propagandası yapan 7 kişi gözaltında
Iğdır’da sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı.
Aşkale yolunda kaza: 1 yaralı
Erzurum’da kamyonet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva