Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SPOR
16 Şubat 2021 Salı - 03:36

GS TT Stadyumu Erzurumspor maçı için hazırlanıyor

Galatasaray Stat İşletme Direktörü Murat Ersoy, Kasımpaşa maçında stat zeminin kötü olmasından dolayı özür dileyerek, ilk iç saha maçı olan BB Erzurumspor mücadelesinde zeminin futbola hazır hale geleceğini söyledi.

GS TT Stadyumu Erzurumspor maçı için hazırlanıyor

Galatasaray Stat İşletme Direktörü Murat Ersoy, Kasımpaşa maçında stat zeminin kötü olmasından dolayı özür dileyerek, ilk iç saha maçı olan BB Erzurumspor mücadelesinde zeminin futbola hazır hale geleceğini söyledi.
Galatasaray Stat İşletme Direktörü Murat Ersoy, Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Stadyumu’nun zemin durumu hakkında GS TV aracılığıyla bilgilendirme yaptı. Süper Lig’de oynanan Kasımpaşa maçında yoğun yağıştan ötürü etkilenen stat konusunda konuşan Murat Ersoy, "Sözlerime bir özür ile başlamak zorundayım. Dün akşam Galatasaray’ın, böyle bir zeminde maçı tamamlaması bizim açımızdan kabul edilebilir bir şey değil. Bunun için tüm Galatasaray camiasından özür diliyoruz. Biz de herkes gibi meteoroloji raporlarını takip ederek maç hazırlıklarına başladık. Kar yağışının geleceğini biliyorduk. Bu sebeple kar yağışının zemini etkilememesi için cuma günü akşamından sahanın üzerini kapattık. Maç sabahı 7.00’de gelerek stadyumu hazırlama işlemlerine başladık. Sabah 07.00 itibariyle örtüyü kaldırdığımızda gayet güzel ve yeşil bir zemin vardı. Takdir edersiniz ki bir futbol sahası 7168 metrekaredir. Üzerine serdiğimiz branda yaklaşık 7200 metrekare civarında. Bunun üzerinde biriken kar eriyip su haline geliyor. Bunları temizlemek belirli bir zaman alıyor. Bu operasyon yaklaşık 4-5 saat kadar sürüyor" diye konuştu.
"SAHANIN OLUMSUZ ETKİLENMESİYLE HİÇ ARZU ETMEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI"
Kasımpaşa maçının saat 16.00’ya alındığı için sabah 07.00’de çalışmalarına başladıklarını aktaran Ersoy, "Tüm gün boyunca devam eden yağış, maçın oynamasını engellemeyecek şekilde gelişti. Hakemler yaptıkları kontrollerde de aslında maçın oynanmasına engel teşkil edecek herhangi bir durum olmadığını söylemişlerdi. Daha sonrasında maçı oynanması için gereken hazırlıklara devam ettik. 47 metre yukarıda, çatıda biriken karların temizlenmesi işlemini gerçekleştirdik. Bunun görüntüleri de elimizde var. Maç oynanırken buradaki karlar düşse ciddi sonuçlara yol açabilirdi. Onları da maç öncesinde düşürdük. Düşen karlar da sahada olumsuz bir iz bıraktı. Gün boyunca yağan yağış sahayı yumuşattı. Yağışla birlikte saha çok olumsuz anlamda etkilendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre ortalama İstanbul’da 15-55 santimetre arasında kar tespit edildi. 15 santimetrelik bir yağışı ele aldığımızda bu ortalama saatte 100-150 kilogram arası bir yağışa denk geliyor. Çok ciddi bir yağış. Değişik bir yağış tipiydi. Bunları hiçbiri bahane değil elbette. Sadece ne olduğunu açıklamaya çalışıyorum. Bir özür borcumuz var. Sahanın olumsuz etkilenmesiyle hiç arzu etmediğimiz görüntüler ortaya çıktı" şeklinde konuştu.
"BRANDAYI ERKEN AÇMAMIZ GEREKİYORDU"
Zemini koruyan brandanın erken açıldığı eleştirilerine cevap veren Murat Ersoy, "Maç saatine yetişmemiz ve kontrollere hazır olması için brandayı erken açmamız gerekiyordu. 07.00’de başladık. 10.00’da kaldırdığımızda saha çizgilerini de yetiştiremeyebilirdik veya kaleleri takamayabilirdik. Yapılması gereken bir takım başka hazırlıklar var. O sebepten dolayı brandayı o saatte açtık. 4-5 saat süren bir işlemden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.
"BB ERZURUMSPOR MAÇINDA ZEMİN FUTBOLA HAZIR HALE OLACAK"
Süper Lig’de iç sahada oynanacak ilk maç olan Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçında zeminin futbola hazır hale geleceğini söyleyen Ersoy, "Dün oynanan maçtan sonra zeminin en çok etkilendiği bölgeyi daha fazla etkilenmemesi adına tekrar kapattık. Yağış iki gün daha devam edecek gibi görünüyor. Yağış bittikten sonra sahayı kurutacağız, temizlik işlemlerini yapacağız ve ondan sonra ekeceğiz. Ayın 27’sinde futbol oynanabilir bir saha olduğunu herkes görecek. Dün akşamki zeminle alakası olmayan, oynanabilir güzel bir futbol zemini göreceğiz. Önümüzdeki sezon için başka planlarımız var. Bununla ilgili yönetimimizle dün akşamki maçtan sonra acil olarak görüştük. Alacakları kararlar doğrultusunda önümüzdeki sezon sahamızda daha ciddi önlemler alacağız. Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçında futbol oynanabilir bir zemin olduğunu göstereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 
Erzurum’da şafak operasyonu: 4 gözaltı
 
Hatayspor’da Erzurumspor maçı mesaisi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor: ‘Kahrolsun PKK’
Erzurumspor Kulübü yayımladığı mesajla terör örgütünü lanetleyerek, ‘Kahrolsun ...
Kayak öğrencileri sertifikalarını aldı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından pilot okullardan seçilen ...
Hem turizm elçisi hem sporcu fabrikası: PAKA
Türk kayağına yetiştirdiği sporcularla adından söz ettiren Palandöken ...
 
Hatayspor’da Erzurumspor maçı gündemi
Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ‘Erzurum maçına en iyi şekilde ...
‘Kardeşlik tablosunu hiç kimse engelleyemeyecek’
Muharrem Kasapoğlu, 'AK Partinin hizmet siyaseti, eser siyaseti 19 yıllık ...
U-18 Alp Disiplini Yarışları başladı
Türkiye Kayak Federasyonu’nun organize ettiği 1. ve 2. etap Alp Disiplini ...
 
Erzurum yüzme milli takımlarının adresi oldu
Türkiye, Azerbaycan, Hollanda ve Macaristan yüzme milli takımları yüksek ...
Erzurumspor, Rizespor hazırlıklarını tamamladı
BB Erzurumspor, cuma günü deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçının ...
Erzurumspor’a Pazaryolu’nda coşkulu uğurlama
Cuma günü deplasmanda Rizespor ile 6 puanlık bir karşılaşmaya çıkacak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva