Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
23 Mayıs 2017 Salı - 10:57

Grafik Tasarım’da Marka Kent yaklaşımı

Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi’nde, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin de ortaklığıyla ‘grafik tasarım çalıştayı’ düzenlendi.

Grafik Tasarım’da Marka Kent yaklaşımı

Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi’nde, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin de ortaklığıyla ‘grafik tasarım çalıştayı’ düzenlendi.

Etkinlikte yer alan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. İncilay Yurdakul ve Prof. Namık Sarıkavak çalıştay sonrası değerlendirmelerini paylaştı.

Kent yönetimlerinin, belediyelerin ve grafik tasarım ekiplerinin birlikte stratejik bir planlama yaparak marka kent çalışmalarının sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Yurdakul, “ Biz Atatürk Üniversitesinin 60’ıncı yıl kuruluş kutlama etkinlikleri için bir dizi faaliyetle burada bulunmaktayız. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünde bizim grafik atölyelerimizde iletişim tasarımı, yeni medya tasarımı derslerimizde hazırlanmış olan çoğunluğunu asistan arkadaşlarımızın yaptığı ürünlerden oluşan bir grafik tasarım sergisi ile burada bulunuyoruz. Sergimizde çalışma alanlarımıza, uzmanlık alanlarımıza yönelik olarak yaptığımız çalışmalarımız bulunuyor. Burada kendi çalışmalarım ve yorumlamalarımda var. Çalışmalarım radyasyon ve bu yabancılaşma sergisinden ilk kentleşme sorunlarının yaşandığı, kentlerin işgal edildiği dönemleri eserlerime yansıttım. Çalışma sürecimiz boyunca tipografik çalışmalar, illüstrasyon ve afiş çalışmaları bulunuyor.

Sunumunda 21’inci yüzyılda marka kent olgusu ve tasarım süreçleri üzerinde duran Yurdakul, “genel olarak çalışmamda Sidney, New York, Melbourne, Amsterdam ve Rio da Janeiro kentleri üzerinde duruyorum. Bu şehirleri konu aldım. Bunlar hem olimpiyat kentleri olarak seçilmiş kentler, hem de daha sonra marka kent sürecinde bu çalışmalarla gündeme oturmuş kentlerdir.  Aynı şekilde Londra Olimpiyat Oyunları’nda da Londra için çok özel bir marka kent çalışması yapıldı. Bunlar üzerinde duruyorum. Bugün kent yönetimlerinin, belediyelerin ve grafik tasarım ekiplerinin birlikte stratejik bir planlama yaparak marka kent çalışmalarının sürdürülebilir bir şekilde yapılması gerekir. Bunların içerisinde en önemlisi bildiğiniz üzere marka kent çalışmaları 2000 yılında ki Sidney Olimpiyatlarıyla gündeme oturdu. Avustralya kendi doğasında var olan şeylerin sentezi ile öne çıktı, marka kent çalışmasında. Kendi kültürünü batı kültürü ile birleştirdi. Eğer siz çok etkileyici, gerçekten kentin iyi analizini yapan ve bugün ki çağdaş stratejik planlamaları yerinde yapabilen ve çok akıllı kent yöneticileri ile iyi tasarım ekipleri çalışırsa bütün dünyayı etkileyen marka kent tasarımları ortaya çıkabilir. O zaman da kent bir çekim merkezi olur, aynı zamanda kent çözüm merkezi olarak bu başarıyı katlayarak sürdürülebilir hale getirilir” ifadelerine yer verdi.

Sunumunda Tipografi alanında gerçekleşen önemli değişim ve dönüşümün etkilerini, yansımalarını örnekler eşliğinde öğrenciler ile paylaştığının altını çizen Sarıkavak ise, “Kısaca Tipografinin 20 ve 21’inci yüzyılda ki boyutlarını ele aldım. Kavramsal tipografi başlıklı bir sunuma imza attık, öğrencilerimizle beraber. Tipografinin görsel iletilişim tasarımı veya iletişim tasarımı olarak adlandırdığımız bu iletişim alanında gerçekleşen önemli değişim ve dönüşümün etkilerini, yansımalarını örnekler eşliğinde öğrencilerimizle paylaştık. Hacettepe Grafik Bölümü olarak burada olmaktan mutluyuz,  güzel bir işbirliğime imza attık. Bilgilerimizi öğrencilerimizle, akademik görevli arkadaşlarımızla paylaştık. Umarım faydalı olmuştur” diye konuştu.

 
Şahin, gazetecilikte kamu yarararını paylaştı
 
Yazılı Basında Dijital Dönüşüm gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin, gazetecilikte kamu yarararını paylaştı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Okuma ve Düşünce Kulübünün katkıları ...
50 yıllık özlemi giderdiler
Erzurum Lisesi’nden 50 yıl önce mezun olan 38 arkadaş, yıllar sonra mezun ...
Geylani Budak Erzurum'u gururlandırdı
Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Erzurum'dan Geylani Budak ikinci oldu.
 
Görme engelliler için namaz pusulası icat ettiler
Bayburt'ta Fen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında görme ...
Karataş: '19 Mayıs bağımsızlık mücadelemizin sembolü'
Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 19 Mayıs’ın emperyalist ...
Oltu Anadolu Lisesi'nde mezuniyet coşkusu
Oltu Anadolu Lisesi’nde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet programı ...
 
4 bin kişi eğitim aldı
Erzurum ASP’de “Geleceğimiz İçin Ailece El Ele Projesi” plaket töreni düzenlendi
ATAÜNİ iş dünyasını ağırladı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum’un önde gelen ...
Atasoy, Grafik Tasarım'ı çözümledi
Atatürk Üniversitesi Tortum MYO Tasarım Bölümü Başkanı Öğr.Gör. Seda Nur ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva