Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’da milli galibiyet coşkusu
Erzurum’da milli galibiyet coşkusu
Roket yarışlarında madalyaları topladı
Roket yarışlarında madalyaları topladı
Besicilerin tozlu ve zorlu yolculuğu başladı
Besicilerin tozlu ve zorlu yolculuğu başladı
DOSİAD Mayıs ayı ekonomi veri özetini paylaştı
DOSİAD Mayıs ayı ekonomi veri özetini paylaştı
Doğu’nun zenginlikleri tanıtılıyor
Doğu’nun zenginlikleri tanıtılıyor
HABERLER>GÜNDEM
11 Eylül 2023 Pazartesi - 03:56

Göktaş yaşlılara yönelik eğitim verilerini açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aktif ve sağlıklı yaşlanma vizyonu doğrultusunda başlattıkları Yaşlılara Yönelik Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimleri kapsamında bin 923 yaşlı bireye eğitim verildiğini açıkladı.

Göktaş yaşlılara yönelik eğitim verilerini açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aktif ve sağlıklı yaşlanma vizyonu doğrultusunda başlattıkları Yaşlılara Yönelik Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimleri kapsamında bin 923 yaşlı bireye eğitim verildiğini belirterek, “Yaşlı bireylerin ihtiyaç duyacağı teknolojik yaklaşımları tanımaları, öğrenmeleri ve kullanmaları amacıyla Bakanlığımıza bağlı huzurevlerimizden hizmet alan yaşlılarımıza yönelik dijital okuryazarlık eğitimlerine devam edeceğiz” diye konuştu.
Göktaş, Bakanlık olarak aktif ve sağlıklı yaşlanma vizyonu doğrultusunda yaşlı vatandaşların gelişen dünyaya uyum sağlamaları amacıyla dijital becerilerini güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Dijitalleşmenin günlük hayat içerisinde giderek yaygınlaştığı günümüzde, yaşlı bireylerin ihtiyaç duyacağı teknolojik yaklaşımları tanımaları, öğrenmeleri ve kullanmaları her zamankinden daha büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda bakanlık olarak yaşanan güncel ve teknolojik gelişmelerle her türlü ihtiyacın çevrimiçi yollarla sağlanmasıyla beraber Yaşlılarda Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimleri çalışmalarına hız verdik” ifadelerini kullandı.
“Eğitimleri diğer illerimizde de yaygınlaştırarak sürdürmeyi hedefliyoruz”
Yaşlı bireyler ve ailelerinin sosyal hayata katılımlarını artırmak, bağımsız yaşam becerilerini dijital teknolojik enstrümanlar ile geliştirmek, yaşam kalitelerini artırmaya yönelik uygulamaları teşvik etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Göktaş, “Yaşlı bireylerin dijital ve finansal okuryazarlık yetkinliklerine yönelik hazırlanan eğitim programımız ilk olarak pilot il seçilen İstanbul’daki 5 huzurevinde 2021 yılında başladı. Daha sonra geliştirilen programlarla hız verilen eğitimler kapsamında bugüne kadar 43 ildeki huzurevi ve çeşitli merkezlerde toplam bin 923 yaşlımıza ‘Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimi’ verildi. Yaşlı bireylerin ihtiyaç duyacağı teknolojik yaklaşımları tanımaları, öğrenmeleri ve kullanmaları amacıyla Bakanlığımıza bağlı huzurevlerinden hizmet alan yaşlılarımıza yönelik dijital okuryazarlık eğitimlerine devam edeceğiz. Kuruluşlarımızdan hizmet alan yaşlılarımızın gönüllü olarak katıldığı ücretsiz eğitimleri diğer illerimizde de yaygınlaştırılarak sürdürmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“10 Dijital Bahar Odası hizmet veriyor”
Bakan Göktaş, Bakanlığa bağlı huzurevlerinden hizmet alan yaşlıların dijital okuryazarlığını geliştirmek ve teknolojiye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için hazırlanan “Dijital Bahar Projesi” kapsamında ise mevcut durumda Ankara, İstanbul, Aydın, Bursa, İzmir, Osmaniye, Samsun ve Erzincan illerindeki 9 huzurevinde 10 Dijital Bahar Odasının hizmet verdiğini bildirdi. Göktaş, “Teknoloji odalarımız, huzurevi sakinlerine sevdikleriyle bir araya gelme imkanını tanıyor. Büyüklerimizin bu odalarda teknolojik araçları ve interneti aktif kullanarak uzaktaki sevdikleriyle görüşebilmesi, buluşabilmesi, sesini duyabilmesi, görüntüsünü görebilmesi bizi de mutlu ediyor” dedi.

 
Koca KETEM verilerini paylaştı
 
Yılmaz İş Dünyasına seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca KETEM verilerini paylaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ...
Bu yolun benzeri yok
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde Osmanlı döneminde gurbete giden eşlerine ...
Şebin Ailesi yasta
Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin’in babası Cemal Şebin ...
 
Sağlıkta Doğu Anadolu yaklaşımı
Sağlık Bakanlığınca Tüm ülkede olduğu gibi Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzurum, ...
Bingöl’e 119 yeni hekim için kadro açıldı
Sağlık Bakanlığı merkezi atama ile Bingöl’e 119 yeni hekim ve uzman hekim için kadro açtı.
Sekmen’den Çamlıkaya buluşması
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İspir’in Çamlıkaya ...
 
‘20 milyon öğrenci ders başı yapacak’
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’de yaklaşık 20 milyon öğrencinin ...
Karaloğlu göreve başladı
Van’ın Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu’nun Ankara’nın Kızılcahamam ...
Pasinler Yaprak Döneri coğrafi işaret aldı
Erzurum’da bir ürün daha coğrafi işaret aldı. Pasinler Yaprak Döneri Türk ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva