Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
5 Şubat 2024 Pazartesi - 06:30

Güler: 'Ülkemiz muhteşem bir hikâye yazdı'

Güler, gelişen Türk Savunma Sanayiine vurgu yaparak, “Ülkemiz yapılan her türlü engellemeye, uygulanan gizli ve açık ambargolara rağmen Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu yüksek irade ve stratejik vizyon ile tüm zorluklara meydan okudu ve muhteşem bir hikâye yazdı” dedi.

Güler:  Ülkemiz muhteşem bir hikâye yazdı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gelişen Türk Savunma Sanayiine vurgu yaparak, “Ülkemiz yapılan her türlü engellemeye, uygulanan gizli ve açık ambargolara rağmen Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu yüksek irade ve stratejik vizyon ile tüm zorluklara meydan okudu ve muhteşem bir hikâye yazdı” dedi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci ile Kara Füze Sistemleri Sözleşme İmza Töreni’ne katıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün ev sahipliğinde düzenlenen törende Tayfun, Sungur, Karaok ve Topçu Roketi Lazer Güdümlü-230 füzelerinin üretimi için sözleşme imzalandı.

İmza töreninde konuşan Bakan Güler, “Bugün imza törenine şahitlik ettiğimiz anlaşmaların ülkemize ve silahlı kuvvetlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu anlaşmalar kapsamında üretilen birbirinden farklı çap ve özellikteki füzelerimizin kara kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak ordumuzun harekat ve kabiliyetlerini daha da arttıracağına olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

“Ülkemiz yapılan her türlü engellemeye rağmen tüm zorluklara meydan okudu ve muhteşem bir hikâye yazdı”

Bakan Güler konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz özellikle son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye misyonu ile yerli ve milli savunma sanayiinde kapsamlı yatırımları hayata geçirdi ve bunu neticelerini de birer birer almaya başladık. Yıllar önce hayal olan birçok savunma sanayii ürünü bugün artık kendi imkanlarımızla pazarlanıp üretiliyor ve geliştirilebiliyor. Ayrıca yerli ve milli ürünlerimiz çok sayıda kardeş ve dost ülkeye ihraç edilerek onların da ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu sayede ülke ekonomimize de ciddi kazançlar temin ediliyor. Aynı zamanda savunma sanayiimiz birçok ülke ile ilişkilerimizin geliştirilmesi ve iş birliğimizin arttırılmasına önemli katkılar sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. Savunma Sanayii ekosistemimiz güçlü altyapısı ve ileri teknolojisiyle uluslararası sektöre de yön veren bir konuma ulaşmıştır. Ülkemiz yapılan her türlü engellemeye, uygulanan gizli ve açık ambargolara rağmen Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu yüksek irade ve stratejik vizyon ile tüm zorluklara meydan okudu ve muhteşem bir hikâye yazdı. Şu ana kadar el ettiğimiz tüm bu başarılar daha büyük hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğimizin de en açık göstergesidir.”

"Ülkemizin hakkını ve hukukunu korumak için güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip hayati öneme haizdir"

Başta Türkiye’nin yakın coğrafyası olmak üzere tüm dünyada krizlerin, çatışmaların arttığına dikkati çeken Bakan Güler, “Bu kaotik ortam, risk ve tehlikeler her zamankinden daha öngörülemez hale gelmiştir. Dolayısıyla bu hassas dönemde ülkemizin hakkını ve hukukunu korumak için güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip hayati öneme haizdir. Bu anlayışla binlerce yıllık şanlı mazisiyle dünyadaki emsalleri arasında seçkin ve saygın bir konuma sahip olan Kara Kuvvetlerimizin daha modern, daha etkin ve daha güçlü kılmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın bir yansıması olarak 4 önemli füze sistemimizin tedarik sözleşmelerini imzalıyoruz. Bu ürünler yurtiçi ve sınır ötesinde başta terörle mücadele olmak üzere yoğun ve kapsamlı faaliyetler icra eden Kara Kuvvetlerimize çok değerli katkılar sağlayacaktır. Her geçen gün ordumuzun envanterine kazandırdığımız tüm bu sistemlerin ne kadar kritik ve gerekli olduğu savunma ve güvelik konularının her geçen yıl daha fazla ehemmiyet arz ettiği bu süreçte çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bu bakımdan ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için her türlü tedbiri proaktif bir şekilde alırken, yerli ve milli savunma sanayiimizi de bekamızın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu kapsamda savunma sanayii ürünlerimizin değişim ve yeniliklere hızlıca uyum sağlaması, modern teknolojiye entegre bir şekilde geliştirmesi, üretim-imkân ve kapasitelerin en üst seviyeye çıkartılması ayrıca savunma sanayii alanında istihdam edilecek donanımlı ve yeterli sayıda personele sahip olunması, kalıcı ve sürdürülebilir bir kurumsallaşma ile ulaştığımız seviyenin daha da yukarılara taşınması hayati öneme haizdir. Dolayısıyla durmadan yorulmadan daha çok çalışmak daha çok üretmek mecburiyetindeyiz. Kaybedecek, boşa harcayacak tek bir günümüzün dahi olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

"Savunma sanayii endüstrimizin tüm dünya çapındaki etkisi ve pazar payının genişlemesi yegane hedefimizdir"

Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sitemlerinin her geçen gün daha da gelişeceğine vurgu yapan Bakan Güler, “Cumhuriyetimizin ikinci asrında ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda silahlı kuvvetlerimizin üstün teçhizat ve sistemlerle donatılması ve savunma sanayii endüstrimizin tüm dünya çapındaki etkisi ve pazar payının genişlemesi yegane hedefimizdir. Bugün sözleşmelerini imzaladığımız füzeler üretilmesinden geliştirilmesine kadar tüm aşamalarında emeği geçen Savunma Sanayii Başkanlığımız ve Roketsanımızın seçkin ve değerli personeline şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 
Aile ve Gençlik Fonu başvuruları 15 Şubat’ta
 
Işıkhan: 'Kararlıyız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz’
Güler, ‘Terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz. Sınır ötesi harekâtlarımızın ...
'Sibergöz-20' operasyonunda 65 tutuklama
Erzurum merkezli 20 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-20' operasyonunda, ...
Erzurum'da 182 adet tarihi eser ele geçirildi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
 
Varto'da köy yoluna çığ düştü
Varto ilçesine bağlı Tuzlu ve Taşlıyayla köylerini birbirine bağlayan yola çığ düştü.
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Kars’ta jandarma ekiplerince yapılan uygulamalarda uyuşturucu madde ve ...
Emniyetten siber suçlarla mücadele kararlılığı
Erzurum merkezli 20 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-20' operasyonunda, ...
 
Oltu’da kaçakçılık operasyonu
Jandarma ekipleri Erzurum’un Oltu ilçesinde 100 bin adet içi tütünle doldurulmuş ...
Bingöl yolunda otomobil takla attı: 5 yaralı
Bingöl’de buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan otomobilin takla atması ...
Uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Erzincan’daki uyuşturucu operasyonunda polis uygulama noktasında durdurulan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva