KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>GÜNDEM
10 Haziran 2011 Cuma - 10:39

Halka hizmette işbirliği

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mahalle ve köy muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Fatih Cengiz, muhtarlarla kurulan güven ve gönül köprüsü sayesinde ilçenin tarihine damga vuran önemli sorunlara çare üretildiğini ve hizmet adına önemli atılımlar gerçekleştiğini söyledi.

Halka hizmette işbirliği

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mahalle ve köy muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Fatih Cengiz, muhtarlarla kurulan güven ve gönül köprüsü sayesinde ilçenin tarihine damga vuran önemli sorunlara çare üretildiğini ve hizmet adına önemli atılımlar gerçekleştiğini söyledi.
CENGİZ HİZMET SÜRECİNİ ELE ALDI
İki yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Cengiz, ilçenin hizmet ufkunu daraltan sorunların ortadan kaldırıldığını yapılan hizmetlerin de artarak devam edeceğini kaydetti.
İki yılda ilçede belediyecilik adına önemli hizmetler gerçekleştirildiğini, buna rağmen yapılacak çok iş olduğunu dile getiren Başkan Cengiz, “Geçtiğimiz yaz sezonunda 60 bin metrekare kilitli taş çalışması yaptık ve bu yıl toplamda 200 bin metrekare asfalt ve kilit taşı yapmak için ihalemizi yaptık, sözleşme aşamasındayız. Hedefimiz, rutin belediyecilik bakımından sorunsuz bir ilçe oluşturmak. Bunu başarmak için bir yandan kaynak yaratıyor, diğer yandan hizmet üretiyoruz. İki yılda başta kentsel dönüşüm olmak üzere hedeflediğimiz projelerin önemli bir bölümünü gerçekleştirdik. Gezköy’ün kamulaştırılmasında yüzde 80’lere ulaştık ve proje bedeli 22.5 Milyon TL iken bunun 18 Milyon TL’sini ödedik. Ilıca Eski Mahalle’de 320 konutun inşaatı devam ediyor. İkinci etap için görüşmelerimiz başladı. Belediyemizin kasasından tek kuruş para harcamadan ilçemize 500 kişilik kapalı spor salonu kazandırdık. Mahallelerimize çocuk oyun grupları kurarken, köylerimizdeki çocukları dahi çocuk oyun gruplarıyla tanıştırdık. Ama bizim ilçemizin sorunları çok fazla ve bu sorunları öncelik sırasına göre çözme noktasındaki kararlılığımızı da sürdürüyoruz. Bizim işimiz hizmet. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarımızdan ve halkımızdan aldığımız destekle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
AKDAĞ’A TEŞEKKÜR
İlçeye yapılan tüm hizmetlerde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekillerinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Başkan Fatih Cengiz, ilçeye yapılan hizmetin her aşamasında Muhyettin Aksak’ın desteğinin olduğunu kaydederek, “Sayın vekilimiz Ankara’da adeta elimiz, kolumuz, kulağımız olmuşlardır. İlçeye yapılan her hizmette büyük emekleri vardır ve onlar gizli kahramanlardır.” diye konuştu.
BULUTLAR’DAN PERSONEL TEŞEKKÜRÜ
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, muhtarlarla belediyelerin el ve gönül birliği içinde olmalarının sorunların çözümü noktasında çok önemli olduğunu belirtti. Milletvekili Muhyettin Aksak’ın Erzurum’a yaptığı en büyük iyiliğin belediye personellerinin dağıtılması noktasında gösterdiği çaba olduğuna vurgu yapan Bulutlar, “850 personel, 8 fabrika demektir. Bizlere bu konuda büyük destek oldu ve elimizden tutarak Başbakanımıza kadar götürdü. Bu sayede Palandöken Belediyesi olarak 1999’dan beri personelin içerde biriken alacaklarını ödedik. Huzurlarınızda sayın vekilime özellikle teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
AKSAK: FAZLA PERSONELLER DAĞILDI, BELEDİYELER NEFES ALDI
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ise, yerel yönetimlerin en önemli biriminin muhtar olduğunu ve vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi gördüklerini belirtti. Fazla personellerin belediyeler için çok önemli sıkıntı olduğunun altını çizen Aksak, “Belediyeler proje üretmek yerine personelin maaşını nasıl öderimin hesabını yapıyorlardı. Ağır borç yükü altında inim inim inliyorlardı. Ama çok şükür Başbakanımızın da desteğiyle sorun aşıldı. Belediyelerimizin sırtından bu yük atıldı ve hizmet üretilmeye başladı. Mesela Ilıca’da 320 konut yapılıyor ve kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde ilerliyor. Aziziye’de gerçekten önemli çalışmalar yapılıyor ve ilçe adeta yeniden kuruluyor. Bu işleri yapacak bir güce ihtiyaç vardı. Fatih bey bu anlamda ilçe için çok önemli bir şanstır.” şeklinde konuştu.
AK Parti iktidarında Erzurum’a yapılanları da anlatan Aksak, Türkiye’de huzur ortamının oluştuğunu ve halkın yeniden istikrara oy vereceğine inandığını da sözlerine ekledi.
MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR
Muhtarlar adına söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Timur Meral da, Milletvekili Muhyettin Aksak’ın merkezi hükümetteki çalışmalarından ve Başkan Cengiz’in de ilçeye sunulan hizmetler bakamından aktif bir çalışma performansı sergilediklerini kaydederek, “Muhtarlar olarak ilimize ve ilçelerimize sunulan hizmet noktasındaki heyecanınızın devam etmesini diliyoruz.” dedi.
Toplantıda daha sonra muhtarlara belediyenin iki yıllık hizmetlerinin yer aldığı faaliyet bülteni dağıtıldı.

 
Kentsel dönüşümde örnek kararlılık
 
Erzurum için yeni yaklaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel dönüşümde örnek kararlılık
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri, ...
ENER'den tarım projesi
Erzurum’un ilk ve tek düşünce ve strateji kuruluşu olan ENER, Erzurum’da ...
Erzurum'da e-muhtarlık dönemi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından mahalle muhtarlarına masaüstü ...
 
Büyükşehir'den 2011 açılımı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2011’i ‘Yatırım Yılı’ ilan etti. Erzurum’un ...
Başbakan'a Dadaş karşılaması
Erzurum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı cuma günü İstasyon Meydanı'nında ...
Temettüat Defterleri yayınlanmayı bekliyor
Tanzimat sonrası döneme ait Erzurum Temettüat Defterleri’nin Başbakanlık ...
 
Polis eşlerinden örnek kermes
Polis eşleri tarafından hazırlanan yemek, tatlı ve börekler şehit çocukları ...
Erzurum’da DAP Başkanlığı sevinci
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Anadolu Projesi (DAP)'ne ivme kazandırmak ...
Küçükler'den esnaf buluşması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, esnaf gezilerini sürdürüyor. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva