Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Hekimlerden Filistin'e destek
Hekimlerden Filistin'e destek
H-ÜFE yıllık yüzde 84,60 arttı
H-ÜFE yıllık yüzde 84,60 arttı
Yaz Okulları 250 bin genci ağırlayacak
Yaz Okulları 250 bin genci ağırlayacak
Kara Kuvvetleri 2 bin 233'üncü gurur yılında
Kara Kuvvetleri 2 bin 233'üncü gurur yılında
TÜRKSAT 6A’nın fırlatılma tarihi belli oldu
TÜRKSAT 6A’nın fırlatılma tarihi belli oldu
HABERLER>GÜNDEM
26 Eylül 2012 Çarşamba - 03:22

Hane Halkı ulaşım anketi başlıyor

Büyükşehir Belediyesi, hazırlık çalışmalarına başladığı ‘Erzurum Ulaşım Ana Planı’ kapsamında yarından itibaren “Hane Halkı Ulaşım Anketi” yapmaya başlıyor.

Hane Halkı ulaşım anketi başlıyor

Büyükşehir Belediyesi, hazırlık çalışmalarına başladığı ‘Erzurum Ulaşım Ana Planı’ kapsamında yarından itibaren “Hane Halkı Ulaşım Anketi” yapmaya başlıyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Ana Planı için kolları sıvadı. Gelecek ulaşım sistemlerine ait kararların verilmesine yardımcı olmak amacıyla hazırlanacak plan kapsamında hane halkı araştırmaları yarından itibaren başlıyor. Yürütülen çalışma çerçevesinde Erzurum merkezde tam 4 bin 69 hanede ‘Hane Halkı Ulaşım Anketi’ yapılacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da ulaşım hizmetleri için uzun vadeli bir yol haritası oluşturulacağını söyledi. Bu kapsamda kentimizin önemli kavşak noktalarında, merkez alanlarında, kent giriş çıkış noktalarında trafik sayımları, yolcu anketleri ve benzeri saha çalışmalarının yapılacağını vurgulayan Başkan Küçükler, “Ayrıca vatandaşlarımızın ulaşım talepleri, görüşleri ve günlük ulaşım aktivitelerini de tespit edeceğiz. Bu kapsamında geleceğe dair tahminlerin yapılması maksadıyla belediyemiz sınırlarındaki kentsel mahallelerde toplam 4 bin 69 hanede ‘Hane Halkı Ulaşım Anketleri’ yaptıracağız” diye konuştu.
HANE HALKI ANKETİ
Anket çalışmalarına 26 Eylül Çarşamba gününden itibaren başlanacağı bilgisini veren Küçükler, hane halkı araştırmasıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yaşayan hane halkı bireylerinin seyahat alışkanlıklarını, hangi noktalar arasında, hangi amaç ve araçlarla, ne kadar sürede seyahat ettiklerini tespit edeceğiz.
Halkımızın hane ve birey bazında yaş, cinsiyet, eğitim, meslek ve gelir durumu gibi demografik özelliklerine göre seyahat alışkanlıklarının da tespit edileceği çalışma çerçevesinde, araç sahiplik ve kullanım alışkanlıkları ve bu alışkanlıklarının seyahat alışkanlıklarına etkisi de belirlenmiş olunacak” şeklinde konuştu.
Anket çalışmasının TÜİK’in kabul ettiği bilimsel yöntemlerle belirlenmiş hanelerde yapılacağını kaydeden Küçükler, “Hane seçimlerinde hiçbir şekilde kişisel kararlar alınmamıştır. Hane Halkı Araştırması, yüz yüze görüşme yöntemi ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki kentsel mahallelerde seçilmiş 4 bin 69 hanede yaklaşık 19 bin kişi ile yapılacak. Görevlilerimizin üzerinde kimlik bilgilerini içeren yaka kartları bulunmakla birlikte çalışmalar İlçe Emniyet Müdürlüğü bilgisi dahilinde yapılacaktır” bilgisini verdi.
Erzurum’un gelecekteki ulaşım stratejisinin belirlenmesine yönelik olarak yürütülecek çalışma için halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Küçükler, vatandaşlar tarafından aktarılacak her bilginin ulaşım hizmetlerine kalite kazandıracağını sözlerine ekledi.
 

 
Berdel iddiaları yalanlandı
 
TELEKOM Hancı'yı ödüllendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berdel iddiaları yalanlandı
Erzurum’un Çat İlçesi’ne bağlı Tuzlataşı Köyünde 23 Ağustos 2012 tarihinde ...
Bulutlar oğlunu evlendirdi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da katıldığı nikah töreninde şahitliğini ...
Çerkezköy’de İspir damgası
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesinde bulunan Erzurum İspir Avcı Köyü Yardımlaşma ...
 
110 köy yolunun 80'i asfaltlandı
Aziziye Belediyesi köy yollarındaki çalışmaları sürdürüyor. Belediyenin ...
Turizmde 2023 vizyonu
Vali Öztürk, “Bölgemiz yer altı zenginlikleri ve diğer tarım faaliyetleri ...
Ekonomide ağustos bereketi
Erzurum’da bu yılın sekiz ayında kişi başına düşen il geliri bin TL, kişi ...
 
Şiddet hizmeti engelleyemez
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valiliğini ziyaret etti. ...
Polis ikna etti, intihardan döndü
Erzurum’da nişanlısından ayrıldığı için psikolojik sorunlar yaşadığı öne ...
Şehit Karakaşoğlu tekbirle uğurlandı
Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan piyade er İdris ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva