Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SPOR
20 Aralık 2010 Pazartesi - 02:48

Hava soğumazsa yandık...

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, “Bizim şu anda yapmış olduğumuz 4 adet göletimiz var. Bu göletlerin çalışabilmesi ve alınan suların kar olarak dönüşebilmesi için sıcaklığın -4 olması lazım. Dünyada gelinmiş olan son teknoloji bu. Yarışlara daha 40 gün var.”dedi.

Hava soğumazsa yandık...

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, "Tesislerimiz mükemmel bir şekilde tamamlandı ve bütün dünya spor severlerinin hizmetindedir" dedi.
Korkmaz, 27 Ocak-6 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi bütün tesislerin tamamlandığını belirterek, "Şu anda biz Türkiye rüyasının ilk adımını gerçekleştiriyoruz. Tesislerimizde daha önce Körling ve buz pateniyle test yapılmıştı. FİSU da bunu onaylayarak bize 2017 yılında yapılacak Yaz Universiade teklif etti. Büyük bir organizasyona hazırız. Ancak kar taşıma ile ilgili bir takım sıkıntılarımız var. Buradaki asıl sorun sıcaklığın -4'ü görmemesi. Eğer bu sıcaklık sağlansaydı, Erzurum'un hiçbir yerine kar yağmasa dahi biz piste kar temin edebilecektik ve yarışları yapabilecektik. Bizim şu anda yapmış olduğumuz 4 adet göletimiz var. Bu göletlerin çalışabilmesi ve alınan suların kar olarak dönüşebilmesi için sıcaklığın -4 olması lazım. Dünyada gelinmiş olan son teknoloji bu. Yarışlara daha 40 gün var. O güne kadar zaten sıcaklık -4'ü görür. Sıcaklıkla ilgili bir sorunumuz olmaz ise biz bu yarışları bitireceğiz. Eger sorunumuz olursa biz gerekirse dağlardan kar taşırız. Bu organizasyonu yüzümüzün akı ile yapabilmemiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.
Korkmaz, "Göletlerdeki su yeterli mi?" şeklindeki soruya, "Kandilli'deki gölet tamamıyla dolu. Konaklıda ki gölet de dolu. Palandöken'deki göletimizde ise su problemi var. Çünkü orada fazla su yok. Ancak bu soruna karşında bizim gene çözümlerimiz var. Oradaki çözümümüzde bizim Özel İdare bünyesinde oluşturulmuş bulunan göletten alacağımız su. Şu anda o göleti su ile dolduruyoruz. Yani herhangi bir sorunumuz olmayacak. Türkiye gerçekten büyük bir şölene hazırlanıyor. Anadolun'un zirvesi Erzurum'a tüm Türkiye'yi ve tüm dünyayı bekliyoruz. Ayrıca Sayın Başbakanıma ve sayın bakanıma yürekten teşekkür ediyorum" yanıtını verdi.
KAZA YAŞANMASI NORMAL
'FIS Continaltal Cup' yarışları için Kiremitliktepe'deki prova sırasında atlama kulesinden kayakla atlarken yere çakılan 17 yaşındaki Samet Karta'nın, neden düştüğüyle ilgili yöneltilen bir soruyu ise Bekir Korkmaz, "Bu Kayak Federasyonu'nun 5. Dünya Continental Kupası. 13 Ülkeden 52 sporcu katıldı ve iki gündür ortalama 300 ile 400 arası bir atlama oldu. Bu atlamalar sırasında 4-5 kadar bu tür kazalar yaşanıyor. Normal koşullarda pist ile ilgili herhangi bir sorunun olması mümkün değil. Çünkü Dünya Kayak Federasyonu bu pistin tescilini yaptı. Yapmasaydı böyle bir atlama asla gerçekleştirilemezdi. Pistte hiç bir sorun yok. Ancak Samet kardeşimiz inerken dengesini kaybetti ve büyük bir hata yaptı. Normal koşullarda bir sporcu inişe geçerken, dengesini kaybedip düşeceğini anladığında düşme pozisyonu alır. Böylece düştüğünde herhangibir problem de olmaz. Yabancı sporculardan ineşe geçerken düşünler oldu ve düştüğü yerden kalkıp yoluna devam etti. Ama bizim sporcularımız bu alanda daha yeni oldukları için düşme konusunda da bu tür problemlerle karşılaşabiliyoruz. Sporcumuzun kolu kırıldı. Biz kendisini ziyaret ettik. Herhangibir problemimiz yok. 5. Continental Kupası'nın yarışları devam ediyor. 2011 Organizasyonuna hem tesisler olarak, hem federasyon olarak buna hazırız" şeklinde yanıtladı.
ATLAMA KULELERİNİN TEKNİK DONANIMI
Atlama kulelerinin en son teknoloji ile hazırlandığını sözlerine ekleyen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Korkmaz, "Şu an yeryüzünde tesisleşme bakımından, gerekse spor bakımından bu tesisin üzerine yeni bir tesis daha yapılmadı. Belki yapılacak olursa, 2014'te Sochi'de yapılacak olan olimpiyatlarda kullanılacak olan kayakla atlama tesisi olabilir. Ona da daha 4 yıl var. Şu anki tesis FİS ve FİSU tarafından tescillendi. Herhangibir problemi yok. Eğer olsaydı zaten bu yarışların yapılması mümkün değildi. Dikkat ederseniz zaman zaman yarışlar duruyor. Neden duruyor? Çünkü teknik komite buna müsade etmiyor. Teknik komitenin izni olmadan hiç bir kimse atlayış gerçekleştiremez. Bu teknik komite, Dünya Kayak Federasyonu'nun teknik komitesidir. Onların onayı olmadan hiç bir atlama yapılamaz. Tesislerimiz mükemmel bir şekilde tamamlandı ve bütün dünya spor severlerinin hizmetindedir" dedi.
Korkmaz, önceki gün Taksim'de yakılan ve Türkiye turuna çıkan ÜNİVERSİADE meşalesinin 18 ili dolaştıktan sonra 27 Ocak'ta Erzurum'a gelerek oyunların ateşini yakacağını belirterek, "Bu oyunlar sadece Erzurum'un değil bütün Türkiye'nin organizasyonudur. Tesislerimiz tescillendi. Üniversite Kış Oyunlarını başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyoruz. Bu başarı sadece Erzurum'un değil Türkiye'nin başarısı olacaktır" şeklinde konuştu.

 
Haydi Erzurum, haydi..
 
Fırsatçılık mı, girişimcilik mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2011'e anlamlı katkı
Erzurum Kalkınma Vakfı Kadın Kolları tarafından 2011 Dünya Üniversiteler ...
Palandöken'de tatlı heyecan
Erzurum'u kayakla atlama test yarışlarının heyecanı sardı. Bugün ve Pazar ...
Çareyi kar taşımakta buldular
Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 25. ...
 
Erzurum 41 Üniversiteyi ağırlayacak
Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, 'Erzurum'da ...
Atlama kulesinde ilk test
Erzurum'da mevsimin ilk kayağı, Kış Oyunları hazırlıkları kapsamında yaptırılan ...
Atlama kuleleri sınav verecek
25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın yapılacağı Erzurum'da ...
 
2011 meşalesi İzmir'de yandı
Erzurum'da yapılacak 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın meşalesi ...
Allah yardım etti de kar yağdı..
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağı Erzurum'da kar sevinci ...
Meclis başarıyı ödüllendirdi
Erzurum İl Genel Meclisi sporda başarı elde eden engelli öğrencileri ödüllendirdi. İl ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva