Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
2 Aralık 2010 Perşembe - 01:47

Hem eğitim, hem tasarruf

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğrencilere yalnızca eğitim vermekle kalmıyor, isminin hakkını da veriyor.

Hem eğitim,  hem tasarruf

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğrencilere yalnızca eğitim vermekle kalmıyor, isminin hakkını da veriyor. Öğrencilere iktisadi yaşamanın yol ve yöntemlerinin de öğretildiği fakültede, lavabolardaki musluklardan, koridorlardaki aydınlatma sistemlerine varıncaya kadar tüm sistemler fotoselle çalışıyor. Gereğinden fazla su, elektrik ve ısı enerjisi kullanımının önüne geçebilmek için bir dizi tedbirin alındığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, öğrenciler böylece israf etmeden yaşamayı öğreniyorlar. İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, “Fakültemizde öğrencilerimize sadece iktisat eğitimi vermiyor, aynı zamanda onlara iktisadi yaşamayı da öğretiyoruz.” dedi.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF), ‘iktisadi yaşama’ seferberliği başlatıldı. Her bir öğrencisini geleceğin iktisatçıları haline getirecek olan fakültede, su, elektrik ve ısı kaynaklarının yanında, boya ve temizlik maddelerini de içine alan yeni bir sisteme geçildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı M. Suphi Orhan, iktisat öğrencilere, teorik eğitimler verirken, kullandıkları fakülte imkanlarıyla da, israf etmemeyi öğrettiklerini söyledi. Orhan, “Fakültemizin ışıklandırma ve ısıtma sistemleri, fotosellerle çalışıyor. Fakülte dersliklerinde ve koridorlarında öğrenci yoksa ışıklandırma sistemleri de çalışmıyor.” diye konuştu.
Geçilen bu sistemin, fakülte açısından alınmış bir tasarruf tedbiri değil, tam tersine öğrencilere iktisat yapmayı ve kaynaklardan tasarruf etmeyi öğretme amacını taşıdığını kaydeden Dekan Orhan, “Fakültemizin taşıdığı ismin hakkını vermek için böyle bir yöntem belirledik. Lavabolardaki su muslukları, deterjan kutuları fotosel sistemiyle çalışıyor. Yine binamızın ıslak zeminlerinde kullanılan modern malzeme sayesinde, uzun süre hijyen sağlanıyor ve temizlik giderleri azaltılıyor. Derslikler ve öğretim üyelerine ait odaların duvar boyaları bile özel katkılarla yapıldı. Böylece duvarlardaki boyalar uzun ömürlü, geç kirlenip ve çok daha kolay temizlenebilir özelliğe sahip.” şeklinde konuştu.
 Binanın ışık ve ses yalıtımı açısından da yeniden gözden geçirildiğini anlatan Dekan Orhan, binaların, insan verimliliği üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkilerinin bilinen bir bilimsel gerçek olduğunu vurgulayarak, “Fakültemizin tüm imkan ve olanaklarını kullanıma sunarken, en az harcamayla çok daha fazla verim alabilmeyi planladık. Başvurduğumuz bu yol ve yöntemler, aynı zamanda öğrenciler için de müthiş bir tecrübe olacak. Öğrencilerimiz, ders işledikleri sınıflarından, kullandıkları tuvalet ve lavabolara kadar, fakültenin her bir bölümünde tasarruf etmeyi ve iktisadi yaşamayı öğreniyorlar.” ifadelerini kullandı.
 

 
Emniyet’te Sivas-Erzurum kardeşliği
 
Erzurum 5 eserle tanıtılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yer bulmak o kadar mı zor?..
Erzurum, nitelikli eğitim olanaklarını birer-birer harcamaya devam ediyor. ...
Mangala oynadı, söyleştiler
Türk Telekom Akademi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Türk ...
Alcan'dan örnek girrişim
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümü ...
 
Kapı kapı dolaşıp kitap topluyorlar
Yakutiye İlçesi Kocatepe İlköğretim Okulu’nda görev yapan iki öğretmen, ...
Erzurum'un okur yazar sayısı artırılacak
Erzurum'un sosyo-ekonomik geri kalmış ilçelerinde okur-yazar sayısını ...
İzcilerden Turgutcan'a teşekkür
İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim ...
 
Bayraktar, güven tazeledi
Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar gerçekleştirilen ...
Küçükler, öğretmenliği tarif etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, öğretmenlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.
A.Ü.'den genç istihdamına destek
Avrupa Birliği’nin “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva