Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Haziran 2019 Çarşamba - 11:42

Karagözoğlu 5G teknolojisini paylaştı

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “5G teknolojisi sadece mobil iletişimi etkileyecek bir teknoloji değil. Sağlıktan otomotive, eğlenceden hizmet sektörüne kadar aklınıza gelebilecek bütün alanlarda hayatımıza nüfuz edecek bir teknoloji olacak” dedi.

Karagözoğlu 5G teknolojisini paylaştı

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “5G teknolojisi sadece mobil iletişimi etkileyecek bir teknoloji değil. Sağlıktan otomotive, eğlenceden hizmet sektörüne kadar aklınıza gelebilecek bütün alanlarda hayatımıza nüfuz edecek bir teknoloji olacak” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile HAVELSAN’ın işbirliğinde BTK merkez binasında teknoloji sohbetlerinin dördüncüsü olan “5G ve Uygulamaları” temalı bir etkinlik düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliğe; BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Huawei, Nokia, Ericsson, Vestel, Turkcell, Türk Telekom, Ford Otosan’ın temsilcileri katıldı.

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, 5G teknolojisinin her yerde ve her şeyi yüksek hızda ve kesintisiz olarak birbirine bağlayacağını belirterek, “5G teknolojisi sadece mobil iletişimi etkileyecek bir teknoloji değil. Sağlıktan otomotive, eğlenceden hizmet sektörüne kadar aklınıza gelebilecek bütün alanlarda hayatımıza nüfuz edecek bir teknoloji olacak. Otonom araçlar, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve yapay zekâ uygulamaları 5G ve ötesiyle yeni bir boyut kazanacak. 5G teknolojisi; insanları, nesneleri, ulaşımı, sağlığı, evleri ve şehirleri kısacası her şeyi; her yerde, yüksek hızda ve kapasitede en az kesinti ve gecikme ile birbirine bağlayacak. Türkiye’nin 5G ve ötesine giden yolunda elektronik haberleşmeden sorumlu düzenleyici kurum olarak üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Ülkemizi 5G ve ötesine taşıyacak teknolojilerle ilgili olarak her türlü çalışmaya omuz vermeye çalışıyor ve bu işe inanarak, elini taşın altına koyan girişimcilere destek olmaktan gurur duyuyoruz. 5G ve ötesi çalışmalarımızda ötesi kavramı ile hem 5G’den sonra gelecek nesilleri hem de 5G teknolojileri üzerinden ekonominin her seviyesinde ve her sektörde yaşanacak değişimleri kastediyoruz. Şebekemizin yerli ve milli olması, hem cari açığı azaltmak için hem de güvenliğimizi sağlamak için çok önemli. Ancak bizim mesaimiz 4.5G’den 5G’ye geçmekle, şebekeyi tedarik edip kullanmaya başlamakla bitmiyor. Bu anlamda kendimize koyduğumuz hedefleri de tek tek gerçekleştirmek istiyoruz. 5G’ye önceki haberleşme teknolojisi nesillerinden farklı olarak bir gecede değil de mevcut sistemlere eklemlenerek sunulmaya başlanan çeşitli teknolojilerle geçilecek” ifadelerini kullandı.

“5G’ye mutlaka geçeceğiz”

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, 5G’ye gelinceye dek teknolojinin uğradığı evrelerden bahsetti. Atalay, “5G dediğimiz şey birden ortaya çıkmış, bambaşka bir şey değil. Yıllardır devam eden 1G Analog haberleşme, mobil teknolojilerinin ilk versiyonu olan araç telefonlarından gelişmiş bir şebekedir. Onunla başlayan mobil haberleşmenin geldiği aşama. Türkiye şu anda 4’üncü nesil mobil haberleşme teknolojilerini kullanan bir ülke. Türkiye bu neslin en son teknolojisi olan 4,5G’yi kullanıyor. Bazı ülkeler hala 4G seviyesinde. Sanılanın aksine Türkiye’de hizmet sağlayan mobil şebekeler dünyada en iyi hizmeti sunan şebekeler olmuştur. 5G’ye mutlaka geçeceğiz. 5G bize daha yüksek hız sağlıyor ve gerçekten teknolojik bir evrimin habercisi. Benim şahsi görüşüm bu teknolojik evrim 5G’de değil, 6G’de olacak. 5G antrenman sahası olacak ama 6G’de gerçekten bunları yaşıyor olacağız. Peki nedir bunlar; Neredeyse 0’a yakın gecikme, bağlantılı bir dünya; herkesin, her şeye bağlantılı olduğu bir dünya. Çeşitli araştırma merkezlerinin yaptığı, çeşitli istatistikler var. 2025 yılında 50 milyar bağlantılı nesneden bahsediliyor. Dünya nüfusunun 7-8 milyar olduğunu varsayarsak, diğer bağlantılı olanlar makine ve canlı, cansız nesneler bağlantılı hale gelecek. Bugün hayal bile edemeyeceğimiz gerçeklerle 10 yıl içerisinde yüz yüze kalacağız” şeklinde konuştu.

 
Erzurum Mana şehri
 
Yakutiye Belediyesi çocukları sevindirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk sosyal çalışma programını değerlendirdi
Selçuk, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ...
Oltu, Olur ve Şenkaya’dan ortak proje
Oltu Cağı Et Entegre Kırmız Et ve Parçalama Tesisi Proje Tanıtım toplantısı ...
Tüketici Güven endeksi açıklandı
Tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında ...
 
Doğu’da yerli tohum, yerli üretim seferberliği
Bingöl'da köylerden "Ata Tohumu" olarak bilinen Guldar domatesi, Dodan ...
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 407’ye yükseldi
Erzurum’da bu yılın mart ayında 1 bölgesel, ocak-mart ayları kapsamında ...
HMB Erzurum verilerini paylaştı
Erzurum Mayıs ayı vergi tahsilat oranı yüzde 45.35’e ulaştı. İl, KUDAKA ...
 
KUDAKA Yönetimi Baksı Müzesinde toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 112. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Haber rekoru konuttaydı
Mayıs ayında konut başlığı altında 4 bin 681 haber çıkışı tespit edilirken, ...
Mayıs ayında ekonomide en çok dolar konuşuldu
Mayıs ayında en çok konuşulanlar arasında dolar kuru, istihdam, ihracat ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva