Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
1 Ekim 2021 Cuma - 02:35

Karaismailoğlu: '1.1 trilyonluk yatırım yaptık'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlara inat gençlerimize iş, hanelere aş, halkımıza refah taşıyor, Türkiye’yi şaha kaldırıyoruz” dedi.

Karaismailoğlu:  1.1 trilyonluk yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlara inat gençlerimize iş, hanelere aş, halkımıza refah taşıyor, Türkiye’yi şaha kaldırıyoruz” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-Akyurt Fuar ve Sanayi Bölgesi-2 Köprülü Kavşakları açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, yaptıkları yatırımlarla geleceğin Türkiye’sini inşa ettiklerini, bunun için de 7/24 çalıştıklarını ifade ederek, “Türkiye, artık yatırımlarını bütçe bulamadığı için yapamadığı dönemleri geride bıraktı. Ülkemiz her alanda büyüyen, birbirinden önemli projeleri hayata geçiren, yaptığı yatırımlarla sadece bölgesinde değil, küresel planda ana oyun kuruculardan biri haline geldi. Türkiye’ye çağ atlatan projelerimizle istihdama, ticarete, ekonomiye destek oluyor, geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” dedi.
“TÜRKİYE’Yİ ŞAHA KALDIRIYORUZ”
“Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlara inat gençlerimize iş, hanelere aş, halkımıza refah taşıyor, Türkiye’yi şaha kaldırıyoruz" diyen Bakan Karaismailoğlu, "Sizlerin de gördüğü üzere ülkemizin geleceği adına ürettiğimiz projelerimize karşı çıkmak için hazır bekleyenler ancak heykel yapabiliyor. Biz kimseye kulak asmadan milletimizden aldığımız güçle yıllardır olduğu gibi yurdun her noktasına ekonomik canlılığı, üretimi, istihdamı, eğitimi, sağlığı, sosyal ve kültürel gelişmeyi taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
“ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA YAKLAŞIK 1 TRİLYON 119 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”
Necip Fazıl Kısakürek’in “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım" sözlerini sürekli akıllarında bulundurduklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Biz, devler gibi eserler bırakmak, ülkemize silinmez izler nakşetmek, Türkiye’nin ilerlemesine, kalkınmasına, daha fazla huzur ve refaha erişmesine azami katkıyı sağlamak için çalışıyoruz. Bu çalışma prensibiyle de Türkiye’nin yıllardır süren ulaşım altyapısı problemini büyük ölçüde çözdük. Son 19 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 119 milyar lira yatırım yaptık. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin 339 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu 3 bin 532 kilometreye ulaştırdık. 26 olan aktif havalimanı sayımızı 56’ya yükselttik. Doğru sivil havacılık projeleri ile havayolunu halkın yolu yaptık. İnsanımızı yüksek hızlı trenle tanıştırdık ve dünyanın sekizinci, Avrupa’nın ise altıncı yüksek hızlı tren işletmecisi olduk. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çamlıca Kulesi, Marmaray, İstanbul Havalimanı, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara otoyolları gibi nice dev ulaştırma projelerini tamamladık” ifadelerini kullandı.
"ANKARA-ÇANKIRI YOLUNUN ÖNEMİ ARTACAK"
Akyurt’taki sanayi tesislerinin artan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için gelişmiş bir ulaşım ağı tesis edilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
“Projemizle Ankara ile Akyurt Polis Yüksek Okulu mevkii arasında kalan 2x2 şeritli 17 kilometrelik bölünmüş yolu 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli hizmet verecek şekilde yeniliyoruz. Yine proje kapsamında üç adet farklı seviyeli kavşak ile 4 adet hemzemin kavşak inşa ediyoruz. Bugün de yapım çalışmalarının tamamlandığı 4 kilometrelik yol ile Sanayi Bölgesi-2, Fuar Farklı Seviyeli Kavşakları ve 1 adet hemzemin kavşağı kapsayan toplam 5,5 kilometrelik kesimi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz tamamlandığında Ankara’nın Çankırı üzerinden Batı Karadeniz’e bağlandığı güzergahın Ankara-Akyurt kesiminde transit ve sınai trafiğin neden olduğu yoğunluk azalacaktır. Anayolun şerit sayısı artırılırken, katılım noktalarında inşa edilen farklı seviyeli kavşaklarla bölgesel ve transit trafik akışı birbirinden ayrılarak emniyetli ve konforlu ulaşım hizmeti tesis edilecektir. Ayrıca Ankara-Akyurt kesimi, aynı zamanda Ankara-Çankırı-Kastamonu-Sinop kuzey-güney aksında yer alıyor. Bu projemiz ile daha önce gerçekleştirilen çalışmalarla büyük bölümü bölünmüş yol haline getirilen ve Ilgaz Dağı geçişi Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli ile geçilen güzergahın ulaşım standardı da artırılacak. Antik dönemde Anadolu’nun en önemli ticaret yolları arasında yer alan ‘Kral Yolu’ güzergahında bulunan Ankara-Çankırı Yolu, gerçekleştirilen yapım çalışmalarıyla geçmişte olduğu gibi günümüzde de ticari ve sınai amaçlı taşımacılıkta önemli bir konuma kavuşacak.”
“PROJE BİTTİĞİNDE YILLIK TOPLAM 108,3 MİLYON TL TASARRUF EDİLECEK”
Projelere sadece yol amaçlı bakılmaması gerektiğini, bunun yanında bölge halkına farklı alanlarda da katkı sağladığını ifade eden Karaismailoğlu, “Yapılan her yeni yol, akarsular gibi geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can katıyor. Bu noktada Akyurt Yolu da hem ilçemizin hem de bölgemizin sosyoekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak. Aynı zamanda proje bittiğinde zamandan 100,5 milyon TL, akaryakıttan 7,8 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 108,3 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon salınımı da 3 bin 145 ton azalacak” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Karaismailoğlu, Akyurt’a yapılan köprülü kavşağın açılışının ardından Akyurt Kaymakamlığını, AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığını, Akyurt Belediye Başkanlığını ve ilçe esnafını ziyaret etmek üzere ilçe merkezine geçti.

 
ABD’ye Ülkü Ocakları Tepkisi
 
'İnternet gazeteciliğinde düzenleme ihtiyacı var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'un sektörel verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın 6 ayında 574.3 milyon TL ...
Erzurum Ticaret Sektörü verileri yayımlandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Tarımsal üretim kredisi kullanım hacmi bakımından ...
Erzurum kamu hizmet harcamalarında 2’inci sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak - Ağustos döneminde ...
 
Erzurum’un eğitim payı arttı
ERZURUM GAZETESİ- ÖZEL - Erzurum’da 2021 yılının Ocak – Ağustos diliminde ...
Erzurum’da 8 ayda 171 şirket kuruldu
EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın 8 ayında 171 şirket, 19 kooperatif, ...
Erzurum şirket sermaye verileri açıklandı
EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ağustos ayında kurulan 12 şirket ...
 
‘Erzurum’da emlak amortisman süresi 25 yıl’
Erzurum’da emlak amortisman süresinin ortalama 25 yıl olduğu açıklandı. ...
Erzurum kredide ilk sırada
DOSİAD - TBB 2021 Temmuz dönemi Erzurum nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.
Erzurum Ağustos ayı araç devir verileri açıklandı
DOSİAD - TÜİK Ağustos 2021 dönemi motorlu kara taşıtları devir verilerini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva