KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Bakan Çiftçi, görevi Yerlikaya'dan devraldı
Bakan Çiftçi, görevi Yerlikaya'dan devraldı
İl Müftülüğünde Ramazan ayı istişaresi
İl Müftülüğünde Ramazan ayı istişaresi
Çiftçi Erzurum'a veda etti
Çiftçi Erzurum'a veda etti
ETÜ'den Cern'e bilim köprüsü
ETÜ'den Cern'e bilim köprüsü
ATAUNİV'den Türk Dünyası protokolü
ATAUNİV'den Türk Dünyası protokolü
HABERLER>GÜNDEM
11 Şubat 2026 Çarşamba - 15:05

Kars'ta kar ve tipi geçit vermiyor

Kars'ta yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden olurken kapanan 52 köy yolunda ekipler yoğun mesai harcıyor.

Kars ta kar ve tipi geçit vermiyor

Kars'ta yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden olurken kapanan 52 köy yolunda ekipler yoğun mesai harcıyor.
Kars'ta dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca şiddetini artıran kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yerini tipiye bıraktı. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra düştüğü bölgede, sürücüler zor anlar yaşarken, birçok yerleşim yeriyle irtibat kesildi.
Kars merkez ve ilçelerde etkili olan tipi nedeniyle toplam 52 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapanan yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri yoğun bir mesai harcıyor.
Ekiplerin öncelikli olarak hasta ve acil durumu olan köylere yönlendirildiği, ancak devam eden şiddetli rüzgarın açılan yolları tekrar kapattığı öğrenildi. Kars genelinde merkezde 1, Akyaka'da 2, Digor'da 16, Kağızman'da 27, Sarıkamış'ta 2 ve Susuz'da 4 olmak üzere toplam 52 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Kars'ta bu yıl çok kar yağdığını ifade eden Metin Özeroğlu, "Şehrimiz bu sene tam kara kışı yaşamakta, bereket yılıdır bu sene inşallah, biraz daha kışımız var" dedi. Kars'a son yıllarda bu kadar fazla kar yağmadığını belirten Turan Sürmeli, "Bu sene biz kara doyduk. Çocukluğumdaki kış günlerini yaşıyoruz. Kars'ta da kar ayrıca güzel, kar 'k' ile yazılır, Kars'ta 'g' ile okunur. Gar çok, güzel bir mevsim yaşadık. inşallah devam eder" diye konuştu.
Meteoroloji verilerine göre kar yağışının bölgede aralıklarla devam etmesi beklenirken, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması istendi.

 
ETÜ’de Ölçme ve Değerlendirme çalıştayı
 
Muş’ta 238 köy yolu ulaşıma kapandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni bakan Çiftçi'ye Avrupa'dan tebrik
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Başkanı Ali Hızar, İçişleri ...
Meyva ve sebze üretiminde Ayvalı farkı
Oltu ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi’nde, kış şartlarına rağmen dalından taze meyve tüketiliyor.
Sigara Bırakma Polikliniği tiryakileri bekliyor
Uzman Doktor Ebru Kazandırmak Oflaz, sigaranın dünyada ve Türkiye’de önlenebilir ...
 
İl Müftülüğünde Ramazan ayı istişaresi
Erzurum İl Müftülüğü, on bir ayın sultanı Ramazan ayı öncesinde yürütülecek ...
Van'da eğitime kar engeli
Van'ın Çaldıran ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle 11 Şubat Çarşamba ...
Ağrı’da köy okulları ve taşımalı eğitime ara
Ağrı Valiliği, il genelinde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle ...
 
Erzincan’da 4.1 büyüklüğünde deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Erzincan’ın Kemah ilçesinde ...
Çiftçi İçişleri Bakanlığına atandı
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile görevden affını isteyen Adalet ...
Erzurum'da 312 köyün yolu kapalı
Erzurum'da yoğun kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Kırsal ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva