Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Türk tarihinde bozkurt sembolü
Türk tarihinde bozkurt sembolü
‘Erzurumspor için ya tamam ya devam’
‘Erzurumspor için ya tamam ya devam’
Gazze'de can kaybı 37 bin 953'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 953'e yükseldi
Bak: ‘Uzun uzun yazmaya gerek yok’
Bak: ‘Uzun uzun yazmaya gerek yok’
9. Yargı Paketi TBMM Başkanlığına sunuldu
9. Yargı Paketi TBMM Başkanlığına sunuldu
HABERLER>GÜNDEM
4 Haziran 2012 Pazartesi - 04:56

Kent Konseyi engellileri ağırladı

Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen piknikte Zihinsel Özürlüler Derneği üyesi 20 aile yılın en güzel günlerinden birini geçirdiler.

Kent Konseyi engellileri ağırladı

Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen piknikte Zihinsel Özürlüler Derneği üyesi 20 aile yılın en güzel günlerinden birini geçirdiler. Oyunların oynanıp, mangalda et pişirildiği piknikte zihinsel özürlü gençler gönüllerince eğlendiler. Piknikten duygulanan Fatma Kisha, isimli zihinsel özürlü genç kız topladığı kır çiçeklerini Belediye Başkanı Ali korkut’a verdi. Ali Korkut, “Bu kızın gözlerindeki mutluluk her şeye değerdi. Kendimi çok iyi hissettim” dedi.
ENGELLİLER HAFTASI PİKNİĞİ
Yakutiye Belediyesi, Yakutiye Kent Konseyi Kadın ve Çocuk Meclisi, “Engelliler Haftası” nedeniyle Belediye tarafından yeni hizmete sokulan Nafiz Kotan Mesire ve Piknik alanında 20 engelli çocuk, genç ve annelerine etkinlik düzenlediler. Dumlu mahallesi girişinde Karasu kenarında bulunan Nafiz Kotan Piknik ve Mesire yerinde yapılan organizasyon zihinsel özürlü gençler için hayatlarında unutamayacakları bir gün geçirdiler. Sabah saatlerinde başlayan piknik, akşam saatlerine kadar devam etti. Palyaçolarında yer aldığı piknikte zihinsel özürlü gençler, çocuklar aileleriyle birlikte ‘yağ satarım bal satarım’, ‘yakar top’ oynayıp, salıncakta sallanıp, kaydıraktan kaydılar.
Dumlu mahallesi yolu üzerinde Karasu kenarında yer alan Nafiz Kotan Piknik alanında gerçekleştirilen etkinlikle, 20 engelli çocuk anneleriyle birlikte keyifli dakikalar yaşadılar. Mangal yakılıp, semaverle çayların içildiği piknikte, Palyaçolar zihinsel engellilerin neşe kaynakları oldular. Engelliler haftası nedeniyle piknik düzenlediklerini belirten Belediye Başanı Ali Korkut, “Kadın Meclisimizin düşündüğü bir şeydi. Bu işlerin düşünülüp ortaya çıkarılması toplumun çeşitli katmanlarının yönetime katılımıyla gerçekleşiyor. Zihinsel özürlü gençlerden dolayı anneleri de dışarı çıkma fırsatı bulamıyorlar. Bu organizasyonla anneleri, engelli çocuklarıyla birlikte eğlenme fırsatı buldular. Onların yüzlerinin güldüğünü görmek, kahkahalarını duymak ayrı bir keyifti. Bir genç kızımız kır çiçeklerini koparıp bana getirdi. Gözlerindeki sevinci mutluluğu görünce bunun her şeye değdiğini anladım. Bundan daha güzel ne olabilirdi” dedi.
TOPLUMSAL BİRLİK
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney, önemli olan şeyin toplumsal birlik içerisinde çeşitli kesimlere uzanabilmek olduğunu belirterek “Bu organizasyonlar, toplumun kaynaştırılması, birbirini anlayabilmesi ve destek olabilmesi anlayışını getiriyor. Başkan Ali Korkut’a bunlar için fırsat verdiğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Saniye Eğilmez ise Yakutiye Belediyesi ve Kent Konseyi’nin kadirşinaslık gösterdiğini ifade ederek “Zihinsel özürlü gençleri çocukları olan anneler herkes gibi hafta sonlarını dışarıda geçiremeyebiliyor. Onlar yıl boyunca çocuklarıyla ilgileniyorlar. 20 yaşında da olsa bir çocuk gibi ilgi gerekiyor. Belediye Başkanımız Ali Korkut’a ilgisinden dolayı bu anneler adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Zihinsel özürlü gençler Belediye Başkanı Ali Korkut ile hatıra fotoğrafı da çektirdiler. 24 yaşındaki Serhat Yener ise Ali Korkut’tan kendileri için spor salonu yapılmasını istedi. Spor yaparak zayıflamak istediklerini ifade eden Serhat Yener, “bizler spor yapmak, zayıflamak ve zihinsel özürlüler arasında yapılan yarışmalara katılmak istiyoruz. Başkanımızdan bize spor salonu yapmasını istiyorum” dedi. Belediye Başkanı Ali Korkut, salon için ilgileneceğini söylerken, gençlere spor kıyafeti sözü verdi.

 
Şiir dinletisini gelenekselleştirdiler
 
Canlar emlak piyasasını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiir dinletisini gelenekselleştirdiler
Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi geleneksel şiir dinletisi programının ...
Yeni mahallelerde köy nostaljisi
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un mahalle statüsüne ...
Akdağ noktayı koydu...!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Tecavüze uğrayan bir kadın aslında tertemiz ...
 
Nevmeyer Oltu'ya hayran kaldı
Almanya’nın Bavyera Eyaleti Milletvekili ve Uyumdan Sorumlu Bakan Martin ...
Somali'den gönül köprüsü
Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Erzurum'da eğitim ve öğrenimlerini sürdüren ...
Muhtar dediğin böyle olur
Erzurum Pazaryolu İlçesi Şehitlik Köyü Muhtarı Kemal Gürcü, YİBO’nun öğrencilerine ...
 
Oltu MYO'da 16'ıncı yıl gururu
Oltu Meslek Yüksek Okulu 16. Dönem mezunlarını verdi. Okul bahçesinde ...
Veliler öğrencilerin sevincini paylaştı
Oltu Anadolu Lisesi 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılı mezunlarını verdi. ...
İstihdama SODES desteği
Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı (SODES) ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva