Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>EKONOMÄ°
11 Ekim 2018 Perşembe - 12:06

Koca iddiaları yalanladı

Koca, dövizdeki kur artışı nedeniyle sağlık harcamalarında kısıntıya gidildiği iddialarına ilişkin, "Halk sağlığı için gerekli olan bir ilacın bulunmaması halinde Bakanlığımız gerekli tedbirleri uygulamaya sokarak hastalarımızın mağduriyetine izin vermeyecektir" dedi.

Koca iddiaları yalanladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dövizdeki kur artışı nedeniyle sağlık harcamalarında kısıntıya gidildiği iddialarına ilişkin, "Halk sağlığı için gerekli olan bir ilacın bulunmaması halinde Bakanlığımız gerekli tedbirleri uygulamaya sokarak hastalarımızın mağduriyetine izin vermeyecektir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "sağlık harcamalarında kısıtlamaya gidildiği'' iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Koca, ''Bazı basın yayın organlarında tıbbi malzeme alınmaması sebebiyle hastanelerde ameliyatların durduğuna ve piyasada bazı ilaçların bulunamadığına dair haberler yer almaktadır. Dövizdeki kur artışı nedeniyle sağlık harcamalarında kısıntıya gidildiği veya idareler tarafından bu tarz talimatlar verildiği iddialarının aslı yoktur. AK Parti hükümetleri olarak sağlıkta tasarruf olmaz düşüncesi ile vatandaşımızın en iyi seviyede sağlık hizmetine erişimi için eldeki imkanların tamamını seferber etmiş durumdayız. Vatandaşlarımızın ilaçlarını eczanelerden temin edebilmesi ile başlayan kolaylıklar zinciri, sağlık kurumlarımızın tamamının halkımızın kullanımına açılması ile devam etmiş, sağlık kurumlarımızın altyapısı ve kalitesi iyileştirilerek, sayısal imkanları geliştirilerek tüm dünyaya örnek olarak gösterilen bir sağlık dönüşümüne imza atılmıştır'' ifadelerini kullandı.

Tasarruf gerekçesi ile sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamaya müsamaha gösterilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Koca, ''Bu yaklaşım israftan kaçınılmayacağı anlamına gelmemektedir. Mevcut ekonomik şartlar içerisinde israf kalemlerinin engellenmesi konusunda kurumlarımızın diğer tüm kamu kurumları gibi birtakım tedbirler almaya çalışması da gereklidir. Aynı şekilde döviz kurundaki artış nedeniyle ithal edilen bazı ilaçların piyasada bulunmadığına dair haberler de çeşitli mecralarda yayınlanmaktadır. Mevcut durumu istismar ederek ilaç ve tıbbi malzemeye erişimi engelleyecek her türlü teşebbüs ve kamuoyunda erişimin engellendiği algısını oluşturacak faaliyetleri bakanlığımız titizlikle takip etmektedir. Bütün ilaçların piyasada bulunması konusunda saha ekiplerimiz her zaman olduğu gibi denetimlerine devam etmektedir. Tedavi alternatifi ya da eşdeğeri olmaması sebebiyle piyasada bulunması kritik önemde olan bir ürünün sadece fiyatı nedeniyle piyasada bulunmaz hale gelmesine asla müsaade etmemekteyiz. Halk sağlığı için gerekli olan bir ilacın bulunmaması halinde Bakanlığımız gerekli tedbirleri uygulamaya sokarak hastalarımızın mağduriyetine izin vermeyecektir. Sağlık Bakanlığı olarak ekonomik dalgalanmaların herhangi bir şekilde sağlık hizmetlerini, dolayısıyla vatandaşlarımızın sağlığını etkilememesi için gerekli tedbirleri almış olduğumuz hususunda kamuoyunu bilgilendiririz'' şeklinde konuştu,

 
‘Tarihi olayları tarihçiler incelemeli'
 
Gül, Nafaka sistemini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dönmez: “Önümüzde bol güneşli günler var”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Fatih gemimiz Akdeniz’de ...
Dönmez madencilik vizyonunu açıkladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bazı maden sahalarının ...
‘Erzurum’u hedeflediğimiz noktaya getireceğiz’
Vali Azizoğlu ETB’de yaptığı değerlendirmede, ‘El birliği ile Erzurum’u ...
 
DHMİ Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Eylül ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı. Erzurum havalimanından ...
Zincir marketler 50 üründe indirim yapacak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zincir marketlerde 50 üründe 2 ...
Varank, yeni düzenlemeleri açıkladı
Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank, bakanlık olarak enflasyon ile ...
 
"Türkiye bir üretim üssü haline gelecek"
Dönmez, "Tüm jeopolitik gerilimlere ve zorluklara rağmen, Türkiye, şeffaf ...
Albayrak Enflasyonla Mücadele Programını açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonla topyekün mücadele ...
Yurt içinde Erzurum, yurt dışında Amsterdam öne çıktı
Yüzde 20 artış...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva