Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Mart 2018 Pazartesi - 14:22

Kocaeli Erzurumlular Derneği kurtuluşu unutmadı

Erzurum’un Kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle etkinliklere katılmak üzere Erzurum’a gelen Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkan ve yöneticileri, yemekte bir araya geldiler.

Kocaeli Erzurumlular Derneği kurtuluşu unutmadı

Erzurum’un Kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle etkinliklere katılmak üzere Erzurum’a gelen Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkan ve yöneticileri, yemekte bir araya geldiler. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘Erzurum Tanıtım Günleri’ programına katılan yetkililere teşekkür eden Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, bu anlamlı günde sılada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Kültür Müdürü Cemal Korkmaz, Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, Net Yap Grup Yetkilileri Orhan Gedik, Mehmet Boztaş, Erzurumlu Oyuncu Hanifi Koç, Kocatepe Erzurum Dernek Başkanı Hüseyin Şimşek, Kocaeli Körfez Erzurumlular Derneği Yavuz Göğdemir, Kocaeli Aşkaleliler Derneği Başkanı Mahmut Atıcı, MHP Derince Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Kaya, dernek yöneticileri Fatih Yeşilyurt ve Ahmet Gören katıldı.
Erzurum’un işgal döneminde yaşadığı sıkıntıların konuşulduğu sohbette kısa bir konuşma yapan Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, gurbette Erzurum’u çok iyi temsil ettiklerini söyledi. Tarih ve kültür şehri Erzurum’un örf ve adetlerini her daim dernek olarak canlı tutup tanıttıklarını ifade eden Gözütok, Erzurum Tanıtım Günlerine katılan tüm Erzurumlulara teşekkür etti.
Bu tür etkinliklerin sıla ile gurbeti bir araya getirdiğine dikkat çeken Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, “Hemşerilerimizin gelenek, göreneklerini yaşatan, etkinliği tertip eden derneğimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum’un çok stratejik bir bölgede olduğuna vurgu yaptı. Erzurum’un pazar sıkıntısı olmadığını ifade eden Vali Azizoğlu, işadamlarının Erzurum’a yatırım yapmalarını istedi.
Gurbette yaşamını devam ettiren Erzurumluların sılayla bağlarını kesmemelerini isteyen Vali Azizoğlu şöyle konuştu:
“Tarihin her döneminde büyük badireler atlatmış, büyük destanlar yazmış, kahramanlıklar göstermiş ve kendini bütün coğrafyaya kanıtlamış, yiğitliğini, Dadaşlığını altın harflerle Erzurum kale duvarlarına yazmış bir şehirdir. Bu kentte görev yapmak bizim için büyük bir onurdur. Erzurum’dan dışarı gidip, hayat mücadelesi veren Erzurumlu hemşerilerimizden şunu bekliyoruz. Bu bölgenin değerleri insanların has değerleridir. Doğup büyüdüğümüz şehrimizi unutmamalı, her zaman kavi bağlarla muhafaza etmelerini arzu ediyoruz. Çünkü bu şehir Anadolu’nun kapısıdır. Eğer bu şehri düşürürsek Anadolu düşer. İşte biz Afrin’de El-bab’ta mücadele veriyoruz. Aslında verilen bu mücadele Anadolu’yu koruma mücadelesidir. Allah orada bulunan asker ve polisimizi her daim korusun. Diğer taraftan Erzurum’u hızla bu bölgenin ekonomik, kültür ve sanayi şehri haline getirmemiz lazım. Sizden şunu arzu ediyoruz. Yatırım yapmak isteyen siz olursunuz, sizlerin tanıdığı, ortaklarınız olur, Erzurum bu manada yatırım için çok elverişli bir bölgedir. Erzurum’da ürettiğimiz her şeyi almaya hazır çevremizde en az 100 milyon insan var. Ovit tüneli ile birlikte Erzurum’un limanı uzaklığı 2 saat mesafeye düşmüştür. Bu fırsatı değerlendirmek zorundayız. Bunu bir milli mesele olarak görmeliyiz.”
Program sonunda Vali Azizoğlu, Erzurum’un Kurtuluşunun 100’üncü yılına özel olarak hazırlanan “Kurtuluşunun 100. Yılında Erzurum ve Ermeniler ile Kurtuluşun 100. Yılında Erzurum” isimli iki önemli eseri günün anlam ve önemine binaen Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok’a hediye etti.

 
“12 Mart ulusal bayramdır”
 
Sekmen’den İstiklal Marşı mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çengelli Köy'de 100. yıl coşkusu
Çengelli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘Oltu Şura Devleti’ni bir ...
Pasinler'de İstiklal Marşı gündemi
Erzurum’un Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. ...
Yağcı, Dadaşların coşkusunu paylaştı
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Erzurumlular Kültür Dayanışma ve ...
 
Halk oyunlarında Yahya Kemal Ortaokulu gururu
Okul Sporları Federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan halk ...
Kahraman Mehmetçiğe türkülü destek
Afrin’de terör örgütleriyle mücadele eden Kahraman Mehmetçik için beste ...
Pasinler’de İbrahim Hakkı gündemi
Erzurum Hasankaleli İbrahim Hakkı Hazretlerinin hayatı Pasinler Kültür ...
 
Hayalini gerçeğe dönüştürdü
Pasinler ilçesinde Nevin Muhammet Özdemir İlkokulunda Zeytindalı Kütüphanesi ...
KARAZ’da geri sayım
Doğu Anadolu Seramik Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARAZ) ...
Başkan Toltar Dadaşları ağırladı
Dilovası Erzurumlular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cebrail ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva