Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>2011 UÄ°VERSÄ°ADE
7 Şubat 2011 Pazartesi - 00:48

Konaklı görücüye çıktı

Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında ilk kez kış sporlarına açılan Erzurum'un Konaklı köyü, turizm yatırımcılarına tanıtıldı.

Konaklı görücüye çıktı

Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında ilk kez kış sporlarına açılan Erzurum'un Konaklı köyü, turizm yatırımcılarına tanıtıldı. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaklaşık 50 yatırımcıyla Konaklı'da incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay görücüye çıkan Konaklı'da kış ve Termal turizmin bir arada olacağını açıkladı.
BAKANLARDAN İNCELEME
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaklaşık 50 işadamı Türkiye'nin ilk kayakla atlama kulelerinde incelemelerde bulundular. Aralarında Galatasaray Kulüp Başkanı ve Polat Renaıssance Otellerinin sahiplerinden Adnan Polat, Burhan Silahtaroğlu, Bekir Okan gibi önemli işadamlarının bulunduğu turizmciler, daha sonra Konaklı Kayak Merkezini gezdiler. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın bölgenin özellikleri ile yaptırılan pistler ile günübirlik ve mekanik tesisler hakkında bilgi verdiler.
TÜRK TURİZMİNİN DUAYENLERİ
Erzurum'da başarıyla gerçekleştirilen organizasyonun herkes için övünç kaynağı olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk turizminin önde gelenleri ile duayenlerini Konaklı'ya getirdiklerini bildirdi. Erzurum merkezli olmak üzere Doğu'ya yapılacak yatırımlar konusunu görüştüklerini anlatan Günay, Erzurum'un yakın gelecekte kış sporlarının Antalya'sı olabileceğini ifade etti. Ertuğrul Günay, "Burada Doğunun kaderini değiştirecek bir adım atıyoruz. Kış Oyunları bir vesile oldu. İnşallah arkası gelecek. Dünya çapında önemli bir kayak merkezinin temelini atıyoruz. Devlet buraya çok büyük yatırımlar yaptı. Mekanik tesis, alt yapı imkanlarımız dünya ölçeğinde" diye konuştu.
"KONAKLI'NIN OTELLERLE SÜSLENMESİ LAZIM"
Erzurum'un Konaklı köyünün oteller ve turizm yatırımlarıyla süslenmesi gerektiğine işaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bunun için yatırımcıları getirdiklerini bildirdi. Konaklı'ya 28 kilometre uzaklıkta 53 derece sıcaklıkta ve saniye 50 litre Termal su kaynağı getirilmesi için Özel İdaresinin fizibilite çıkardığını kaydeden Akdağ, "İlk fizibilite raporlarına göre yatırım ve işletme giderleri eklendiği zaman sıcak suyun bölgeye getirilmesi yatak başına 4,5 liraya mal oluyor. İl özel idaremiz Termal suyu Konaklı'ya getirecek. 4 bin yatak kapasitelik bir su mevcut. Bunu yatırımcılara tahsis edeceğiz. Böylece burada kış turizmi, spor Oyunları ve termali biraraya getirebileceğimiz otelcilik yapmak mümkün olacak" dedi.
BAKAN ÖZAK: ?HEDEF KIŞ OLİMPİYATLARI?
FISU'nun 2011 kış Oyunlarına 10 üzerinden 9 puan verdiğini vurgulayan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2005 yılından beri Türkiye'nin çok konuda başarılı organizasyonlara imza attığını belirtti. Trabzon'da yapılacak yaz Oyunlarından sonra U-17 ve U-20 dünya şampiyonasını Türkiye'ye alacaklarını vurgulayan Özak, 2020 UEFA Şampiyonasının alınması için de girişimlerde bulunacaklarını bildirdi. Hedeflerinin kış olimpiyatlarını almak olduğunu ifade eden Özak, yatırım için işadamlarını bölgeye davet ettiklerini açıkladı. Devletin Konaklı'ya gereken tesisleri yaptığını hatırlatan Özak, işadamlarına bu tesisleri göstereceklerini ve otel ve yatırım olanaklarını görüşeceklerini söyledi.
CURLİNG FİNAL MAÇINI İZLEDİLER
Curling salonunda inceleme yapan işadamları ve bakanların yanına gelen FISU Başkanı George Killian, organizasyon hakkında bilgi verdi. Burada Güney Kore-İsveç arasında oynanan Curling final maçını da bir süre izleyen bakan ve işadamları daha sonra Buz Hokeyi Salonuna geçtiler. Salonda düzenlenen madalya töreninin sonuna kavuşan bakanlar, başarılı olan takımların sevinçlerini izlediler.
 
 

 
Erzurum'da universiade rüzgarı esti..
 
Erzurum'a Olimpiyat temennisi..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da universiade rüzgarı esti..
Erzurum'da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında cumartesi günü ...
Erzurum iz bıraktı
Curlingde yapılan bayanlar final müsabakalarında şampiyon olan Büyük Britanya ...
Erzurum'a yakışmayan görüntü
Erzurum Havalimanı'nda kış oyunlarının kapanış töreni saatlerinde yaşanan ...
 
Akgül basının gönlünü aldı
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum'da düzenlenen Dünya ...
Universiade sonuç bildirgesi açıklandı
Erzurum’da düzenlenen 2011 ÜNİVERSİADE Kış Oyunları konferansı sonuç bildirgesi ...
Tören maliyetleri merak konusu
Türkiye'nin kış sporlarındaki ilk uluslararası organizasyonu olan 25. ...
 
Artık hesap devri...
27 Ocak'ta başlayan ve dün sona eren 25'nci Dünya Üniversitelerarası Kış ...
'Teşekkürler Erzurum'
Erzurum'da 27 Ocak'ta başlayan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları görkemli ...
Erzurum Evlerinde tarih turu
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları devam ederken pistlerde yarışarak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva