Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
29 Ekim 2010 Cuma - 08:05

Koçak, 'Atatürk'e minnettarız'

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Koçak,  Atatürk e minnettarız

Atatürk Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Hikmet Koçak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Koçak, yayınladığı mesajda, “Ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olan demokratik, laik ve çağdaş kimliğiyle geliştirilip yüceltilen Türkiye Cumhuriyeti, gelecek nesillere taşıyacağımız en değerli miras olacaktır” dedi.
Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 87. Yıldönümünü, milletçe aynı duygu birliği ve gururla kutlamanın heyecan ve coşkusu içerisinde olduklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Koçak, “Dünya yüzündeki son müstakil Türk İmparatorluğu’nun siyasî ve fiilî hayatına nihayet veren hâdiselerin milletlerarası resmî vesikası” olarak tabir edilen Mondros Mütarekesi’nden sonra Kurtuluş Savaşımızın kazanılması, zaferle sonuçlanması ve kutsal vatan topraklarının savunulması, tarihî geleneğine uygun olarak öncelikle Türk Ordusu’nun eseridir.
Cumhuriyeti koruyacak ve yüceltecek, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimize ülkeyi çağdaş uygarlığın üzerine çıkarma gibi onurlu bir görevi veren Atatürk, bu hedefe ulaşmanın da ancak nitelikli bir eğitimle gerçekleşeceğine inanmış, eğitimcilere hitaben; “Cumhuriyet sizden, düşünce, bilim, fen ve beden bakımından güçlü ve yüksek karakterli muhafızlar ister” sözüyle eğitim sistemimizin hedefini belirtmiştir. “dedi.
Mesajında üniversitenin kuruluşuna vurgu yapan Koçak şunları kaydetti, “Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşu, bizzat M. Kemal Atatürk tarafından tasarlanmış ve bu proje ile hem Cumhuriyet kuşaklarının yetiştirilmesi hem de Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkındırılması amaçlanmıştır.”
Atatürk Üniversitesinin Bölgesel kalkınmaya hizmet ettiğini aktaran Koçak şunları belirtti, “
Üniversitemiz, kuruluşundan bugüne, Doğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasında önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Gerek sağlık ve gerekse tarım, mühendislik, sanat, temel bilimler ve sosyal bilimler alanlarında bölgeye önemli ölçüde hizmetler sunmuş, bunun yanında uluslar arası kuruluşlarla işbirliği yaparak hayata geçirdiği projelerle de bölgesel kapasiteleri güçlendirmeyi, bireysel ve sosyal sermayenin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamıştır.
Atatürk Üniversitesi olarak bizler, eğitimin seviyesini en üst düzeye taşıyarak, gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, Cumhuriyet’in temellerini daima koruyan, niteliklerini ve hedeflerini özümseyen, bizlere kazandırdığı değer ve kazanımlara sahip çıkan, yeni eserlerle yücelterek, geliştirme azim ve heyecanını duyacak şekilde yetiştirmekteyiz.
Dünya güç dengesinde çok hassas ve kritik bir yere sahip olan ülkemizin yarınları, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim projesi olan Cumhuriyet’in geleceğe iyimserlikle bakmamızı sağlayan gurur verici başarıları ve her açıdan yetişmiş nitelikli gençlerimizle güvence altına alınacaktır.
Ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olan demokratik, laik ve çağdaş kimliğiyle geliştirilip yüceltilen Türkiye Cumhuriyeti, gelecek nesillere taşıyacağımız en değerli miras olacaktır.
Bu duygularla milletimizin, ilimizin, mensuplarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 
Cumhuriyeti kuran ruhu şükranla anıyoruz
 
Lokantacı esnafı korsanlardan bezgin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anneye hürmet işte böyle olur
Ankaralı hayırsever Nuran Uçucu’nun (82) annesinin vasiyetini gerçekleştirmek ...
Kopya olayı bir daha yaşanmayacak
31 Ekim 2010 Pazar günü yapılacak olan 2010 KPSS – Lisans/ Eğitim Bilimleri ...
Erzurum bir ilke imza attı
Erzurum İl Halk Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan Okul Öncesi Kütüphanesi ...
 
Gürcistan'dan Koçak'a doktora ödülü
Atatürk Üniversitesi ile anlaşması bulunan Gürcistan Tiflis Devlet Tıp ...
Kimi miras, kimi de hayır peşinde
Ankaralı hayırsever Nuran Uçucu, Erzurum Lisesi Yatılı Erkek öğrenci yurdunun ...
İkna etmek için bardak yedi
Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu'nca düzenlenen seminerde, kişisel ...
 
Bu harçla yabancı öğrenci gelir mi?
Devlet üniversitelerinin yurt dışından Türkiye'ye eğitim görmeye gelen ...
Dünya Dadaş Karaçay'ı konuşuyor
Alkol kullanan hamile kadınların çocuklarında ortaya çıkan zihinsel hastalıkları ...
Geleneğe akademik yaklaşım
Merkezi İstanbul’da bulunan İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) ile ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva