Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GÜNDEM
16 Ekim 2012 Salı - 07:56

Koçak bir geleneği yaşadı

Avrasya İpek Yolu (ESRUC) Başkanı ve Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak Atatürk Alanı’ndaki etkinlikte Türk Dünyasında kültürel ve simgesel bir öneme sahip olan demir dövme törenine katıldı ve çekiç salladı.

Koçak bir geleneği yaşadı

Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nın açılışında konuşan Kurultay Bilim Kurulu Başkanı’ Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın hem ülkemizde hem de katılımcı ülkelerde ses getireceğini, söyledi.
Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Atatürk Alanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Bilim Kurulu Başkanı sıfatıyla Atatürk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Erzurum’da düzenlenen 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısına katılan yabancı konukları da katıldı.
Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı eşliğinde Zorlu Grand Otel önünden Atatürk Alanı’na yapılan yürüyüşle start aldı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri, Kurultay Koordinatörü Prof. Dr. Düysan Kaseinov, Türk Dünyası Mühendisler, Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Avrasya İpek Yolu (ESRUC) ve Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve 250’nin üzerinde akademisyen, ülke temsilcileri, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören horon gösterisiyle sürdü. Trabzon’da yılın Ahisi seçilen Cemal Hamzaoğlu’na şed kuşatma töreninin ardından selamlama konuşması yapan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türk Dünyası Mühendisler, Mimarlar ve Şehircilik Kurultayı’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
DEMİR DÖVME TÖRENİ
Avrasya İpek Yolu (ESRUC) Başkanı ve Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Atatürk Alanı’ndaki etkinlikte Türk Dünyasında kültürel ve simgesel bir öneme sahip olan demir dövme törenine katıldı ve çekiç salladı.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde başlayan Kurultayın açılış konuşmaları kısmında konuşan Avrasya İpek Yolu (ESRUC) Başkanı ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ‘Kurutay bilim Başkanı’ Prof. Dr. Hikmet Koçak, yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi’nin 30 ülkeden yüzden fazla üniversitenin katılımıyla kurduğu Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri (ESRUC) Konsorsiyumu’nun üçüncü toplantısına tamamlayarak katılımcı bilim adamlarıyla Trabzon’a geldiklerini ve bu büyük Kurultay’a katılmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını, söyledi.
KURULTAY SES GETİRECEK
Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın hem ülkemizde hem de katılımcı ülkelerde ses getireceğine inanıyorum” diyen Koçak, “Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu’nu kurmamızın amacı karşılıklı olarak bilimsel bilgi ve uygulama tecrübelerimizi paylaşmak, ortak bilimsel çalışmalar ve projeler yapmaktır. 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’nı 13-14 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nde yaptık. ESRUC’a katılan yabancı bilim adamlarıyla birlikte Trabzon’a geldik. Şu anda aramızda Moğulistan’dan Kanada’ya kadar dünyanın pek çok yerinden gelen 70’e yakın bilim insanı bulunmaktadır. Erzurum’da tartıştığımız konu her üniversitenin en başarılı projesiydi. Gördük ki hepimizin elinde bilgi ve tecrübe var. Bunlardan en iyi şekilde istifade etmek amacıyla ‘İpek yolu Bilim ve Eğitim Kervanı’nın kuruluşunu gerçekleştirdik. Ve yine aldığımız bir kararla, ‘İpek yolu Medeniyetler Formu’nu kurduk. Bir üçüncü faaliyet olarak İpek yolu Üniversiteleri arasında ‘Kış Olimpiyatları’ yapılması kararını aldık. Buradaki toplantıdan da başarılı sonuçlar elde edileceğinden eminim.”
Açılış konuşmalarından sonra Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurutlayı, Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kurultay’a katılan bakanlara ve Kurultay Koordinatörlerine “Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Birliği Onursal Mütevelli Beratı”nı takdim etti.
Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları 17 Ekim de sona erecek.

 
Şehircilikte Türk Konsepti
 
'Yolsuzluk üzerinden siyaset çirkinliktir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehircilikte Türk Konsepti
5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ile Mimar ...
Türk Dünyası tek yürek
Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ...
Dünya Erzurum'u konuştu
Ermenistan uçağının Erzurum Havaalanı’na inmesi, tüm Dünya haber ajanslarında ...
 
Büyükşehir'de site yoğunlaşması
Erzurum’da site kültürünü yerleştirmek için Galericiler Sitesi ile işe ...
Şükrüpaşa'dayol seferberliği
Yakutiye Belediyesi, Şükrü Paşa semtinde yeni yapılaşmalar için yeni yollar açıyor.
Öztürk'ten restorasyon incelemesi
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Çifte Minareli Medreseyi gezerek burada ...
 
MÜSİAD'tan eğitime ağırlama katkısı
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri ...
Pasinler’de uyuşturucu operasyonu
Pasinler ilçesinde jandarma tarafından yapılan yol aramasında kaçak sigara ...
Sargut tasavvufu anlattı
Tasavvuf Araştırmacısı, yazar Cemalnur Sargut, Atatürk Üniversitesi Eğitim ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva