Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
16 Ekim 2010 Cumartesi - 04:31

Koçak'tan huzur dersi

Geçmiş dönemdeki bazı öğrenci olaylarını hatırlatan Rektör Koçak, “Türkiye’de şu anda, üniversite eğitimi huzurlu bir ortamda başarıyla gerçekleştiriliyor. Bunun kıymetini öncelikle iyi bilmek gerekir. Bir zamanlar ülkemiz ve gençliğimiz zaman ve imkân kaybetti. Buna artık ülkenin tahammülü yoktur."dedi.

Koçak tan huzur dersi

154 Üniversiteden öğrenci temsilcilerinin katıldığı 1. Ulusal Öğrenci Konseyi Atatürk Üniversitesi’nde toplandı. Kültür ve Gösteri Merkezi’ndeki toplantı üç gün sürecek. Toplantıda öğrencilerin çeşitli sorunları ele alınarak değerlendirilecek.
Toplantının açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Ulusal Öğrenci Konseyi üyelerine seslenen Koçak, “Sizler öğrenci arkadaşlarınızın oyuyla bu görevlere getirildiniz. Sorumluluk üstlendiniz. Şu anda öğrenci sorunlarını gündeminize alarak bunun gereğini yerine getiriyorsunuz. Bu nedenle sizi kutluyor ve başarılı bir çalışma yapmanızı umuyorum,” dedi.
Geçmiş dönemdeki bazı öğrenci olaylarını hatırlatan Rektör Koçak, “Türkiye’de şu anda, üniversite eğitimi huzurlu bir ortamda başarıyla gerçekleştiriliyor. Bunun kıymetini öncelikle iyi bilmek gerekir. Bir zamanlar ülkemiz ve gençliğimiz zaman ve imkân kaybetti. Buna artık ülkenin tahammülü yoktur. Zengin imkânlara sahip, hızla gelişen ve kalkınan bir ülkeyiz. Bu nedenle de ülkemize karşı düşmanca duygular taşıyanlar, maalesef var. Türk gençliği dostunu da düşmanını iyi bilmeli ve farkında olarak olmayarak, şunun bunun aleti durumuna düşmemelidir” uyarısında bulundu.
Örgütlü toplum olmanın önemine dikkati çeken Rektör Koçak, “Tek başınıza çok şey yapamazsınız, ancak Konsey olarak, çok şey yaparsınız, zaten yapıyorsunuz,” değerlendirmesini yaptı.
Sınavda ilk bine giren ve Atatürk Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin burs ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiklerini, yurt içi kongrelerine katılan öğrencilere maddi imkân sağlandığını ve öğrencilerin eğitim süresi içinde yaptıkları sosyal faaliyetleri desteklediklerini anlatan Rektör Koçak, ayrıca, yaz ve kış okul uygulamalarıyla yabancı üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı okuyan bölümlerinden öğrencileri iki hafta süreyle konuk ettiklerini sözlerine ekledi.
Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal da konuşmasında 1996 yılında üç üniversiteden öğrenci temsilcilerinin katılmasıyla kurulan Ulusal öğrenci Konseyi’nin bugün Türk üniversitelerinin tamamını çatısı altında toplayan Yüksek Öğrenim Kurumu’nun tanıdığı ve faaliyetlerini desteklediği önemli bir kuruluş olduklarını ifade etti.
Yüksek öğrenim gençliğinin burs, ulaşım, barınma, harçlar ve başörtüsü gibi çeşitli konularda sorunları bulunduğunu anlatan Kartal, 1. Ulusal Öğrenci Konseyi’nin Atatürk Üniversitesi’nde yapacağı ve üç gün sürecek toplantıda, tüm bu sorunların ele alınacağını ve ortaya çıkan sonuçların YÖK’e bir rapor olarak sunulacağını söyledi.
Ulusal Öğrenci Konseyi’nin faaliyetlerinden de söz eden Kaya, geçen yıl yapılan Samsun 19 Mayıs Yürüyüşü ve 57. Alayın İzinden Çanakkale Yürüyüşü faaliyetlerine 11 bin üniversite öğrencisinin katıldığını ve bir gün dışarıda kalarak Türk askerinin yaşadıklarına tanıklık etmeye çalıştıklarını vurguladı.
Sinan Kartal, Ulusal Öğrenci Konseyi’nin sadece yurt içinde değil, yurt dışında okuyan Türk öğrencilerin sorunlarıyla da yakından ilgilendiğini ve bu konuda da önemli faaliyetler yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

 
Emniyet 2011'e hazır..
 
A.Ü'de öğrenci kavgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurs bile kurayla oluyor...!
Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, Türkiye İş Kurumu ve Dünya Bankası’nın ...
Erzurum'da 2012 Londra Projesi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Murat Altuğ, ...
Öğrencilerden milli öfke
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Tunceli'de dün iki güvenlik görevlisinin ...
 
İnşallah sözde kalmaz...
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye’nin en büyük ...
A.Ü. Anadolu Kartalı
Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Atatürk Üniversitesi'nin ...
Halk Eğitimde kurs rekoru kırıldı
Halk Eğitim Merkezi'nin sekiz ayda düzenlediği 38 farklı daldaki kursla ...
 
Üniversiteye adına yakışır açılış..
Atatürk Üniversitesi, 2010–2011 öğretim sezonunu resmi açılışı Salı günü ...
NMYO eğitimde gururumuz oldu
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen, ...
Felsefe tarihine Erzurum damgası
Atatürk Üniversitesi'nden iki öğretim görevlisi tarafından yürütülen atölye ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva